Hazal Başaran

Hazal Başaran


Mutlu Bozoğlu'nun yerine Orhan Koç…

17 Mart 2023 - 14:32 - Güncelleme: 17 Mart 2023 - 20:50

**
AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına kimin geleceği merak konusu.

2018’den bu yana İlçe Başkanı olarak görevini yürüten Mutlu Bozoğlu, önümüzdeki genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge’den Milletvekili Aday Adaylığına talip olduğunu duyurmuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı şu anda Silivri’ye yeni Başkan arayışı içerisinde.

İşte ismi geçenler;

Ekrem Pamuk, Serkan Aydın, Filiz Güler, Sami Barlas…

İl Başkanlığı ile yapılan mülakatlarda İl Başkanlığının, mevcut yönetim kurulu üyelerinden biri ile yola devam etmek istediğinden hareketle sürecin garip bir sükûnet içerisinde yönetilmeye çalışıldığını ifade etmeliyim.

Öte yandan;

Belki çoğunuza sürpriz olacak ama 2015-2018 yılları arasında Silivri Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevini layığıyla ifa eden Orhan Koç’un adının da kulislerde geçtiğini duyurmuş olayım.

Geri sayım başladı: Türkiye 58 gün sonra sandık başına giderek seçimini yapacak.

Başını acemi berbere teslim eden, cebinden pamuğunu eksik etmezmiş. O bakımdan 2023 seçimleri hazırlıkları çerçevesinde hizmetin devamlılığının istikrarlı bir şekilde sağlanması adına koltuğun emanet edildiği Vekile çok da yük bindirmeden bu İlçe Başkanlığı işinin neticeye kavuşturulması gerekiyor. Yoğun bir seçim güvenliği çalışmasının yürütülmesi için bekleyen Teşkilat; Seçim Koordinasyon Merkezi’nin toplantılarının, STK buluşmalarının, haftalık programların ayarlanmasına ve daha fazlasının koordine edilmesine muhtaç.

Filiz Güler, Sami Barlas gibi yerel siyaset dinamiklerine hakim, potansiyellerinin Silivri’den çok daha fazlasına hitap etmesi kanaatinde olduğum isimlere bir virgül koyup, daha fazla “boşluk” oluşmaması adına Orhan Koç’un kim olduğunu kısaca hatırlayalım istiyorum.

Uzun yıllar beraber çalışma imkanı bulduğum Orhan Koç;

2011-2012 yıllarında Silivri İlçe Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Birim Başkanı,

2012-2015 yıllarında Silivri İlçe Gençlik Kolları Siyasi Ve Hukuki İşler Birim Başkanı,


2015-2018 arasında ise Silivri İlçe Gençlik Kolları İlçe Başkanı olarak görev yapan tabiri caizse siyasetin tozunu yutmuş, sahanın kahrını kendisine sevda bellemiş, tepeden tırnağa rüştünü ispatlamış bir AK Partili.

Türkiye'nin Yüzyılı inşa edilirken şayet görev verilirse Orhan Koç’un, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu vizyonuna Silivri olarak genç, enerjik ve yeni motivasyonla katkı sunmaya hazır olacağına can-ı gönülden inanıyorum.

Siyasette, bürokraside ve sivil toplum alanında uzun yıllar bilinen bir mücadelenin içinden gelmekte ve çalışmalarını sürdürmekte olan Orhan Koç, AK Parti’nin geleneklerine uygun bir biçimde aidiyet duygusunun yeniden ayağa kaldırılacağı bir ilçe örgütü tesis etmek ve hemen bugünden yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya başlamak için göreve getirilmeli.

Bu ismin üzerinde duralım sağduyu timsali AK Parti sevdalıları… Duralım ki hepimizi ilgilendiren yerel yönetim alanında genç, dinamik ve nitelikli kadroların oluşturulmasına öncülük edebilelim...










 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar