Yılmaz: "Bütçeyi Kendi Evimizi Yönetir Gibi Yönetirsek Belediyelerin Borcu Harcı Olmaz"

Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen "Burak Hoca ile Siyaset Okulu" programına instagram üzerinden canlı yayın konuğu olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Maalesef ki şikayet edilen konuların tamamının sorumlusu bizleriz. Bakıyorum adam 3-4 dönemdir belediye başkanı, kendi belediyesinin borcundan şikayet ediyor (!) Biz kendi hanemiz, kendi evimiz gibi belediyeyi yönetirsek inanın belediyelerin borçları harçları olmaz. Denk bütçeli belediyeler olabiliriz" dedi.

Yılmaz: "Bütçeyi Kendi Evimizi Yönetir Gibi Yönetirsek Belediyelerin Borcu Harcı Olmaz"
Editör: Yaz Dostum
08 Mayıs 2020 - 21:39 - Güncelleme: 08 Mayıs 2020 - 21:48
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen "Burak Hoca ile Siyaset Okulu" programına instagram ortamında canlı yayın konuğu oldu. Doç. Dr. Burak Küntay'ın sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, yerel yönetim anlayışı hakkında ipuçları verdi.

“O ŞEHRİN PARTİSİZ BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMUZU İDRAK ETTİĞİMİZDE YETKİNİN KİMDE OLDUĞUNUN BİR ANLAMI KALMIYOR”
 
Başkan Yılmaz, Doç. Dr. Küntay’ın, “Belediyeler Yasası’nın yerel yönetimlerin hizmet etme yetkilerini tırpanladığı söyleniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ve bununla ilgili bir değişiklik öngörülüyor mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
 
“İki açıdan bu sorunuza cevap vermek istiyorum. Tabi ki yerel hizmetlerin kuvvetlendirilmesi vatandaşların ve o kentin lehine bir durumdur. Büyükşehir Yasası ile yapılan değişikliklerle birçok ilçe belediyesinin yetkileri Büyükşehire, merkeze kaydırıldı. Esasında Büyükşehir Belediyesi de yerel yönetimin bir ayağı. Ben hizmete vatandaşın baktığı gibi bakıyorum. Hizmette partili olmaması lazım. Mesela büyükşehir x partide, ilçe belediye y partide; x partideki büyükşehir belediyesi, y partideki ilçe belediye başkanına kendi belediye başkanına bakar gibi bakmalı. Bütün bunları aşabildiğimiz gün bu yetkilerin de bir anlamı kalmıyor. İnsan odaklı hizmet götürebilirsek, siyasi gömleğimizi bu koltuğa otururken çıkarıp asıp, o şehrin partisiz belediye başkanı olduğumuzu idrak edebilirsek bütün bunlar çözülüyor.

“MECLİS BU KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞIYOR”

Mecliste şu an hem ilçe belediyelerinin ekonomik olarak biraz güçlendirilmesi hem de yetkilerinin artırılması noktasında bir çalışma olduğunu biliyorum. Olaya buradan bakıyorum.
 
“DENK BÜTÇELİ BELEDİYELER OLABİLİRİZ”

Maalesef ki şikayet edilen konuların tamamının sorumlusu olan bizleriz. Bakıyorum adam 3-4 dönemdir belediye başkanı, kendi belediyesinin borcundan şikayet ediyor. Ya Müslüman, nasıl olacak yani? 20 yıldır belediye yönetiyorsun sonra hükümet kdv’nin %1’ini bize vermedi diyorsun. Biz kendi hanemiz, kendi evimiz gibi belediyeyi yönetirsek inanın belediyelerin borçları harçları olmaz. Denk bütçeli belediyeler olabiliriz. Bunun azda olsa güzel örnekleri var.
 
“VİCDANLI YÖNETİLEN BELEDİYELERİN EKONOMİK OLARAK SORUN YAŞAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

5 sene sonraki seçilme arzusu veya 5 sene sonrası seçilememe korkusuyla bu koltukları kaplar, işgal eder ve bu anlayışla yönetirsek tabi ki bu şehirler batacak, bu belediyeler batık duruma gelecek. Onun için ben çok detaya takılmadan, şeffaf, dürüst, hesap verebilir ve vicdanlı şekilde yönetilen belediyelerin ekonomik olarak hiçbir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum