Hazal Başaran

Hazal Başaran


Volkan Başkan, Meclis Üyeleri, Silivrili Aygül Melis Köprülü?

03 Ağustos 2022 - 19:59 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:19

**
Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ve tüm belediye meclis üyelerine açık çağrım olacağını baştan söyleyip direk konuya geçmek istiyorum.


Silivri’mizin spor tarihi, umut veren başarı hikayeleri ile dolu. Her sporcumuzun sporculuk serüveni farklı; İrem Kurt tenis sahalarında, İsmet Karabulut güreş alanlarında Türk sporu açısından tarihi başarılar yazıyor.

Silivri Karate Kulübü sporcusu Zehra Dinçer, Silivri Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ata Efe Bıyıklı, ilçemiz ve ülkemiz adına yarışan genç yeteneklerden. Şu an ismini sayamadığım pek çok değerimiz, sporun farklı kollarında başarılı birer sporcu olma yolunda fedakârca ve özveri ile çalışıyor.

Bugün sizlere Silivri spor tarihinde çok önemli bir kırılıma imza atmayı başaran Aygül Melis Köprülü’den bahsedeceğim, büyük bir gururla.

Aygül Melis’imiz (16), Binicilik Milli Takımına seçildi.

Yıllara dayanan emek, gayret, özveri, tutku, istikrar, inanç, cesaretin sonucudur bu.

Mayıs ayından bu yana atıyla birlikte 8 yarışa giren ve bu zorlu mücadelelerden başarı ile çıkan Aygül Melis, başarı çıtasını her sene daha yükseğe koyarak bu sene de Binicilik Milli Takımına seçilme başarısını gösterdi.

Ve sıkı durun;

Milli Takımın içerisinde yer alma başarısını göstermiş olan genç sporcumuz Aygül Melis, 7-11 Eylül tarihleri arasında Vlasia, Romanya’da düzenlenecek Engel Atlama Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. 

Şimdilerde atı Dante ile birlikte yarıştan dereceyle dönebilmek adına kıyasıya mücadele vererek hazırlanıyor.

Aygül Melis hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse;

- 9 yaşından beri lisanslı binicilik yapıyor.
- 10 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu.

- 13 yaşında İstanbul Bölge Engel Atlama Şampiyonu oldu. Bununla birlikte Avrupa Şampiyonasına katıldı.


Onunkisi kısa soluklu bir serüven değil, adanmışlık anlayacağınız…

Sadede gelecek olursam;

Şanlı Türk bayrağımızı her alanda en üst seviye dalgalandırmayı başaran sporcumuzun adını daha çok duyurmak, yanında olmak bizlerin vazifesidir, yerel yönetimlerin vazifesidir. Bu başarılar ilçemiz ve ülkemiz adına gurur kaynağı olmalı ve Aygül Melis ile onun gibi pırıl pırıl değerlerimize Silivri olarak sahip çıkmalıyız. 

Eğitimle sporu bir arada başarıyla götürebileceği, planlı, programlı, çok daha profesyonel bir yaşam için Aygül Melis için yapılabilecek şeyler olduğu gerçeğinden hareketle Başkan Volkan Yılmaz’ı ve Silivri Belediye Meclis Üyelerini bu konuda harekete geçmeye davet ediyorum.

Ülkemize ciddi anlamda hizmet eden ve bayrağımızı önemli şampiyonalarda dalgalandıran şampiyon sporcumuza Silivri Belediyesi Meclisi’nin kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.

Bu arada sporcumuz, Balkan Şampiyonası'na Silivri Yıldızlar Atçılık tesisinde hazırlanıyor. Tebrik, moral ve motivasyon ziyaretinde bulunmak isteyenler için bunu da not düşmüş olalım…

Aygül Melis, tutkusunun peşinden koşarken, onu hak ettiği ilgiden mahrum bırakmak, sportif hayatına ilişkin imkanlar sağlamaktan imtina etmek inanın yanlıştan öte kötülük olur.

Genç sporcumuz Aygül Melis; azmiyle, yeteneğiyle, başarı öyküsüyle her türlü desteği hak ediyor. 

Şampiyon sporcumuzun hem spor hem de eğitim hayatında başarılı olması için katkı koymak, destek olmak üzere elimizden geleni yapalım olur mu?

Sizleri Aygül Melis'in ilham verici birkaç görüntüsü ile baş başa bırakıyorum, tekrar görüşmek üzere kalın sağlıcakla...








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar