Yazıcı: "İBB'nin Seymen Örnek Köy projesiyle ilgili ciddi endişelerimiz var"

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işlerin ağır aksak ilerlemesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. “Boğluca Deresi’nin planlarını Büyükşehir’den Temmuz ayında geçirdik ama maalesef hala askıya çıkmadı” diyen Yazıcı, “Sadece bir imza işi olmasına rağmen 5-6 aydır bekliyor. Boğluca Deresi dediğimiz, deprem nedeniyle risk taşıyan bölgelerin acil geçmesi gereken planları. Bu planı dahi 5-6 ay bekletiyorsanız inşallah Seymen Örnek Köy projesini yaparsınız diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Yazıcı: "İBB'nin Seymen Örnek Köy projesiyle ilgili ciddi endişelerimiz var"
Editör: Yaz Dostum
09 Aralık 2021 - 22:33 - Güncelleme: 09 Aralık 2021 - 22:59
Silivri Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi bugün yapıldı. Toplantıda söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Seymen Örnek Köy projesi üzerinden eleştirdi.

“SEYMEN ÖRNEK KÖY PROJESİ’YLE İLGİLİ CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR”

Yazıcı, şöyle konuştu:

“Bu Ekrem beyin minimum 2 yıl geçmişi olan bir projesi. Ama 2 yıl sonra bir tahsis talebiyle gelinmiş durumda. Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın söylediği gibi biz siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tahsislere kamu yararı olduğu müddetçe “evet” diyoruz ama bunların sonunun ne kadar geleceğiyle ilgili ciddi endişelerimiz var. Bu proje bu kadar sürede tahsis olarak geldiyse minimum 1 yıl da projesi olacaktır diye tahmin ediyorum. 5 yılın sonunda yapılır mı yapılmaz mı bilemiyorum. İnşallah yapılır. Devlet de devamlılık esastır belki ondan sonra kim kazanırsa devam edilecektir projeye ama bu Büyükşehir bütçesinin, Büyükşehir imkanlarının, Büyükşehir araç gereç ekipmanlarının yanında çok da uzun sürmemesi gerektiğini düşünüyorum.

“CHP’Lİ YETKİLİLER HASSASİYET GÖSTERMELİ”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizin, CHP’nin yetkililerinin, İlçe Başkanlarının hassasiyet göstermelerini ben buradan rica ediyorum. Bir an önce bu projeye başlarlarsa biz de hem belediye hem meclis üyeleri olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye zaten hazırız.

“BOĞLUCA DERESİ’NİN PLANLARI AYLARDIR ASKIYA ÇIKARILMAYI BEKLİYOR”

Bunu sırf eleştiri yapmak için söylemiyorum. Size yeri gelmişken bir konuyu daha ileteyim. Boğluca Deresi’nin planlarını Büyükşehir’den Temmuz ayında geçirdik. Plan Proje Müdürlüğümüzün, Volkan beyim, bizim bunun hızlı geçmesi noktasında önemli gayretlerimiz oldu ama Büyükşehir’den geçmesine rağmen planlar maalesef hala askıya çıkmadı. 10-15 gün planların imzaları toplanır, 1 ay askı süresi vardır yani Büyükşehir’in plan yetkisinde olduğu için orada 1 ay kalması gerekiyor. Alınacak bir karar yok. Bu rutin bir işlem. Rutin bir işlem olmasına rağmen 5-6 aydır Büyükşehir’de bekliyor.

“SADECE BİR İMZA İŞİ 5-6 AY SÜRÜYORSA, UMARIM SEYMEN ÖRNEK KÖY PROJESİNİ YAPARSINIZ”

Boğluca Deresi dediğimiz, deprem nedeniyle risk taşıyan bölgelerin acil geçmesi gereken planları. Silivri’de bir an önce çıkaralım diye iki ayağımız bir pabuca girdi o kadar ama Büyükşehir’de niye beklediği konusunda inanın hiçbir fikrimiz yok. Sadece bir imza işi. Yani yarın imzalasalar daha bunun 4 ayı, 5 ayı var. Yine siz değerli meclis üyelerinden özellikle rica ediyorum. Bunu buraya taşımadan önce de başka platformlarda dile getirdim bir sonuç alınamadığı için buradan söylemeyi de bir zaruriyet olarak hissettim. Bu planı dahi 5-6 ay bekletiyorsanız inşallah Seymen Örnek Köy projesini yaparsınız diye umut ediyorum.”

YAZICI'NIN BU SÖYLEMLERİNE BAŞKAN YILMAZ'DAN ONAY

AK Partili Celalettin Yazıcı’nın ardından konuşan Başkan Volkan Yılmaz, bunun haklı bir eleştiri olduğunu ifade etti. Bürokratların bu derece neden beklettiğine anlam veremediğini vurgulayan  Yılmaz, Boğluca Deresi’nin bekleyen planlarının kentsel dönüşümün önünü tıkadığını söyledi.

YILDIZ: SEYMEN’DE BAŞARILI BİR SÜRECİ HEP BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, eleştirilere şöyle karşılık verdi: “Celalettin beyin kaygılarını anlıyorum hak da veriyorum ama sürecin nasıl geliştiğini ifade etmek istiyorum. Örnek Köy Projesi, ilk olarak Pendik Göçbeyli’de planlanmıştı ancak yapılan etütler neticesinde kamu ve orman arazisi yoğunluğu nedeniyle oranın projeye uygun olmadığı anlaşıldı. Oradaki iptal doğrultusunda Seymen Mahallemizin İSTAÇ Katı Atık Tesisinden dolayı yaşadığı mağduriyetin bir nebze bu projeyle giderilmesi anlamında böyle bir talebimiz oldu. Büyükşehir’in yaptığı çalışmalar neticesinde bu projenin Seymen Mahallemize uyumlanabilir olduğu tespit edildi. Çalışmalara başlanacağını da hatta buradan meclis kürsüsünden ifade etmiştik. Tabi ki süreci hepimiz takip edelim. Silivri Belediyesi yetkilileri ve İBB yetkilileri ile yanılmıyorsam bundan 2 ay önce Seymen’de yapılan çalışmada bende bulundum. Başarılı bir süreci hem Silivri Belediyesi hem İBB eliyle yürütüleceğini bizzat gözlerimle gördüm. Tabi ufak tefek mülkiyet sorunları onun haricinde planlarla ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Bu yolculukta bazı aksaklıklar olabiliyor ama ben bunların çözülmeyecek problemler olmadığını düşünüyorum dolayısıyla en yakın sürede hayata geçilmesi konusunda hepimiz elimizden gelen gayreti sarf edelim diye düşünüyorum.”

Öte yandan Melih Yıldız, Boğluca Deresi planlarıyla ilgili engelleme gibi bir durumun söz konusu olmadığını, ağır işleyen bir süreç olduğunun farkında olduklarını söyledi. Bu konuyla alakalı İBB bürokratlarıyla görüşmeler yapmak üzere meclis yönetimine davet çıkaran Yıldız, en kısa zamanda süreci nihayete erdireceklerine olan inancını paylaştı.

Haber : Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum