Yılmaz; "Bu Bayram, Sarılıp Kucaklaşamadığımız İlk Ve Son Bayramımız Olsun"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bayram arifesi nedeniyle Küpe FM’de yaptığı değerlendirmede, “Yarın Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Kucaklaşamasak da, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemesek de yüreklerimizin birleştiği bir bayram olacağından hiç şüphem yok. Hep beraber güzel bir Ramazanı geride bırakıp, güzel bir bayramı kucaklayacağız diye düşünüyorum” dedi.

Yılmaz; "Bu Bayram, Sarılıp Kucaklaşamadığımız İlk Ve Son Bayramımız Olsun"
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2020 - 20:05 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 22:23

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bugün Küpe FM’e konuk oldu. Telefon bağlantısı üzerinden gerçekleştirilen yayında Başkan Yılmaz, radyo programcısı Kamil Bilici’nin soruları doğrultusunda pandemi sürecinde Silivri’de yapılan çalışmaları anlattı öte yandan hemşerilerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, sıcak, maneviyatı yüksek ve verimli bir Ramazan Ayı geçirdiklerini söyledi. 

“PANDEMİDE HİÇ KİMSENİN UNUTAMAYACAĞI MİLLİ BAYRAM KUTLAMALARI YAŞADIK”

Yılmaz, şöyle konuştu: “Öncelikle bütün hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunmak istiyorum. Sizin de ifade ettiğiniz gibi değişik bir pandemi süreci yaşadık. Bu dönemde milli bayramlarımızı yaşadık. Sokaklara, meydanlara çıkamadık belki ama TBMM'nin açılışı ve Ulusal Egemenliğin 100. Yılını yaşadık. Belki de bu pandemi sırasında yapılan kutlamalar hiç kimsenin unutamayacağı kutlamalar oldu. Balkonlardan İstiklal Marşımızı söyledik.

“BU VİRÜS İNSANLARA ZENGİNLE FAKİRİN EŞİT OLDUĞUNU HATIRLATTI”

Olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum ama şunu da ifade etmek istiyorum; bu pandemi esasında insanlara siyahla beyazın, zenginle fakirin, herkesin eşit olduğunu hatırlattı. Açlıktan ölümlerin olmadığı yeni bir dünya düzeninin kurulmasına gereksinim var. Bir tarafta açlıkla mücadele eden çocuklar varken, kimse bir şişeye içkiye 500 euro vermemeli veya 200 euro’ya bir porsiyon yemek yememeli.

“SİLİVRİ’DE İYİ BİR SINAV VERDİK”

Bu pandemi sürecinde elimizden gelen gayreti gösterdik, çalışmalarımızı devam ettirdik. Esasında ruhen yorulduk, fiziken yorulmadık. Manevi olarak bazen olumsuz etkileyen görüntüler oluştu ama biz hiç yılmadık. Silivri Belediyesi olarak bu pandemi sürecini İstanbul’da en iyi yöneten ilçe ve yerel yönetimlerden biri olduk. Kaymakamlığımız başta olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu’yla, devlet hastanemizle, sağlık çalışanlarımızla, tüm kurumlarımızla çok başarılı bir sınav verdiğimizi düşünüyorum.

“SOSYAL YARDIMLAŞMA ARTTI”

Yardımlaşmanın, tokun açın halinden anladığı, zenginin fakirin halinden anladığı On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayını idrak ettik. Sosyal yardımlaşmalarımız bu ayda çok arttı. Silivri Gıda Bankası’na ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere 1 koli yumurtadan, 2 bin koli erzak yardımına kadar yardımlar ulaştırıldı. Ben en ufağından en büyüğüne hayır hasenat yapan tüm hayırseverlere sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.

“YARDIMLAŞMA KONUSUNDA CİDDİ YOL ALDIK”

Bu çalışmalar sadece Ramazan ayına özel değildi. Bizim Gıda Bankamıza bahçesinden kıvırcığını getiren hayırseverlerimiz oluyor. Bunlar bizi mutlu ediyor çünkü Gıda Bankası’na duyulan güvenden kaynaklanan tabana doğru yayılan bir yardımlaşma iklimi oluşmaya başladı Silivri’de. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor çünkü biz garibin gurebanın, yetimin, düşkünün belediyesi olacağız demiştik. Sosyal belediyecilik yapacağız demiştik. Aç açıkta birisi varsa ve bulunamıyorsa da bundan da Silivri Belediyesi olarak biz sorumluyuz demiştik. Ecdad gibi veren elin alan eli görmediği bir yardımlaşma sistemini kurmaya çalışıyoruz. Baya da bir mesafe kat ettik.

“YÜREKLERİMİZİN BİRLEŞECEĞİ BİR BAYRAM OLACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK”

Onun için bu Ramazan ayını ben en azından bu noktada iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Yaptığımız ibadetler, tuttuğumuz oruçlar kabul olsun. Şimdi de bir bayram arifesindeyiz. Yarın Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Kucaklaşamasak da, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemesek de yüreklerimizin birleştiği bir bayram olacağından hiç şüphem yok. Hep beraber güzel bir Ramazanı geride bırakıp, güzel bir bayramı da kucaklayacağız diye düşünüyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum