Yılmaz'dan "Her Derneğe Yer Tahsis Etmek Zorunda Değiliz!" Çıkışı

Silivri Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde, Selimpaşa Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan 3 tarihi binanın “İlçe Müdürlüğü” kurulmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsisinin kararı alındı. Tarihi binalardan birinde Selimpaşa Epivates Bigados Derneği’nin yer almasından hareketle CHP Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, “Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı acaba?” diye sordu. Yılmaz bu çıkışa, “Kendilerini davet ettik ama benim başka bir yer tahsis etmek gibi bir görevim yok” şeklinde karşılık verdi.

Yılmaz'dan "Her Derneğe Yer Tahsis Etmek Zorunda Değiliz!" Çıkışı
Editör: Yaz Dostum
01 Şubat 2021 - 22:06 - Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 22:18


Selimpaşa Epivates Bigados Derneği’nin akıbetiyle ilgili bu sabah yapılan meclis toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı ile Belediye Başkanı Volkan Yılmaz arasında gerçekleşen polemik şöyle gelişti:

Süheyl KIRKICI: Bizde çok faydalı olacağını düşünüyoruz, destek veriyoruz. Yalnız binayla ilgili Sayın Başkanım, eğer yanlış hatırlamıyorsak orada Epivates derneğinin olduğunu biliyoruz. O kapsam içinde miydi?

Volkan YILMAZ: Kapsam içinde evet.

Süheyl KIRKICI: Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı acaba?

Volkan YILMAZ: Var. Kendilerini davet ettik. Başka bir yer için… Ama şimdi şöyle bir şey var Süheyl bey, Silivri Belediyesi’nin görevi her derneğe bir yer tahsis etmek mi? Siz Belediye Başkanı olsanız atıyorum Silivri’de 1000 tane dernek var, 1000 tane yer tahsisi yapabilir misiniz?

Süheyl KIRKICI: Hayır ama her derneğin yaptığı faaliyetlerle değerlendirilmesi gerekiyor. Epivates Bigados Derneği, bir müze niteliğinde çalışıyor.

Volkan YILMAZ: En son ne zaman gittiniz?

Süheyl KIRKICI: Geçen yaz.

Volkan YILMAZ: Müze?

Süheyl KIRKICI: Müze niteliğinde çalışan bir dernek. İçindeki tarihi birçok objenin barındırıldığı ve eski Selimpşa’nın anlatıldığı bir konumdaydı. Niteliğini kaybetmiş olabilir. Bunu eleştirebiliriz, onlara doğru yola girmeleri konusunda destek vermeye çalışırız ama destek vermemek kabul edilecek bir şey midir?

Volkan YILMAZ: Kendilerini davet ettik ama benim başka bir yer tahsis etmek gibi bir görevim yok. Birileri eski alışkanlıklarını devam ettirsin, siyaset yapmaya devam etsin, ben o eski alışkanlıkları yıka yıka  vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceğim. Bilmem anlatabildim mi Süheyl bey?

Süheyl KIRKICI: Başkanım başka bir noktaya çekmenize gerek yok. Orada sosyal bir fayda gördüğümüz için destek verilmesini öneriyoruz.
Volkan YILMAZ: Bakın tekrar söylüyorum, ben kamu hizmetini önceleyerek hizmet etmeye devam edeceğim.

Süheyl KIRKICI: Ama o da kamu hizmeti gören bir nitelikteydi.

Volkan YILMAZ: Süheyl bey işi siyasi noktaya çekerseniz siz zarar görürsünüz.

Süheyl KIRKICI: Siyaset yok ki burada.

Volkan YILMAZ: Davet ettik kendilerine yardımcı olacağımızı söyledik ama olmayan misyonları yüklerseniz birilerine sırf siyaseten o da doğru olmaz. O derneğe bir müze misyonu yüklerseniz düğmeyi yanlış iliklersiniz. Biz bu memlekete hizmet etmek için yokuş yapmayacağız, herkesin işini kolaylaştıracağız ama burada çok ciddi bir kamu hizmeti verilecek. Ben burada kamunun menfaatini gözeterek bir çalışma yapacağım. Oradaki arkadaşların ne yapacağını sizden daha fazla düşünüyorum, merak etmeyin.

Süheyl KIRKICI: Bunu söylemeniz yeterli. Yani çok fazla germenize gerek yok.

Volkan YILMAZ: Süheyl bey germiyorum. Ben bu gibi konulara siyaseten bakmayacağım diyorum.

Polemiğe dönen diyalog bu tarzda sürüp gitti.

TARTIŞMAYA RAĞMEN OY BİRLİĞİYLE KARARI ALINDI

Silivri Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Şubat ayı meclis toplantısı 1.birleşiminin 1. oturumunda gündeme gelen “Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 5878, 5951, 5952, 5879 ve 5882 parselde kayıtlı 3 adet ayrı binanın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis edilmesinin görüşülmesi.” maddesi oy birliği ile kabul edilerek Hukuk Komisyonuna havale edildi.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum