Yıldız: "Silivri'nin En Can Yakan Sorunlarından Biri İşsizlik"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a Silivri’nin çözülmesi gereken en öncelikli sorununu sorduk. “Bir otopark ve trafik sorunu haricinde bence Silivri’de can yakan en önemli sorunlardan bir tanesi işsizlik” diyen Yıldız, fiziki sorun olarak da Silivri’nin ortasından geçen D-100 karayoluna değindi.

Yıldız: "Silivri'nin En Can Yakan Sorunlarından Biri İşsizlik"
Editör: Yaz Dostum
01 Ekim 2020 - 19:00 - Güncelleme: 01 Ekim 2020 - 19:02
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a gerçekleştirdiğimiz röportaj esnasında Silivri’nin acilen çözülmesi gereken sorununu sorduk. İşsizliğin Silivri’nin temel sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Yanı başında 15-16 milyon nüfuslu bir kent varken Silivri’de işsizliği hiç konuşmamamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BURADA SİYASET YAPANLAR VE İLÇEYİ YÖNETEN YÖNETİCİLER İŞSİZLİK SORUNU ÜZERİNE DAHA HASSASİYET GÖSTERMELİ”

Hazal BAŞARAN:
Silivri’nin çözülmesi gereken en öncelikli sorunu sizce ne?

Melih YILDIZ: Bir otopark ve trafik sorunu haricinde bence Silivri’de can yakan en önemli sorunlardan bir tanesi işsizlik. İşsizlik sorununuz çözümü anlamında burada siyaset yapan, ilçeyi yöneten yöneticilerin bu konuda daha hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

“VİZYON KENT YARATILIRSA ÇÖZÜME KAVUŞTURULUR”
 
İşsizlik Silivri ölçeğinde nasıl çözüme kavuşturulur derseniz; öyle bir vizyon kent yaratırsınız ki bütün yatırımcıların gözbebeği olan bir yer haline getirirsiniz burayı ve dolayısıyla burada işsizlik anlamında sıkıntı yaşamayan bir kent haline gelir. Silivri sanayi, tarım ve turizm anlamında 3 sektöründe aktif olduğu bir kent aslında. Ama biz bunların hepsinden ne kadar faydalanıyoruz derseniz, en asgarisini faydalanıyoruz bence şu an.

“SİLİVRİ’DE İŞSİZLİĞİ HİÇ KONUŞMAMAMIZ GEREKİR”

Silivri bence ufku açık bir yer. Burada yerel yöneticilerin Silivri ile alakalı hayallerinin, projelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yanı başında 15-16 milyon nüfuslu bir kent varken Silivri’de işsizliği hiç konuşmamamız gerektiğini düşünüyorum. İstanbul ile Silivri entegrasyonunu sağladığımız takdirde ve az önce bahsettiğim sektörlerden en üst seviyede faydalandığımız takdirde bu sorunların çözüleceğini düşünüyorum.

“SİLİVRİ’NİN İKİ YAKASI BİR ARAYA GETİRİLMELİ”

Fiziki bir soruna da değinmek istiyorum. Silivri’nin ortasından geçen D-100 karayolu. Bu D-100 karayolu kentimizi ikiye bölmüş ve E-5’in güneyi diye tabir ettiğimiz yani sahil bölgesinde ticaret hacmi burada döndüğü için yoğunluk buraya hapsolmuş durumda. Bu D-100 karayolunun şehrin ortasından kaldırmadan, Silivri’nin iki yakasını bir etmeden, Silivri’nin bu yoğunluğunu azaltma şansımız yok.

“KAMU KURUMLARININ AYNI NOKTAYA TOPLANMASI YANLIŞ BİR SEÇİM OLDU”

Bir diğer konu; Tapu Müdürlüğü, SGK, İlçe Emniyet Müdürlüğü, postane hepsi aynı bölgede toplandı. Bence bu yanlış bir seçimdi. E-5’in kuzey tarafında birçok kamu yeri olmasına rağmen bu kurumların hepsi buraya toplandı. Kurumların bir kısmı karşı tarafa geçseydi bu bahsettiğimiz sorunlar zaten kendiliğinden çözülmeye mecbur bırakılacaktı yerel yöneticilere. Yoğunluğun bir kısmı o tarafa aktarılacaktı, orada da yoğun bir ticari hacim olacaktı. Yavaş yavaş olmuyor mu oluyor ama kurumlar taşındığı takdirde buradaki yoğunluğun en az %50’si o tarafa alınır.

“İKİ YAKASI BİR ARAYA GELDİĞİNDE SİLİVRİ TAM ANLAMIYLA RAHATLAYACAK”

Mesela en son Silivri SGK Müdürlüğünün binası yapıldı. Bence çok yanlış bir tercihti. SGK o tarafa aktarılabilirdi. Bu yoğunluk buradan hiç olmazsa %50 azaltılabilirdi. Bu bahsettiğim proje, büyük bir proje. Geçmiş dönem bizim E-5’i kaldırmak, şehrin iki yakasını bir etmekle ilgili projelerimiz vardı ama siz de takdir edersiniz ki ilçe belediyesinin cürmünde olan bir konu değil bu. O bütçeye sahip olmayan bir ilçenin, onu yapma şansı yoktu. Burada bence bu görev Karayollarına düşer. E-5’in ya alta alınması ya üste çıkarılması veya şehrin dışından geçirilmesi gibi birkaç alternatif konuşuluyor. Bu projelerden bir tanesi gerçekleştirilirse bence Silivri tam anlamıyla rahatlar diye düşünüyorum.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum