Yılmaz: "Çıkar Çevrelerinin, Baronların Değil; Garibin Gurebanın Belediye Başkanıyım!"

"Burak Hoca ile Siyaset Okulu" programına instagram üzerinden canlı yayın konuğu olan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri’deki vatandaşlarımız rahat olsunlar; hanemizdeki parayı nasıl harcıyorsak Silivri’nin parasını da öyle harcıyoruz. Kendi alacaklarımıza nasıl sahip çıkıyorsak gelirlere de kim olduğuna, sülalesinin genişliğine bakmadan öyle sahip çıkıyoruz. Silivri’de çıkar çevreleri, baronlar yok bundan sonra; garip gureba, yetim, dezavantajlı gruplar var. Ben onların Belediye Başkanıyım” dedi.

Yılmaz: "Çıkar Çevrelerinin, Baronların Değil; Garibin Gurebanın Belediye Başkanıyım!"
Editör: Yaz Dostum
08 Mayıs 2020 - 22:42 - Güncelleme: 08 Mayıs 2020 - 22:52

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen "Burak Hoca ile Siyaset Okulu" programına instagram ortamında canlı yayın konuğu oldu. Başkan Yılmaz, Doç. Dr. Burak Küntay'ın, “Silivri halkının krizden en az zararla çıkması adına tarım dışında ekonomik olarak planınız var mı?” sorusunu yanıtladı.
 
“TASARRUF VE GELİR ARTIRMA YÖNÜNDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Yılmaz, şunları söyledi: “Pandemiden sonra dünyada yeni bir ekonomik, siyasal, beşeri hayatta yeni bir düzen kurulacak.  Belki dünyada güç dengeleri de değişecek. Bazı ülkeler öne çıkabilecek, bazı ülkeler geriye gidecek. Silivri ölçeğinde baktığımızda ben ayağını yorganına göre uzatan bir idareciyim. Geldiğimiz günden beri “tasarruf” dedik ve çok ciddi tasarruflar yaptık. Bir de belediyenin gelirlerinin artırılması adına çok ciddi hamleler yaptık. 15 yıldır kira alınamayan yerlerden kiraları topladık.
 
“İSTANBUL’DA İHALE YAPMAYAN, KENDİ ÇÖPÜNÜ TOPLAYAN TEK BELEDİYE SİLİVRİ BELEDİYESİ”

Biz göreve geldiğimizde bu çöp bir yılda müteahhit aracılığı ile 18 milyon liraya, eski para ile 18 trilyona toplanıyordu. Şu anda çöp işini ihale etmeyen tek belediye olarak, kendi imkânlarımız ve kaynaklarımızla 4, 4 buçuk milyon gibi bir rakama topluyoruz. Yani başka bir ifadeyle 13,5 milyon lira Silivri Belediyesinin kasasında kalıyor ve bu kasada kalan para ile biz Silivri’ye yol, park ve çeşitli hizmetler sunabiliyoruz. 
 
“HAYIR HASENAT SAHİPLERİNDEN 33 HİBE ARAÇ ALARAK BELEDİYE FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİM”

Silivri Belediyemizin 250 trilyon borcu var. Ben öyle devraldım. 20 milyonunu ödedim. Silivri Belediyesi’nin 90 tane kendi aracı (kamyon, minibüs, otobüs) vardı. Ben 10 ay gibi bir zamanda işadamlarından, hayır hasenat sahiplerinden 33 tane hibe araç aldım. %30 araç sayımı artırdım. 33 araçtan 30 tanesini çöp toplama işinde kullanıyorum.
 
“BELEDİYEYİ EVİMİ YÖNETİR GİBİ YÖNETİYORUM”

Yani Silivri’deki vatandaşlarımız rahat olsunlar; hanemizdeki parayı nasıl harcıyorsak Silivri’nin parasını da öyle harcıyoruz. Kendi alacaklarımıza nasıl sahip çıkıyorsak gelirlere de kim olduğuna, sülalesinin genişliğine bakmadan öyle sahip çıkıyoruz Silivri’de çıkar çevreleri, baronlar yok bundan sonra; garip gureba, yetim, dezavantajlı gruplar var. Ben onların belediye başkanıyım. Ben ekonomik olarak şikayet eden bir belediye başkanı değilim. Kendi kaynaklarımızı doğru yönetirsek bu belediyeleri yönetebiliriz. Ben 5 sene sonrasını düşünmeden garibin gurebanın, düşkünün yanında belediye başkanlığı yapıyorum.”

Haber: Batuhan GÜÇLÜ
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum