Hazal Başaran

Hazal Başaran


MHP'li Volkan Yılmaz kış ortasında Değirmenköy'deki esnafları kapının önüne koyuyor!

02 Mart 2023 - 16:39 - Güncelleme: 02 Mart 2023 - 20:42

**
Yanlış duymadınız.


Bugünlerde depremin en çok vurduğu illerden Hatay'da yerel yönetimlerin mazluma karşı şefkatli yüzünü sergileyen ve bunu da boy boy fotoğraflarla paylaşan MHP’li Silivri Belediyesi, kışın ortasında Değirmenköy Mahallesi’ndeki sanayi esnaflarından iş yerlerini boşaltmasını istedi.

Yaklaşık 20 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderildi.

Tebligatta ‘fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan esnafların 30 Nisan'da dükkanlarını tahliye etmesini, tahliyenin Kaymakamlıkça yapılacağını, tahliye için her türlü yasal yollara başvurulacağını, taşınmazların kendilerine teslim edilmemesi sebebiyle doğacak tüm zararların yine Silivri Belediyesi’nce esnaflardan tahsil edileceği bildirildi.

Yani sözün özü Volkan Yılmaz; ailesinin geçimini sağlayan, senelerdir bölgede hizmet veren esnafları muhatap almadan kapının önüne koyuyor!

MHP’li Silivri Belediyesi’nin tebligatı ile şok yaşayan esnaflarımız, “fuzuli işgalci” yaftası ile tabiri caizse neye uğradıklarını şaşırmış durumdalar söyleyeyim.

Volkan Yılmaz ile görüşmek istediler ama nedense kabul edilmediler.

Kendilerine bir açıklama çok görülmüş durumda, mağduriyetleri kimsenin umurunda değil, herhangi bir çözüm yolu işaret etme gayreti yok ne acı ki.

Değirmenköy muhtarları da "gördüğüm kadarıyla" sessizliğe bürünmüş durumda.

Anlayacağınız kışın ortasında ekmek mücadelesi veren esnaflarımız bir başına…

Bu neyin acelesi?
Sadece soruyorum;
Rantın acelesi mi?


Olağan üstü bir durumun yaşandığı bu zor dönemde esnafların kapının önüne konulup tahliye edilmesini istemek, insanların kafasında soru işareti uyandırıyor.

Emekleriyle ekmek paralarını kazanma peşindeki insanların hayatlarıyla bu kadar kolay oynamak ne hakka ne hukuka ne adalete ne de insanlığa sığar. 

Bu esnafların gidecek bir yeri yok Volkan Yılmaz. İnsanları böyle bir mağduriyetin içinde bırakamazsınız.

Unutmayın; ata kibirle binen eve yürüyerek dönermiş. Bu gaddar yaklaşımlarınızda bir gün size yol, su, elektrik olarak vatandaşlar tarafından geri dönecektir. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Meral Erdoğan
    1 yıl önce
    Volkan başkanımızın yapılacak olan Sanayi sitesine 20 esnafımızı sığdıramayacak kadar vijdansız olacağına ihtimal vermiyorum. Site yapılana kadar da mağdur olmamaları için geçici bir yer mutlaka gösterecektir.

Son Yazılar