Yılmaz: "Çöp Toplama İşinin Üzerine Cesaretle Düştük"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, katıldığı bir radyo programında İstanbul'un 39 ilçesi arasında sadece Silivri Belediyesinin kendi çöpünü kendisinin topladığını belirterek, " Şu anda çöp toplama maliyetimiz yıllık 4 milyon” dedi.

Yılmaz: "Çöp Toplama İşinin Üzerine Cesaretle Düştük"
Editör: Yaz Dostum
17 Eylül 2020 - 20:12 - Güncelleme: 17 Eylül 2020 - 20:24
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün konuk olduğu Küpe FM’de çöpü belediye imkanlarıyla toplamaktaki amaçlarını açıkladı
 
“SİLİVRİ’NİN KAYNAKLARIYLA YAPIYORUZ”

Kamil BİLİCİ: Tasarruf dediniz… Temizlik hizmetleri dışarından alınıyordu ve büyük meblağlar ödeniyordu. Tasarruf tedbirlerinin belki de en büyük adımı, çöp işlerinin Silivri Belediyesi tarafından yapılmasıydı. Bu konu ilk gündeme geldiğinde biraz eleştiri aldığınızı da anımsıyorum. Nasıl gelişti bu süreç?
 
Volkan YILMAZ: Bir kere belediye başkanını şöyle sorgularlar; ‘Belediye başkanı çöpü toplayabiliyor mu?' derler. Bundan önce müteahhitler kanalıyla yıllık çok ciddi rakamlar ödenerek yıllık Silivri'nin çöpleri bir firma tarafından toplanıyordu. Silivri'nin bir yıllık çöp toplama maliyeti 18 milyon TL. Biz bu işin altından üçte bir fiyatına kalkarız dedik. Bana, “Başkanım sen bu topa girme, çöpler yığılır kalır, çöp dağları oluşur Silivri’de, başkanlığın başlamadan biter” dediler. Ama biz cesaretle, kararlılıkla ve azimle bu işin üzerine düştük. Göreve geldiğimden 2-3 ay sonra 30 yıllık belediye başkanlığının yapamadığını Silivri'de ekibimle beraber biz yaptık. Çöpü ihale etmedik, Silivri'nin kaynaklarıyla yapıyoruz ve şu ana kadar belediyenin kasasından kuruş çıkmadan 53 tane hibe hizmet aracını bünyemize kattık. Şu anda çöp toplama maliyetimiz yıllık 4 milyon. 

“TASARRUFLAR HİZMET OLARAK DÖNECEK”

Arkadaşlar bunu duymaktan sıkıldı ama ben anlatmaktan usanmayacağım; vatandaşımız sıkılmadı çünkü 14 milyon onların çoluk çocukları için park, bahçe, kültür merkezi, yüzme havuzu olarak onlara geri dönecek. Silivri Belediyesi olarak bir ilki de yaptık. İstanbul'da kendi imkânlarıyla çöpünü toplayan ilk ve tek belediyeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum