Hazal Başaran

Hazal Başaran


Melih Yıldız kararı

11 Nisan 2021 - 20:42 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:27

**
Haftayı kapatırken Silivri Belediye Meclisi’nde muhalefet kanadında yaşanan değişiklikleri kabaca bir değerlendirelim istiyorum.


CHP Grubu’nun Grup Başkanvekilliğini yapan Süheyl Kırkıcı, görevinden çekildi. Şükürler olsun! Sesi soluğu çıkmayan, güçsüz ve yetersiz muhalefetten kurtulduk. Bugüne kadar almış olduğu en doğru karar.

Nedenine gelirsek…

Volkan Yılmaz’ın ilk belediyecilik tecrübesi olması sebebiyle hem koltuğa hem de bölgeye adaptasyon sağlaması adına “iyi niyetli” muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerini açıklamıştı Süheyl Kırkıcı, görevde geçen tam 1 yılın sonunda. Ancak alışkanlık edinmiş olacak ki; toplum nezdinde perde arkası araştırılmaya muktedir gündemler konusunda ve geçmiş 10 yıllık CHP yönetimine yapılan ithamlar karşısında sessizlik ve tepkisizlik dönemini 2. yılda da “başarıyla(!)" sürdürdü. Kendi partisini savunamayan bir siyasetçi, başkaları için, Silivri’de yaşayan vatandaşlar için, ülke için hiçbir şey yapamaz!

Güçsüz bir cephe görüntüsü vermek dışında görevini layıkıyla yerine getiremiyor oluşu, yerel siyaseti yakından izleyen tabanda da huzursuzluk yarattı. Harita Mühendisi olması münasebetiyle şahsi işlerinin tabiri caizse “tıkırında” gitmesi için Silivri Belediyesi ile “ahbap-çavuş ilişkisi” yürütmek zorunda olduğu gerçeği de bazı çevrelerce dillendirilmeye başlayınca epeydir “alın bu görevi benden” diyerek ikna etmeye çalıştığı partisi daha fazla direnmeyerek değişim kararı aldı.

Süheyl Kırkıcı bir seçim yaptı, onu vicdanı ile baş başa bırakmak daha doğru.


CHP’nin yeni dönem Silivri Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Melih Yıldız oldu. Bir kere atadan, dededen Cumhuriyet Halk Partili… Bugün tanıdığımız bir isim olmaması dolayısıyla gereksiz kavga, tartışma çıkarmayacak kadar dengeli ve ölçülü; gördüğü yanlışlara sonuna kadar karşı çıkacak kadar gözü kara ve sağduyulu; tespit ve eleştirileriyle iktidarı yönlendirmeye çalışacak kadar da birikim sahibi ve yol gösterici olduğunu çok rahat söyleyebilirim.

Geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen meclis toplantısında Silivri Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu değerlendirmesinde Volkan Yılmaz’ın icraatlarını sorgulayan, denetleyen, kamu adına hesap soran Melih Yıldız; muhalefetin iktidarın hizmet edebilmesi için en önemli itici güç olduğunu ve aynı zamanda CHP Grubu olarak kuvvetli bir manevra alanına sahip olduklarını açıkça ortaya koydu aslında…

Melih Yıldız’a yeni görevinde başarılar diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 

Özetle boş kaleye karambolden gol atma dönemi bitti.

Silivri için çok daha hayırlı ve hareketli günler bizleri bekliyor…







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar