Hazal Başaran

Hazal Başaran


Silivrispor yönetimi ile topçu Belediye Başkanımız arasında ipler gerildi

11 Kasım 2022 - 22:03 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:19

**
Hızlıca geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Kasım Ayı I. Birleşimine gidelim. CHP Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’ın, Silivrispor’a yeterli desteğin verilmediği minvalindeki sözleri Volkan Yılmaz’ı epey germişti.

Geçmiş 10 yıllık CHP dönemine atıfta bulunarak her fırsatta spora siyaset karıştırmayacağını vurgulayan Volkan Yılmaz, meclis toplantısında Silivrispor Kulüp Başkanı Akgün Duru ve yönetimi ile alakalı rahatsızlıklarını ifade eden şu söylemlerde bulunmuştu:

-Eskiden gazetelerde kalecilerin, santraforların fotoğrafları olurdu. Şimdi yöneticilerin fotoğraflarından futbolculara sıra gelmiyor. 

-Onlara konuşmam gerekenleri ben biliyorum.

-Ben bunları yapmayıp, bu paraları Silivrispor’a da verebilirdim. Davullar, zurnalar… Neyi değiştirecekti?

-Biraz vicdan sahibi olan herkese göre bu paralar yeterli. Tamam yetersiz olabilir bu paralar. Kime göre yetersiz? Kulübü yönetenlere göre. Ama bana göre bu şehri yukarıdan gören, biraz vicdan sahibi olan herkese göre bu paralar yeterli.

-Yani ben çocukların beslenme çantalarını 1 yıl boyunca verince çok daha mutlu oluyorum, ki sporcu kimliğim var.

-Ne zaman ki bu takım kendi tesisleriyle, sahalarıyla bir takım olur, altyapısından oyuncular yetiştirilir ve sürdürülebilir başarıyı yakalar… Bizim başarılarımız saman alevi arkadaşlar, kabul edin.

-Fenerbahçe’nin Kulüp Başkanı da şikayet ediyor, “Biz bu gelirlerle battık, batacağız, sürdüremeyiz!” diye. E sürdüremeyen öz kaynaklarına dönecek arkadaşlar.

-Ben Silivripor’u destekliyorum. Kulüp Başkanını desteklemiyorum. Yöneticilerini de desteklemiyorum.

-Birileri reklam yapacak, birileri omuzlarda taşınacak diye ben bu şehrin paralarını harcayamam. Nokta.

-Silivri Belediyesi bugün Silivrispor’a otogar gelirlerinden daha fazla yardım yapıyor, yapmaya da devam edecek. Oradaki arkadaşın (Akgün Duru) siyasi görüşü ne olursa olsun…

**
Şimdi de hızlıca bugün gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Kasım Ayı II. Birleşimine gidelim. Bu konuları Silivrispor yönetimi ile yüz yüze görüşmek için Akgün Duru ile görüştüğünü söyleyen Volkan Yılmaz’ın burada anlattıklarını dinleyelim:

“Toplantının ardından bir gün sonra meclise davet etmek üzere Silivrispor Başkanını aradım. Telefona cevap verilmedi. Arkasından birkaç saat sonra kendisi beni aradı. Biraz rahatsız olduğunu, telefonu duymadığını ifade etti. Bende kendisine belediyede yaşanan tartışmalardan sonra ‘Sizi ve yönetim kurulunuzu bu konuları konuşmak üzere Silivri Belediyesi’ne davet ediyorum’ dedim.

Bakın 2 ay gibi kısa bir süre önce, 2,5 Trilyonluk bir tesisi tek kelimede Silivrispor’a yapan, o süreçte 100 Bin lira gibi konaklama bedelini ödeyen (hayırsever marifetiyle), bir de sizin meclisteki olurunuzla 150 Bin TL desteği veren bir belediye yönetimi olarak açık oturum gibi canlı yayınlarda konuşulan sonra da hadlerini de aşarak, benimle hiç konuşmadan, randevu talepleri yok, kapıyı kapattığım yok, üç tane siyasi partiye önerge teklif ettiler. Ben sabırla dinledim. Kendisi yönetim kurulu üyeleri ile görüşüp beni geri arayacağını söyledi. Geri aranmadım. Bana bir mesajla geriye dönüldü.

Noktasına virgülüne kadar kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Silivrispor Kulüp Başkanının, bizim davetimizden sonra attığı mesaj:

Sayın Başkanım bu mesajı şahsım ve yönetim kurulum adına atıyorum. Arkadaşlarla görüştüm. İş yoğunluğunuzdan olsa gerek yaklaşık 2 yıldır bizleri kulübümüzde ziyaret edemediniz. Nazik davetiniz için teşekkür ediyoruz ama bu kez sizi Silivrispor Kulübü’müzde ağırlamak istiyoruz. Sizin için hangi saat müsaitse biz kulüpte olacağız. İyi akşamlar.

Bende mesajla geri dönüldüğü için mesajla cevap verdim.

Sayın Başkan, ben meclise sizi ve ekibinizi davet edeceğimizi söyledim ve sizi arayarak davet ettim dolayısıyla davete icabet edip etmeyeceğiniz sizlerin bileceği bir konudur. Silivrispor Kulübü hepimizin. Sonrasında bir ziyaretimiz olur. Yarın saat 14.30’da sizleri bekliyor olacağım.

Arkasından Silivrispor Kulüp Başkanından bir mesaj daha geldi. O mesajı da kamuoyu ile paylaşayım:

Sayın Başkanım bizi davet edeceğinizi söylediğiniz belediye meclisinde benim ve ekibim hakkında gerçek dışı bir sürü ithamlarda bulunarak bizi yerden yere vurdunuz. Bizler sizin deyiminizle ‘gariplerin ekmeği için harcamayı düşündüğünüz bütçelere’ göz koyabilecek kadar düşükler değiliz. Bizler ortak planlarla hareket ederek olmayan rantı kovalayacak insanlar da değiliz. Ayrıca başımızı öne eğecek, utanacak hiçbir şey yapmayız. Ve sizin meclisteki çıkışınızdan sonra biz bir daha sizden ve belediyenizden destek almamaya karar verdik. İsterseniz otobüsü de vermeyebilirsiniz. Bizler iş güç sahibi insanlarız. Hepimizin ailesi, çocukları var. İki gün önce yediğimiz hakaretin ardından hiçbir şey olmamış gibi ayağınıza gelmeyiz. Eminim onurlu bir insan olarak siz de aynısını yapardınız. Davetiniz için teşekkür ediyor, uygun olduğunuz bir zaman olursa sizleri kulüp binamıza bekleriz.”


İşte gelinen nokta maalesef ki bu.

Kalabalıkta efelik edenin tenhada özrü kabul olmaz hesabıyla Akgün Duru ve yönetimi, Volkan Yılmaz’a resti çekti.

Siz değil miydiniz göreve gelir gelmez, “Silivri Takımına Sahip Çık” kampanyası düzenleyen Sayın Başkan?

Siz değil miydiniz “Marka Kent Yolunda, Marka Takım” diyen Sayın Başkan?

Siz değil miydiniz “Silivrispor Hepimizin Ortak Değeri” diyen Sayın Başkan?


Nereden geldik Akgün Duru’nun siyasi görüşünün muhasebesine?

Nereden geldik Kulübü Yönetenlerin vicdansızlığına?


Nereden geldik Silivripor’un doyumsuzluğuna?

**
2 yıldır Silivrispor Kulübü’ne neden adım atmaktan bu kadar imtina ettiniz?

Belediye Başkanlığı vazifesi, “al paranı sus otur yerine” zihniyeti ile yapılamaz.

Kentin sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere farklı alanlarda bölgemize hizmet veren dernek, vakıf ve spor kulüpleriyle bir araya gelmek, yakın dialog kurmakla mükellefsiniz. 

**
Bir de düne kadar konusu pek de açılmayan bir borç meselesi var. Silivrispor’un, Silivri Belediyesi’ne olan geçmişten süregelen 1 Trilyon 900 Bin Liralık otogarın kira borcu…  Bu rahatsızlıklarınızı en başında dile getirmeliydiniz. Haksız değilsiniz bu noktada elbette ama tüm bu söylemlerinizle zamanlaması doğru değil.

**
Silivrispor’un kullanması için Silivri Belediyesi’nce yapılan lojman binasına da bir pasaj açmak gerekiyor. Silivri Stadyumu, Millet Bahçesi yapımı için yıkıldı malum. İyi kötü bir yerleri vardı yıllardır, yerinden yurdundan edilirken, Silivrispor dımdızlak ortada mı bırakılmalıydı? Bunu Silivrispor’a bir destekten öte, spor camiasına yapılması gereken biz vazife olarak görürseniz inanın hepimizin gözünde çok daha kıymet-i harbiyesi olur.

**
“Bir dönem bu takımın çubuklu formasını giymiş, emek vermiş, üzerinde formasını taşıma şerefine nail olmuş bir arkadaşınızım” diyen Volkan Yılmaz, varsa şayet yönetimdekilerle kişisel husumetlerini, gözbebeğimiz Silivrispor’un önüne geçirmemeli.  

“Geçmiş döneme inat olsun” diye küçük şovlarla siyasi çıkar peşinde “Silivri Takımına Sahip Çık” demiş olamazsınız. İnanmıyorum da. Ama konu Silivrispor’umuz olunca “Bizim başarılarımız saman alevi” deyip tu kaka yapmanızı da hayretle karşılıyorum açıkçası.


Silivrispor başarılarıyla, Silivrispor yenilgileriyle, Silivrispor zorluklarıyla, Silivrispor zaferleriyle, Silivrispor mücadelesiyle, Silivrispor tüm dinamizmiyle bir bütün olarak ilçemizin en önemli değerlerindendir. Burada hemfikir olalım lütfen.

Çok sevdiğim bir söz vardır; elinle yaptığın hayrı, dilinle ziyan etme.

Silivri’mizin paydaşlarıyla aranıza mesafe koydukça, korkuyorum adınız “Geçimsiz Başkan”a çıkacak.

Rövanşist üsluba aman dikkat Başkan. Gönüllerin imarını yapmaya bakın, bir an evvel hem de…



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar