Yılmaz; "Belediyenin Malları Bundan Sonra Haraç Mezata Satılmayacak!"

Silivri Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 2. Birleşiminde müllkiyeti belediyeye ait Selimpaşa Mahallesi, 409 ada, 2 parselde kayıtlı taşınmazın satışı ile ilgili gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Yılmaz; "Belediyenin Malları Bundan Sonra Haraç Mezata Satılmayacak!"
Editör: Yaz Dostum
10 Eylül 2020 - 18:52 - Güncelleme: 10 Eylül 2020 - 20:01
Silivri Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 2. Birleşiminde “dar, uzun parsel" polemiği yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı'nın konuşması ile fitili ateşlenen tartışmada Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yine eski defterleri açtı.

KIRKICI: PARSELİN GEOMETRİK ŞEKLİ İMAR YAPIMINI ZORLAŞTIRIYOR, ZATEN DİĞER TÜRLÜ DOĞRU OLMAYACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ
 
CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Selimpaşa Mahallesi’ndeki taşınmaz satışıyla ilgili şunları söyledi: “Dar, uzun polemiği CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı'nın konuşması ile başladı. Sayın Başkanım bu parselin geometrik şekli tek başına bir imar yapımını zorlaştırıyor. Sanırım komşu parselin talebi üzerinden bir satışa sunulma süreci var. Zaten başka türlü doğru olmayacağını düşünmekteyiz. Komşu bölümde ciddi bir park alanı var. Bu park alanını özellikle alacak kişi veya kişilerce yan yana getirilmemesini özellikle rica ediyoruz. Yani diyelim ki bu parsel inşaat yapımını engelliyor, belediyemizde bu parkı kiralarsa böyle bir risk olabileceği söyleniyor. Bu parsel imal yapılabilme ihtimali düşük bir parsel. Dar ve uzun bir parsel. Belediye olarak buraya bir yapı yapma şansı yok. Hemen yan tarafında yaklaşık 4-5 dönüm büyüklükte bir park alanı var. Hani ara ara parkların kiralanması söz konusu oluyor ya Sayın Başkanım, böyle bir durumda burayı alacak olan kişi bu parkla kiralama ilişkisine girip kullanımına girmesin isteriz. Parkı kullandırmayalım belediye olarak.”
 
YILMAZ: SATTIĞINIZ  100’ÜN ÜZERİNDE PARSELİN HEPSİ DAR VE UZUN MUYDU?

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Hassasiyetinize çok teşekkür ediyorum CHP Grubu olarak. Belediyelerin gayrimenkulleri var. Bunların bir kısmı belediye faaliyetlerinde kullanılabiliyor, bir kısmı da satışa çıkarılabiliyor ihale yöntemiyle. Bu parselin dar ve uzun olması satılabilmesi için bir parametre değil. Sizin bundan önce sattığınız 100’ün üzerinde parselin hepsi dar ve uzun muydu Süheyl Bey?” şeklinde karşılık verdi.

Tartışmaya dönen diyalog şöyle gelişti:

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı: Size hassasiyetimizi anlatıyoruz. 1,5 yıldır belediye meclisindeyiz. Biz hiçbir şey satmadık Sayın Başkan.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz: CHP’nin yönetiminin diyeyim o zaman?

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı: Satışa onay vereceğimizi söylediğimiz halde, böyle bir süreci döndürmeniz çok anlamlı gelmiyor.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz: 100’ün üzerinde satılan parseli dar ve uzun olduğu için mi sattınız? 10-20 dönüm sanayi arazileri de satıldı. Çöp toplama firmasına borç ödenemediği için haraç mezat verildi araziler. Şu an satılanın 10 katı değerinde çok kıymetli araziler bunların hepsi de.  Merak etmeyin bizim yönetimimiz bir yer satıyorsa muhakkak ki onu kullanacağı yer çok önemli, faydalı işlere olacaktır. Haraç mezata bir yer satılmayacak.  Bakın ben oraları araştırdım. Metrekaresi bin TL. Biz 1500 TL’den ihaleye çıkacağız. Ucuz deyip 2 bin TL’ye müşteri getirirseniz ona satarız. Silivri Belediyesi’nin malları bundan sonra haraç mezat alacak karşılığında kimseye verilmeyecek, satılmayacak. Kaynakların doğru kullanılmamasından biriken bu borçları da bizim hep beraber ödememiz lazım. Silivri Belediyesi’ni ayakları üzerinde duran bir belediye haline getirmemiz lazım. Belediyenin çok kıymetli arazilerini de bir gün satmak için buraya gelirsek bilin ki Silivri’nin bir problemini çözmek üzere, katkı otopark yapmak üzere, Gençlik Merkezi yapmak üzere sizden şartlı isteyeceğiz. İBB yet satmıyor mu satıyor. Hassasiyetinizi anlıyorum ama buranın sizin izin vermeniz için dar uzun olmasına gerek yok. Siz bize güvenin. Burası yamuk da olsa altıgen de olsa inanın bu kaynakları doğru kullanacağız.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum