Yılmaz: "200'ün Üzerinde Binayı Boyadık"

Silivri belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün katıldığı radyo programında Boğluca Deresi etrafındaki yapılarda cephe tadilatı ve renklendirme çalışmalarını anlattı.

Yılmaz: "200'ün Üzerinde Binayı Boyadık"
Editör: Yaz Dostum
17 Eylül 2020 - 19:52 - Güncelleme: 17 Eylül 2020 - 19:54
Silivri belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün Küpe FM'de rasyo programcısı Kamil Bilici'nin sorusu üzerine Boğluca Deresi etrafındaki yapılarda cephe tadilatı ve renklendirme çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

“SPONSOR MARİFETİYLE BELEDİYE KASASINA YÜK GETİRMEDEN YAPTIK”
 
KAMİL BİLİCİ: Silivri'de aslında uzun yıllardır bekleyen dere ve dereninin etrafının kullanılması konusu vardı. Silivri Belediyesi yönetiminde orada bir rekreasyon çalışması başladı. O süreç nasıl gelişti?

Volkan YILMAZ: Biz göreve gelmeden önce Silivri'yi iyi etüt etmiştik. Mesai arkadaşlarımızla planlarımızı masaya yatırmıştık. Göreve geldiğimizden hemen sonrasında yaşanan deprem, arkasından pandemi süreci, bunları mazeret olarak söylemiyorum ama görev süremizin yaklaşık yarısı bu tip sıkıntılarla geçti. Silivri Belediyesi’nin kaynaklarını doğru kullanacağımızı söyledik.  Gelirleri artırıp, belediyenin giderlerini kısmalıyız dedik. Belediyenin kıt kaynaklarıyla sonsuz ihtiyaçları giderme noktasında optimal çözümler üretmeliyiz. Bu noktada gelir gelmez tasarruf tedbirlerimizle başladık.  Gelir arttırıcı tedbirlerimize devam ettik. Küçük dokunuşlarla çok büyük bütçeler gerektirmeyen ama bir çoğunu da sponsorlar marifetiyle belediyenin kasasına yük getirmeden yaptık. İçerisinden kanal, nehir geçen şehirlerin etrafı en kıymetli yerleridir. Dünyada bunun örnekleri var. Biz de Boğluca'nın etrafını bir cazibe merkezi haline getirmek istedik. Hızlı bir şekilde binaların renklendirme çalışmasını yaptık. Yaklaşık 200'ün üzerinde binayı boyadık. Bunu tek kuruş kasamızdan çıkarmadan sponsorlarla yaptık. Orasını dinamik, renkli, insanlara yaşam sevinci uyandıracak bir hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Kısa köprü diye tabir edilen bir köprümüz var. Yaklaşık 10 yıldır kapalıydı. Restorasyonu bitti, çok kısa bir süre sonra açacağız. Onun hemen kuzeyine vatandaşın talebi üzerine bir asma köprü yaptık.

“İBB BAŞKANIMIZ EKREM İMAMOĞLU, KÖY PAZARI ARSASINI BİZİ KIRMAYARAK TAHSİS ETTİ”

Silivri tarımıyla, organik ürünlerinin satıldığı organik pazarıyla, Cumhurbaşkanımızla yaptığımız bir programda ben Beşiktaş’tan, Kadıköy’den insanların organik tavuk almak için Silivri'ye geleceğini söylemiştim. Bugün geldiğimiz noktada artık insanlar için Silivri bir kaçış noktası. İşte Silivri'nin tam kalbine, Boğluca Deresinin boyuna yine sponsorların marifetiyle bir Köy Pazarı yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'ndan oranın arsasını istedik. O da sağ olsun bizleri kırmadı ve verdi. Şimdi orada yine bir rekreasyon çalışmamız başlayacak. O bölge, şehrin cazibe merkezi olmaya devam edecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum