Yılmaz: "Silivri İle Türkiye'de Tarımda Öncü Olacağız"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Liderler Konuşuyor” programında Silivri'yi ve ilçede yapılan tarım çalışmalarını anlattı. Yılmaz, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Silivri ile Türkiye’de tarımda öncü olacağız, çiftçilerimize öncü olacağız. Çok güzel şeyler yapacağız, tarımla Türkiye gündemini uzun süre meşgul edeceğiz” dedi.

Yılmaz: "Silivri İle Türkiye'de Tarımda Öncü Olacağız"
Editör: Yaz Dostum
06 Mayıs 2020 - 20:02 - Güncelleme: 06 Mayıs 2020 - 20:22
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan “Liderler Konuşuyor” programının canlı yayın konuğu oldu. Video konferansta Öğretim Üyesi Dr. Gencay Karakaya’nın sorularını yanıtlayan Yılmaz, tarım çalışmalarıyla ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.
 
“ÇOK ÖNEMLİ TARIM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Tarım çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yılmaz, İstanbul’u gıda ve hayvancılık konusunda besleyecek tüm parametrelerin Silivri’de bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Aday olduğumda Silivri’ye bir ‘Marka Kent’ sözü verdim. Silivri, İstanbul’un fethinin başladığı, 7000 yıllık tarihi, 42 km sahili, bunların da ötesinde önümüzdeki yüzyılın en önemli sektörleri olacak olan tarım ve hayvancılık ile 500 km2 ekilebilir, dikilebilir arazisine sahip ilçesi. İstanbul’un kaçış rotası, kafasını dağıtmak isteyen, şehrin egzoz dumanından, kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin gelebileceği, dönerken de organik ürünlerini satın alabileceği bir şehir. Tarım bu marka kentin en önemli lokomotifi dedim. Silivri Tarım Lisesi olan, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ne sahip bir ilçe. Bunlar daha önceki belediye başkanı zamanında yapılmış ama hepsi kundaktaki bebek gibi kucağımızda. Bakın vizyon çok önemli. Etkin tarım projeleri yapacağımızı söyledim. İlki Silivri’nin organik ürünlerinin satılacağı bir köy pazarıydı. Çok şükür Silivri’nin merkezine kurduk.

“ÜLKE GÜNDEMİNİ TARIMLA MEŞGUL EDECEĞİZ”

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bir Tarım Teknopark hayalim var. Bir üniversite ile görüşüyoruz. Türkiye’deki tek Tarım Teknoparkı kuracağız inşallah. Silivri’nin ekilemeyen, dikilmeyen belediyeye ait tüm arazileri tespit ettirdim. 300 dönüm atalık tohumluk yerli arpa ektirdim. 200 tonluk hasadı 500’er kilo ile dar gelirli çiftçiye bedelsiz dağıtacağım. 30 bin atalık tohumdan fide ürettik, karpuz kavun, patlıcan. Bunları da dağıtacağız. Silivri ile Türkiye’de tarımda öncü olacağız, çiftçilerimize öncü olacağız. Şu an geldiğimiz noktada çiftçiyim dediğinde kız bile vermezler. ‘Köylü milletin efendisindir’ diyen bir Atatürk var, ortaya koyduğu bir vizyon var. Biz tekrar Hollanda’daki çiftçi gibi göğsünü gere gere; ‘Çiftçiyim, hayvancıyım’ diyebilecek bir genç nesil arzu ediyoruz. Silivri’nin köylerinden insanlar merkeze göç ediyor. Biz onları desteklemek zorundayız. Çok güzel şeyler yapacağız, tarımla Türkiye gündemini uzun süre meşgul edeceğiz.”
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum