Hazal Başaran

Hazal Başaran


Volkan Yılmaz'ın savunma mekanizması : )

15 Şubat 2022 - 22:41 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:25

**
Başkan Volkan Yılmaz, geçtiğimiz gün yapılan İBB Meclisi Şubat Ayı toplantısında, İBB Meclisi’nin karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul merkezli gazetelerde duyurulmasına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edilmesine rağmen uygulamanın hayata geçirilmediğini hatırlatarak tepki gösterdi. Öyle hiddetlendi ki, "Lütfen bizlere tasarruf tedbirleri, bütçe yetersizliği gibi nezdimizde zerre hükmü olmayacak mazeretlerle de gelmeyin!” dedi.

Devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan “tasarruf genelgesi” ile kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması, zorunlu ilânlar dışında ilân yayımlatılmaması yönündeki talimatın da yerel basını etkileyen “olumsuz” bir gelişme olduğunu ve düzenlemeye gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Buraya kadar hemfikiriz; son derece haklı görüşler ama… Ama’sı var işte…

-Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlediği toplantıda Cumhurbaşkanlığı'nın Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle yaşanan sıkıntı ile ilgili aldığı sorulara cevaben “Çözeceğiz” demişti ancak gel gelelim ekibiyle birlikte bir türlü işin içinden çıkamadı. Tam bir yılan hikayesine döndü bu iş. 

-İBB’deki konuşmasında, “İlan ve reklam gelirleriyle ayakta durabilen basın mensuplarımız zor günler yaşamaya devam etmekte. Yerel basına mutlaka destek verilmeli” diyen aynı Volkan Yılmaz’ın göreve gelir gelmez ilk icraatlarından birinin yerel basının ilan ve reklam gelirlerini “tasarruf tedbiri” gerekçesiyle "tırpanlamak" olduğunu biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsanız da öğrenmiş oldunuz. 

-Tek tip gazetecilik anlayışını tercih etmesi ise işin başka boyutu. Kendini destekleyen ve sürekli kontrol altında tutabileceği bir medya grubunu güçlendirmek gibi bir strateji izlemeye çalışan Başkan Volkan Yılmaz’ı en çok bu konuda eleştirenler Silivri Belediyesi’nde Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünde eşi dostu çalışan meslektaşlarım…  : )

Ulusal televizyon kanallarında yapılan reklam içerikli arpa, saman tanıtımlarının "bedelsiz" gerçekleştirildiği hikayesine girip de uzatmayayım konuyu. Nerede samimiyet diye sormak istiyorum?

Söyledikleriyle davranışları birbirini tutmayan bir Volkan Yılmaz izledik anlayacağınız…


Psikolojide “yansıtma” vardır. Bir çeşit savunma mekanizması. Tipik özelliği, bu kişilerin asıl kendisine söylemesi gerekenleri karşısındakine söylemesidir. Bireyin kendine ait kusur ve yanlışlarını karşısındakine mal edip, kendini karşısındakinde yansıtmasıdır.

Başkan Yılmaz’ın İBB’ye esip gürlemesi işte tam da bundan. 

Sayın Başkan önce kendi kusurlarına bakmalı. Kendine aynayı tutmalı ki, elin eksikliklerine laf söylemeye yüz bulabilmeli.

Aksi takdirde samimiyetsiz siyaset ya zillet getirir ya hezimet…  

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Muharrem akyol
    2 yıl önce
    Ne tasarrufu eski sanayide beş metre arayla dikilen yüzlerce elektrik direkleri bunlar mı tasarruf

Son Yazılar