Hazal Başaran

Hazal Başaran


Silivrili sanayiciler içini MHP toplantısında döktü

05 Aralık 2021 - 23:16 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:26

MHP Silivri İlçe Başkanlığınca tertip edilen Adım Adım 2023 İl İl Anadolu temalı toplantısı bugün geniş katılımla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür ile partinin MYK Üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ile bölgemizin milletvekilleri Arzu Erdem ve Hayati Arkaz da iştirak etti.

Muhtarlarımızdan yöre dernekleri temsilcilerine, meslek odası başkanlarından spor kulüpleri sorumlularına kadar dileyen herkesin söz alıp görüş, talep, öneri ve sorunlarını açıkça ifade ettiği son derece verimli bir toplantı oldu. Bu noktada “dilek ve temenniler” kısmının basına açık gerçekleştirilmesinin son derece "özgüvenli" bir tutum olduğunun altını çizmek isterim.

Toplantıda söz alanlardan biri Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş oldu. İş dünyasının sesi olan Kocabaş, her zamanki nezaketi ve vakur duruşu ile yaşadıkları zorluk ve sorunları, “Volkan Başkanım da çok iyi biliyor, sanayicilerimizin sıkıntıları var. Yatırım yapma konusunda sıkıntılarımız var. Belediyemizin uygulamalarında düzelebileceğini düşündüğümüz bir takım şeyler var. Onları özellikle ele almamız gerektiğini düşünüyorum. Ben Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’ye derin sevgi ve saygı duyduğum için bu konudaki selamlarımızı kendilerine iletmenizi isteriz ama sanayicilerimizin ötelenmemesi gerektiğini özellikle söylemek istiyoruz çünkü bizde bu ülkenin vatandaşıyız ve ayrımcı vatandaşlık istemiyoruz” ifadelerine sığdırmaya çalıştı.



Sanayi Silivri’mizin bel kemiği, gelişiminin anahtarı, yüzlerce, binlerce insanın istihdam kapısı… Mutlu Silivri, Marka Kent Silivri hedefi; sanayicilerin, yatırımcıların, girişimcilerin yalnız bırakılmadığı, desteklendiği bir işbirliği zemininde mümkün…

Silivri Belediyesi ve iş dünyası ilişkilerinin ivme kazanması, arada işbirliğinin sağlanması; Türkiye ekonomi politikalarının odağında Silivri’mize daha fazla üreten, ihraç eden ve yenilikler yaparak daha iyi hizmet sunan güçlü bir sanayiyi getirir. Güçlü sanayi demek bir taraftan kendi kazanırken, diğer taraftan ilçemize, ülkemize ve insanlığa kazandıran sanayi demek...

Sanayicilerimizle omuz omuza olmak kaybettirmez. Özetle bu toplantı, mesafelerin hızla kapatılması için bir milat olmalı...

Şunu da belirtmeden geçmek istemem;

Kocabaş’ın destek çağrısına cevap getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, ekonomideki kısır döngünün üretimle ve ihracatla aşılabileceğine inandıklarının altını çizdi. Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez %1'in üzerine çıktığını söyleyen Aksu, “Türkiye’nin kurtuluşunun burada olduğuna inanıyoruz” dedi. “Sanayicimizi, üreticimizi destekliyoruz ve daha fazla destekleme kararlılığındayız” diyerek sanayicilerin karşılaştıkları sıkıntıların asgariye indirilmesi için çalışacaklarını ve mücadelelerini bu yönde sürdüreceklerini söyledi. Ayrıca Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye selamlarını götüreceğini de ifade etti.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar