Hazal Başaran

Hazal Başaran


Volkan Yılmaz Silivri'de "Rezerv Konut Alanı Oluşturulması" Konusunda Ne Düşünüyor?  

01 Mart 2023 - 23:04 - Güncelleme: 01 Mart 2023 - 23:19

**
Yıllardır beklenen ve uzmanların defalarca uyardığı Büyük İstanbul Depremi, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden sonra tekrar gündeme geldi.

Ülke olarak yaşadığımız bu zor ve acı günlerin gölgesinde, beklenen Marmara depremi için olası senaryolar yeniden masaya yatırılmaya başlanmışken konuşmamız gereken bazı konular var.


Silivri depreme hazır mı? 

Olası Marmara depremi, Silivri’yi nasıl etkiler?

Silivri’nin deprem ile ilgili hazırlıkları ve afet seferberlik planı var mı?

Kentsel Dönüşüm konusu Silivri’nin gündeminde ne derece yer ediyor?

Saral İnşaat’ın elini taşın altına koyması ile Varnalı Konutları’nı Kentsel Dönüşüme sokan Silivri Belediyesi, riskli binalarda oturan ve evini yenilemek isteyen vatandaşlar için ikinci kentsel dönüşüm sürecini başlatacak mı?

Afet durumunda hayati önem taşıyan hastaneler, itfaiye binaları, devlet daireleri, eğitim alanları gibi kamu binalarımız depreme dayanıklı mı?

Büyük bir deprem olursa Silivrili ne yapacak? İlçede kaç tane deprem toplanma alanı var ve bunlar nerede?

Silivri sakinlerinin Afetler Hakkında Bilinçlendirilmesi ve Eğitimi noktasında yerel yönetim farklındalık çalışmaları düşünüyor mu?

Silivri Belediyesi’nin bütçe planlamasında deprem hazırlıklarına yer var mı?

Yapı denetim nasıl işliyor?

Sorunların çözümleri için neler yapılması gerekiyor?

Sorular böyle uzar gider… Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladığı bugün de bende Silivri’ye pasaj açmak istedim.

Depremle mücadelenin ve kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olarak ele alınması ve işbirliği ile yapılması gerektiğinin bilincinde bir ilçe sakini olarak söylüyorum; Cumhur İttifakı gücünü elinde tutan Volkan Yılmaz depreme hazırlık çalışmaları noktasında hükümetin kentsel dönüşümle ilgili iradesini Silivri’ye ne derece yansıtabilir tam bir teyakkuz halinde bu konuya eğilmeli.

“Silivri’de olası bir depremden sonra beddualarla değil, hayır dualarıyla yâd edilen bir Belediye Başkanı olmak istiyorum” diyen Volkan Yılmaz’ın deprem endişesi yaşayan Silivri sakinleri için yapabileceği en büyük hizmet, deprem riskini umursamak ve gerekli önlemleri almak adına zaman kaybetmeden yoğun mücadeleye girişmek olacaktır…

Silivri’de acilen dönüşmesi gereken hasarlı, eski, yorgun, riskli konutlar için rezerv alanı belirlenmesi noktasında Volkan Yılmaz’ın herhangi bir düşüncesi var mı? Varsa ilçemizi depreme karşı güçlendirecek hangi adımları atmayı planlıyor?

Konuşulacaksa enine boyuna bunların konuşulması lazım en acilinden… 









 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar