Yılmaz: Balıkçı Barınağında Kimin Ne Yaptığının Belli Olmadığı Bir Ortam Var!

Silivri sahilindeki balıkçı işletmelerinin tahliye meselesi ile ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz; yapıların geçmiş dönemde kaçak yapıldığını, işletmelerin sosyal tesis mantığından uzak hareket ederek hesaplı mekanlar olmaktan çıktığını, ciddi hava paraları üzerinden el değiştirilerek haksız ticaret yapıldığını söyledi. Yılmaz, “Burada bu şekilde bir keşmekeşliğin, kimin ne yaptığının belli olmadığı bir ortamın sürdürülebilmesinin doğru olmadığının altını çizip konuyu Silivri kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Yılmaz: Balıkçı Barınağında Kimin Ne Yaptığının Belli Olmadığı Bir Ortam Var!
Editör: Yaz Dostum
13 Mayıs 2022 - 22:48
Başkan Volkan Yılmaz, bugün yapılan Mayıs ayı meclis toplantısı 2. Birleşiminde Silivri sahilinde Küpeşte’den başlayarak Öğretmenevi dahil, balıkçı barınağındaki lokantaların hepsine alınan yıkım kararı hakkında konuştu.

“YIKIM KARARININ ALINMASINDA BİZ DEĞİL, ORANIN ESNAFI PAY SAHİBİ”

Bölgedeki keşmekeşliğin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:


“Kimse siyaset yapmayacak. Kimse popülizm yapmayacak. Zabıta eliyle yapılan büyümelere ‘dur’ dediğimizde durmadıklarını, aymaz bir şekilde bütün sahili, bütün oradaki yeri kapladıkları ortada. En sonunda yine kendi aralarındaki bir esnafın CİMER şikayetleri neticesinde Tarım Bakanlığının müfettişlerinin buraya gelmesi marifeti ile yapılan tespitlerle Küpeşte’den başlayarak Öğretmenevi dahil hepsine yıkım kararı bize Kaymakamlık tarafınca tebliğ edildi.

“SOSYAL TESİS OLARAK KABUL EDİLEMEZ YERLER HALİNE DÖNÜŞTÜ”

Yani burada Silivri Belediyesi’nin bir dahilinin olduğunu, Silivri Belediyesi’nin bu restoranları, çay bahçelerini yıkacağını söylemek vicdansızlık. Biz orada bir sosyal hayatın varlığından haberdarız ama bakın orada milyonlar telaffuz edilerek şu an hava parası alıp el değiştirmeler oluyor. Nasıl bir sosyal tesis, nasıl bir sosyal hayat? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Ve vatandaşın orada ucuz balık yeme şansları da yok. 


“KİMSE ORADAKİ ESNAFI, VATANDAŞI KIŞKIRTMASIN"

Ben buradaki balık lokantalarını yıkalım, yakalım demiyorum. Kendileri ile beraber toplantı yaptık. Kaymakam beyle istişare ettik. Olayın vahametini anlattık. Gelen yazıyı da gösterdik. Ama şunu da söylüyorum; her problemi çözme gayretinde olduğumuz gibi bu problemin de bizim yönetimimizde çözüleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse de oradaki esnafı, vatandaşı kışkırtıp; oradaki esnafın kafasında soru işaretleri oluşturup buradan siyasi bir rant devşirmeye kalkmasın.

“BU KEŞMEKEŞİN DEVAM ETMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

Tekrar söylüyorum bütün problemleri çözdüğümüz gibi oradaki problemi çözecek idare yine biziz. Bunun çözümüne de son derece yakınız. Hem İl Tarım Müdürümüz, hem Ulaştırma İl Temsilcimiz, hem Milli Emlak Daire  Başkanımızla yapmış olduğumuz, Kaymakamımızın da katılmış olduğu toplantıda belli bir noktaya geldik ama burada bu şekilde bir keşmekeşliğin, kimin ne yaptığının belli olmadığı bir ortamın sürdürülebilmesinin de doğru olmadığını altını çizip konuyu Silivri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Haber : Hazal BAŞARAN








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum