Yıldırım; "Kadına Yönelik Her Türlü Şiddet İnsan Hakkı İhlalidir"

Silivri Belediye Meclisinin Kasım Ayı Toplantısının ikinci birleşiminde AK Parti adına söz alan Avukat Hacer Yıldırım, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi. “Kadına yönelik her türlü şiddet, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlalidir” diyen Yıldırım, partilerinin konuyla ilgili yürüttüğü hassas çalışmalara dikkat çekti.

Yıldırım; "Kadına Yönelik Her Türlü Şiddet İnsan Hakkı İhlalidir"
Editör: Yaz Dostum
06 Kasım 2020 - 12:42 - Güncelleme: 06 Kasım 2020 - 20:07
Yıldırım, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirmiş olduğu açıklamalarında şunları kaydetti:

Son günlerde kadınlarımızla ilgili kabul edilemez vahşet içeren gündem içimizde kanayan bir yaradır. Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının ortak sorunudur. Kadına yönelik her türlü şiddet, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlalidir. Toplumu derinden yaralayıp zayıflattığı, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan, son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu, kadına yönelik şiddetin ‘katı töre', ‘gelenek' gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamaz.

“BİR KADININ DAHİ ŞİDDETE UĞRAMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR”

Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuşmasının bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim; "Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi de çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımla ve sıfır tolerans ilkesiyle yürütüyoruz. Ülkemizdeki bir kadının dahi şiddete uğramasına, hakkının, hukukunun, onurunun çiğnenmesine asla tahammülümüz yoktur." 

“KADININ SOSYAL HAYATTAKİ ROLÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK ”

"Türkiye olarak, son yıllarda kadının sosyal hayattaki rolünün güçlendirilmesi için tarihi nitelikte adımlar attık. 'Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum' ilkesinden hareketle, kadın ve kız çocuklarının eğitimi ile kadınların iş gücüne katılımını teşvik ettik."

"Türkiye olarak bu süreçte 'ev içi' şiddetin artma ihtimalini dikkate alarak yeni 'kadın konukevleri' açtık. Böylece müessif hadiseler karşısında mağdurları koruma kapasitemizi daha da güçlendirdik. Ayrıca, istihdam önlemleri ve kadın dostu politikalar uyguladık.

Sosyal Destek Hattı ve özel olarak geliştirilen mobil uygulama ile şiddet ve istismar vakalarının ilgili birimlere anında bildirilmesini sağladık. Kadınların bu zorlu süreçten daha güçlü çıkmasını temin etmek hepimizin sorumluluğudur."

Türkiye'de kadının iş gücüne katılımından bahsedersek; kadın iş gücünü 3 milyon 926 bin kişi artırarak 10 milyon 686 bin'e, kadın istihdamını 2 milyon 802 bin kişi artırarak 8 milyon 924 bin'e çıkarıldı. Yine bu dönemde kadınların iş gücüne katılma oranının 6,5 puan artarak yüzde 34,4'e yükseldi. AK Parti iktidarında 6 yaş ve yukarı nüfus içinde kadın okuryazarlık oranı yüzde 79,9 iken, bu oran 2019'da yüzde 95,3'e ulaştı.

“KADINLARIN İÇİN HÜKÜMETİMİZ, ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERE İMZA ATTI”

İnsanlığın umudunu yeşerten kadınların toplum olarak hak ettiği değeri sağlamak için Hükümetimiz, önemli değişikliklere imza attı. "Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, göreve geldiğimiz günden bu yana aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların statüsünü̈ hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalar yaptık.

Diyarbakır'da Hacire annenin başlattığı ve çığ gibi büyüyen ailelerin çocuklarını terör örgütlerinden kurtarma eylemlerini desteklediğimizi buradan ifade etmek istiyoruz. Terörle aralarına mesafe koyamayanların ortaya koyduğu bu tablonun da kadına şiddetin bir parçası olduğuna inanıyoruz. Halkımızın hassas ve bir o kadar da adil vicdanına havale ediyoruz.

Konuşmama son verirken  kadına yönelik her türlü  şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyor, saygılar sunuyorum.”
 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum