Yıldız: "İSTAÇ mağduru Seymen'imizi hep birlikte Örnek Köy yapacağız"

Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, “İBB’nin Örnek Köy Projesi, ilk olarak Pendik Göçbeyli’de planlanmıştı ancak yapılan etütler neticesinde kamu ve orman arazisi yoğunluğu nedeniyle oranın projeye uygun olmadığı anlaşıldı. Oradaki iptal doğrultusunda Seymen Mahallemizin İSTAÇ Katı Atık Tesisinden dolayı yaşadığı mağduriyetin bir nebze bu projeyle giderilmesi anlamında böyle bir talebimiz oldu. Silivri Belediyesi yetkilileri ve İBB yetkilileri ile yanılmıyorsam bundan 2 ay önce Seymen’de yapılan çalışmada bende bulundum. Başarılı bir süreci hem Silivri Belediyesi hem İBB eliyle yürütüleceğini bizzat gözlerimle gördüm” dedi.

Yıldız: "İSTAÇ mağduru Seymen'imizi hep birlikte Örnek Köy yapacağız"
Editör: Yaz Dostum
09 Aralık 2021 - 23:08 - Güncelleme: 09 Aralık 2021 - 23:13
Silivri Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi bugün yapıldı. Toplantıda söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işlerin ağır aksak ilerlemesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek Seymen Örnek Köy projesinin geleceğiyle ilgili ciddi endişe taşıdıklarını ifade etti. Yazıcı ayrıca Boğluca Deresi planlarının Büyükşehir’de Temmuz ayından beri askıya çıkarılmadığını dile getirildi.

Bunun üzerine söz alan CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, eleştirilere açıklık getirdi.

"SEYMEN’DE BAŞARILI BİR SÜRECİ HEP BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ"

Melih Yıldız, eleştirilere şöyle karşılık verdi:

"Celalettin beyin kaygılarını anlıyorum hak da veriyorum ama sürecin nasıl geliştiğini ifade etmek istiyorum. Örnek Köy Projesi, ilk olarak Pendik Göçbeyli’de planlanmıştı ancak yapılan etütler neticesinde kamu ve orman arazisi yoğunluğu nedeniyle oranın projeye uygun olmadığı anlaşıldı. Oradaki iptal doğrultusunda Seymen Mahallemizin İSTAÇ Katı Atık Tesisinden dolayı yaşadığı mağduriyetin bir nebze bu projeyle giderilmesi anlamında böyle bir talebimiz oldu. Büyükşehir’in yaptığı çalışmalar neticesinde bu projenin Seymen Mahallemize uyumlanabilir olduğu tespit edildi. Çalışmalara başlanacağını da hatta buradan meclis kürsüsünden ifade etmiştik. Tabi ki süreci hepimiz takip edelim. Silivri Belediyesi yetkilileri ve İBB yetkilileri ile yanılmıyorsam bundan 2 ay önce Seymen’de yapılan çalışmada bende bulundum. Başarılı bir süreci hem Silivri Belediyesi hem İBB eliyle yürütüleceğini bizzat gözlerimle gördüm. Tabi ufak tefek mülkiyet sorunları onun haricinde planlarla ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Bu yolculukta bazı aksaklıklar olabiliyor ama ben bunların çözülmeyecek problemler olmadığını düşünüyorum dolayısıyla en yakın sürede hayata geçilmesi konusunda hepimiz elimizden gelen gayreti sarf edelim diye düşünüyorum.”

Öte yandan Melih Yıldız, Boğluca Deresi planlarıyla ilgili engelleme gibi bir durumun söz konusu olmadığını, ağır işleyen bir süreç olduğunun farkında olduklarını söyledi. Bu konuyla alakalı İBB bürokratlarıyla görüşmeler yapmak üzere meclis yönetimine davet çıkaran Yıldız, en kısa zamanda süreci nihayete erdireceklerine olan inancını paylaştı.

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum