Hazal Başaran

Hazal Başaran


Silivrispor'da yeniden Akgün Duru dönemi

28 Temmuz 2021 - 23:12 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:27

**
1 yıl gecikmeli olarak 17 Temmuz’da yapılan kongre sonrası bugün kulübün idari binasında devir teslim görevi düzenlendi.


Başkanlık seçimini kazanan Akgün Duru, görevi Taylan Güraslan’dan devraldı.

Törende konuşan Akgün Duru, “Hep beraber biz bu işin altından kalkarız. Allah yardımcımız olsun. Bizim önceliğimiz örnek bir spor kulübü modeli oluşturmak. 3-4 yıl önce 2. ligdeydik bugün amatör ligdeyiz. Belki 2-3 yıl sonra yine aynı ligde oluruz. Önemli olan bu sportif başarıları kalıcı hale getirebilmek özellikle ekonomik yönden. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte bunu hedefliyoruz” dedi ve bu görev değişikliğinin Silivri’miz için hayırlara vesile olmasını temenni etti. Duru, bugüne kadarki emekleri için Taylan Güraslan ve yönetimine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Görevi sona eren Taylan Güraslan ise Akgün Duru’yu tebrik etti, Silivrispor ile gönül bağının bundan sonra da aynı samimiyetle devam edeceğini vurgulayarak takımın maddi ve manevi olarak her zaman yanında olacağını söyledi. “Bayrağı sizden aldık tekrar size emanet ediyoruz” diyen Güraslan, kulüpten kendisine eşlik eden İkinci Başkan Mürsel Türk ile birlikte ayrıldı.

Devir teslim töreni, kongrede korunmaya özen gösterilen dostane hava çerçevesinde birlik mesajları ile sorunsuz tamamlanırken 3. Akgün Duru dönemi de resmen başlamış oldu.

Akgün Duru ve yönetimi, çok zor bir dönemde görevi sırtladı.

Dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını, otogar ve otoparkların belediye bünyesine alınması Silivrispor’u derinden sarsan gelişmeler oldu. Beraberinde takımın ayakta kalmasını sağlayan iddia gelirlerinden ise kayda değer bir kazanç sağlanamadı. Taylan Güraslan’ın niyeti halis olsa da yönetim hataları ile ortaya içinden çıkılması zor sorunlar çıktı.

Nitekim kulübün ekonomik anlamdaki sıkıntıları yeşil sahalara yansıdı… Ve maalesef Silivrispor’umuz 3’üncü Lig’den Bal Ligi’ne düştü.

Hal böyle olunca Akgün Duru bugün yapılan devir teslimin ardından yönetimi ile birlikte hiç vakit kaybetmeden karar defterini isteyerek hesapları incelemeye koyuldu. Öncelikli işleri bir yol haritası hazırlamak olacak, görev dağılımının akabinde...

Silivrispor’un kongre takvimi işlerken konuşan çok oldu ama finansal dengeleri bozulmuş bu kulüp için elini taşın altına koyma cesaretini gösteren Akgün Duru ve yönetimi oldu.

Bu inanmış kadroda;

Nuri Çolakoğlu, Turgay Dönmez, Ömer Küçüksarı, Cengiz Yıldırım, Vedat Tunbar, Halil Şahin, Turgay Sezginer, Ramazan Sakallıoğlu, Ahmet Yalçın, Naci Aydın, Orçun Koyuncuoğlu, İlhan Tekin, Arzu Yalçınkaya, Ali Özkök, Ege Piriştine, Şahan Karakaş, Sezai Yeşilkurt, Adem Argıç, İhsan Atun, Okan Adalı, Cem Faydalı, Ekrem Kavak, İsmail Vardar, Ömer Tabala, Tuncay Gül, Bahri Ören, Hüseyin Belenkoğulları ve Murat Okan yer almakta olup; her biri önlerinde duran borç yükü ve öz kaynak açığına karşın Başkan Akgün Duru öncülüğünde Silivrispor’u yeniden küllerinden doğurmak için son derece istekli ve mücadeleci…

Velhasıl takımımız için yeni bir sayfa açıldı. Başkan Duru ve ekibine yürekten kolaylıklar diliyorum.

Mali anlamda kulübümüzün içerisinde bulunduğu durum ancak ve ancak gönül birliği ile atlatılabilir. Silivrispor’umuzun yarınları için Silivrisporlu olan, Silivrisporlu olmanın sorumluluğunu hisseden, Silivrispor’a inanan ve güvenen herkesin maddi manevi desteğini esirgememesi çok çok önem taşıyor bu noktada…

Bu marka, bu değer Silivri’nindir.

Silivrispor’umuzun hak ettiği seviyeye taşınması için şimdi daha sıkı kenetlenme zamanı.

Yolun açık olsun Silivrispor…





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar