Hazal Başaran

Hazal Başaran


Mesut Üner'in ardından Mutlu Bozoğlu…

21 Ekim 2022 - 18:36 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:19

**
Bu hafta benim için yoğun bir hafta oluyor. Uzun bir aradan sonra söyleşi dizime devam etmeye başladım.


Ve başlangıcı geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret ettiğim Çatalca Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner ile gerçekleştirdim.

Bugüne kadar hayata geçirdikleri hizmetler hakkında bilgiler veren Üner; Çatalca’ya göz boyayan projeler değil, milletin dertlerine gerçekçi çözüm üreten yatırımlar kazandırdıklarını vurguladı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanı konutu olarak tahsis edilen iki binanın, özel bireylerin ve ailelerinin en önemli ihtiyaçlarına cevap veren “Rehabilitasyon Merkezi” olarak kullanımına sunulması için niyetlenmesi, mücadelesi ve projelendirmesi beni etkileyen girişimlerinin başında geldi.

Bilhassa Cumhuriyet Meydanı altına yapılan Kapalı Katlı Otopark,
1000 Araçlık Otopark Yeri ile Kapalı Pazar Alanı Projesi de,

Yine Başkan Mesut Üner’in kent trafiğine nefes aldırmak ve vatandaşların otopark sorununu büyük ölçüde gidermek adına belediyenin kısıtlı kaynaklarını, ilçenin sosyal hayatında olumlu değişiklikler yapmak noktasında doğruca kullandığını ortaya koyan aynı zamanda Çatalcalıların taleplerine ve öncelikli ihtiyaçlarına kulak verdiğini gösteren takdire şayan hizmetlerinden…

İstişaremizden en aklımda kalan “ahde vefa” vurgusu oldu. “Ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı var, kavgaya ihtiyacımız yok” sözleri hafızamda.

Siyasi fanatizmin ülkemizde yol açtığı kolektif çöküş malumunuz.

Kutuplaştırmaktan, çatışmaktan ve siyasi fanatizmden uzak tutumu; uzlaşmacı, kapsayıcı, yapıcı siyaset anlayışından taraf olması; sadece kendini seçenleri değil bütün toplumu temsil ettiğinin bilincinde olduğunu hissettirdi.

Başkan Üner’i en iyi şekilde değerlendirecek olanlar şüphesiz orada yaşayan bölge sakinleridir. 

Ancak misafirlerini aile ortamı sıcaklığında karşılayan güler yüzlü Çatalca Belediyesi kadrosu, aynı gün içinde görüşme talebime yoğun mesaisinde zaman ayırarak cevap veren Başkan Mesut Üner; her şeyden önce bir vatandaş olarak inanılmaz iyi hissettirdi. Vaat ettiği tüm talepleri seçildikten sonra, koltuğa oturduğunda unutmayıp bir bir yerine getirme mücadelesi, eksik kalan yanlarını sormaya bile fırsat tanımadan sıralaması yani öz eleştiri yapabilmesi, güç zehirlenmesi ve kibir sendromuna takılmamış olmasını da Çatalca için bir şans olarak gördüm.

Bundan sonra Çatalca ile daha yakın diyaloglar içerisinde olmayı ümit ediyorum ve bu konuyu burada noktalıyorum. 

Yeni söyleşim AK Parti Silivri İlçe Başkanı Sayın Mutlu Bozoğlu ile…

Yerel siyaset ve ilçe gündemi üzerine 1,5 saati bulan bir söyleşi gerçekleştirdik. Hazırlıklarımı tamamladığım anda muhtemelen bu hafta içinde sizlerle buluşturacağım. Bu vesile ile şahsımı makamında ağırlayan, tüm sorularıma samimiyetle yanıt veren Başkan Bozoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum.

Tekrar görüşmek umuduyla, sağlıcakla kalın.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar