Yılmaz: "Müteahhitler adeta Silivri Belediyesi'nden iş alabilmek için yarışıyorlar"

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı ile MHP Silivri İlçe Başkanlığınca tertip edilen Adım Adım 2023 İl İl Anadolu temalı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; 2,5 yılda 200 trilyonun üzerinde borç kapattıklarını, kamuya olan borçların ise günü gününe ödenir hale getirildiğini söyledi. “Şu an bunun getirisi Silivri Belediyesi’nde iş yapmak isteyen müteahhitler adeta Silivri Belediyesi’nden iş alabilmek için yarışıyorlar” diyen Başkan Yılmaz, “Sebebi de günü gününe parasını alabildiğini bildiği için 1 liralık işe 3 lira fiyat vermeyip, 1 liralık işi makul karlarla Silivri Belediyesi’ne iş yapmaktalar” şeklinde konuştu.

Yılmaz: "Müteahhitler adeta Silivri Belediyesi'nden iş alabilmek için yarışıyorlar"
Editör: Yaz Dostum
05 Aralık 2021 - 20:05 - Güncelleme: 05 Aralık 2021 - 20:08
Bu sabah MHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından Mega Saray’da düzenlenen Adım Adım 2023 İl İl Anadolu temalı toplantıda Başkan Volkan Yılmaz, belediyenin mali yapısını güçlendirdiklerini ileri sürerek borç durumu hakkında değerlendirmede bulundu.

Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

“2,5 YILDA 200 TRİLYONUN ÜZERİNDE BORÇ KAPATTIK”

Silivri’nin öncü çalışmalarını sizlerle paylaşmadan geçmek istemiyorum. Göreve geldiğimizde mahalli idarelerin en büyük sıkıntısı borçluluk yapılarının yüksek olması, borçluluklarının sürdürülebilir noktayı çoktan aşmış olmasıydı. Biz 2,5 yılı devirdik. Silivri Belediyesi'nin devlete, kamuya, müteahhitlere olan borçlarını zamanında ödeyen ve borçluluk oranını düşürülecek bir belediye olması gerektiğini söylemiştik. Allah’a çok şükür ki bugün 300 Trilyonla alınan borç 100 Trilyonlara kadar geriledi. Pandemi şartlarında Silivri Belediyesi 200 Trilyonun üzerinde borç kapaması yapmıştır.

“KAMUYA OLAN BORÇLAR ZAMANINDA ÖDENİR HALE GETİRİLDİ”

Silivri Belediyesi, 200 Trilyon kamuya olan borcunu 70 Trilyonun altına indirmiştir. Silivri Belediyesi son 5 aydır kamuya olan borçlarını günü gününe ödeyen bir belediye haline geldi. SSK primleri, emekli sandığı primleri, stopaj, vergilerini günü gününe ödeyen ve geriden gelen yapılandırılmış borçlarını da ödeyen bir belediye haline geldi. Personele 5 Trilyon borcun tamamı ödendi. Personelin maaşı, emekli ikramiyeleri ve denge tazminatları günü gününe ödenen bir duruma getirildi.

“MÜTEAHHİTLER BELEDİYEDEN İŞ ALABİLMEK İÇİN ADETA YARIŞIYOR"

Şu an bunun getirisi Silivri Belediyesi’nde iş yapmak isteyen müteahhitler adeta Silivri Belediyesi’nden iş alabilmek için yarışıyorlar. Sebebi de günü gününe parasını alabildiğini bildiği için 1 liralık işe 3 lira fiyat vermeyip, 1 liralık işi makul karlarla Silivri Belediyesi’ne iş yapmaktalar.

Haber : Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum