Yılmaz: Gençler Silivri'ye sinema salonu istemekte haklılar

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de tek bir sinema olmayışıyla ilgili konuştu. “Özellikle genç kardeşlerim tarafından Silivri’de sinema salonu olmayışı ile ilgili bir talep var. Son derece haklılar” diyen Yılmaz, “Gerekli görürsek de bu alana da müdahale etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz: Gençler Silivri'ye sinema salonu istemekte haklılar
Editör: Yaz Dostum
09 Mart 2022 - 20:52 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 20:53
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün katıldığı  Küpe FM’deki yayında, Silivri’nin kültür -sanat olanakları açısından büyük eksisi olan sinema salonu ihtiyacı ile alakalı soruyu cevapladı.

“ÖZEL YATIRIMCILARIN İŞİ”

Yılmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Görev, yetki, sorumluluk alanlarımız var lakin birçok hizmetimiz görev, yetki, sorumluluk alanımıza girmeyen hizmetler. Tabi yetkimizi aşmamak şartıyla. Görev, yetki, sorumluluk sahibi kurumlarla istişare ederek birçok alana müdahale ediyoruz. Bunların arasında spor, eğitim, sağlık var. Özellikle genç kardeşlerim tarafından Silivri’de sinema salonu olmayışı ve kapatılması ile ilgili bir talep var. Son derece haklılar. Bu işten kar elde eden kişilerin yaptığı bir yatırım, sinema yatırımı.

“YETKİLİLER, FİLMLERİN İZLENME ORANI DÜŞÜKLÜĞÜ NEDENİYLE SALONU KAPATTIKLARINI İFADE ETTİ”

Sinema artık AVM mantığının içine girdi dolayısıyla Silivri’de AVM mantığı ile çalışan AVM’de (eski KİPA) sinema salonlarını kapattı. Yetkililerle görüştüğümüzde bize 7 salondan az salonu olan sinemalara, film vizyona girdiğinde sıcağı sıcağına filmleri vermediklerini, 15 gün-1 ay gecikmeli verdiklerini dolayısıyla gençlerin Beylikdüzü veya daha yakın yerlere giderek bu filmleri izlediğinde, ilçemizde bu filmlerin izlenme oranlarının düştüğü yönündeki tespitlerini söylediler.

“GEREKLİ GÖRÜRSEK MÜDAHALE EDERİZ”

Takip ediyoruz. Gerekli görürsek de bu alana da müdahale etmeyi düşünüyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum