Yılmaz; "Silivrispor'a Olan Desteğimi Sorgulamak Kimsenin Haddi Değil!"

“Herkes bulunduğu yerde, bulunduğu dinamiklerle hareket etmesini öğrenecek bu şehirde” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Ben bu otoparkları Silivri Belediyesi’nin bünyesine alacağım. Düzgün bir şekilde işleteceğim. Buradan gelen gelirleri de Silivrispor ve amatör kulüplere aktaracağım” şeklinde konuştu.

Yılmaz; "Silivrispor'a Olan Desteğimi Sorgulamak Kimsenin Haddi Değil!"
Editör: Yaz Dostum
25 Haziran 2020 - 16:21 - Güncelleme: 25 Haziran 2020 - 21:37
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bugün hizmette geride bıraktığı 1 yılı değerlendirdi. Yılmaz, toplantıda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Silivrispora tahsis edilmiş olan Otogar, Otopark ve kafenin belediye bünyesine alınmak istemesiyle alakalı gelen soruya Yılmaz, sert açıklamalara imza attı.

“BELEDİYE BAŞKANI BAŞKA KURUM VE KURULUŞLARIN SEÇİMLERİNE KARIŞMAMALI”

Yılmaz, şunları kaydetti: “Silivrispor’a bu toplantı sürecine ayırdığımız zamanı ayırsak yetmez. Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama ben Silivri’de her problemin kendi akışında, kendi dinamikleriyle çözülmesinden tarafım. Bir belediye başkanı ziraat odası seçiminde taraf olmamalı, bir belediye başkanı muhtarlar derneği seçimine karışmamalı, bir belediye başkanı Silivrispor’a kulüp başkanı seçilirken taraf olmamalı, delegelere baskı unsuru oluşturmamalı veya belediyenin imkanlarını onlara silah gibi doğrultup tahakküm altına almamalı. Her zaman söyledim. Söylemek yetmez, hamaset kolaydır, eyleme dönüştürmeniz gerekir.
 
“ADAYLARA EŞİT YAKLAŞTIM VE KONGRE SÜRECİNE DAHİL OLMADIM”

Hep beraber bir Silivri kongresi yaşadık. Hepiniz yakından takip ettiniz. 4 tane aday vardı. Silivri Belediye Başkanının herhangi bir adaydan yana tavır aldığını gördünüz mü? Volkan Yılmaz’ın tüm adaylara aynı ifadeler kullandığını duymuşsunuzdur. Seçimde de salona gittim, konuşmamı yaptım; Silivrispor’un bir ruhu olduğunu ve marka değeri olması gerektiğini ifade ettim. Arkadaşlar ne hikmetse bana, “Başkanım siz derseniz aday olalım, siz demezseniz aday olmayalım” diyorlar..! “Ne münasebet, bizim Silivrispor’a desteklerimiz devam edecek” dedim.
 
“150 BİN TL PARA TOPLANIYOR, 7 BİN TL’LİK KİRA ÖDENMİYOR”

Ama yanlış giden bir şeyler var arkadaşlar. Bakın ben Silivrispor’a verilen otoparkların, kafelerin veya çay bahçelerinin hiçbirinin doğru şekilde işletilmediğini, kimin işlettiğinin kamuoyu tarafından bilinmediğini ifade ettim ve orada bir denetim mekanizmasının olmadığını söyledim. Bakın otoparka gidiyorsunuz fiş yok, vergi kaydı yok! Otogarı örnek verelim, 7 bin TL kirası var. Verildiği günden veri bir adet dahi kira ödenmemiş.150 bin TL para toplayacaksınız, 7 bin TL kirayı ödemeyeceksiniz?!
 
“OTOPARKI BELEDİYE BÜNYESİNDE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE İŞLETECEĞİZ”

Bu tarafında da değilim işin. Benim dediğim şu; bu paralar şeffaf, denetlenebilir bir şekilde toplansın. Ben bu otoparkları Silivri Belediyesi’nin bünyesine alacağım. Düzgün bir şekilde işleteceğim. Buradan gelen gelirleri de Silivrispor ve amatör kulüplere aktaracağım. Sözüm bu. Kendileri de aday olurken teşekkür ettiler. Hatta çoğu aday arkadaş da bu gelirlere ihtiyacı olmadığını iddia etti. Ama şu an gelinen nokta Silivri Belediyesi’nin Silivrispor’un gelirlerine el koyup Silivrispor’u bu gelirlerden mahrum edeceği noktasında… Bunun böyle yapılacağını kendilerine de söyledim ama ne hikmettir ki Belediye Başkanının sözüne itibar edilmeyip başka sözlere itibar ediliyor.

“YAPILACAK KONGREDE YİNE TARAF OLMAYACAĞIM”

Silivri’de bir kongre yaşanacak. O kongrede ben yine taraf olmayacağım. Şu an toplanan paralardan kimsenin haberi yok. Silivrispor Kulüp Başkanının haberi var, onun da nasıl toplandığından haberi yok. E nasıl olacak? Bu dağınıklıkla gidebilir mi bu sistem? Nereye kadar gider? Canı sıkıldığında kulüp başkanı değiştiren bir belediye başkanı olmak istemiyorum. Silivrispor’un da Fen İşleri veya Veteriner Müdürlüğü haline getirilmesini istemiyorum. Silivrispor’un bir ruhu olmalı. Herkes bulunduğu yerde, bulunduğu dinamiklerle hareket etmesini öğrenecek bu şehirde. Spor kulübünün bir başkanını düşürerek olağanüstü kongre toplatılarak yapılan işler doğru mudur? İşte Silivrispor’un getirildiği nokta.

“SİLİVRİSPOR’DAN ÜST LİGLERE NEDEN OYUNCU YETİŞMİYOR BUNUN SORGULANMASI LAZIM”

Silivrispor’un altyapı tesisleri, antrenman sahaları yok, kamu tesisleri yok. Şu an yanlışım varsa düzeltsinler Silivrispor altyapısında yetişip üst liglerde olan oyuncu hatırlamıyorum. Eskiden  atıyorum Malatyaspor’da, Samsunspor’da, Tekirdağspor’da, Kasımpaşaspor’da vardı. Şu an niye bu oyuncular yetişmiyor bunu sorgulamamız lazım.

“SPOR AKADEMİSİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Silivri Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde projemiz olacak.  Biz tüm altyapı gruplarında müsabakaya hazır hale gelmiş bir spor akademisini belediyemiz bünyesinde kurmayı hedefliyoruz. Onun için benim Silivrispor’a olan sevdamı, Silivrispor’a olan desteğimi sorgulamak kimsenin haddi değil. Tekrar söylüyorum Silivrispor’un kendi dinamikleriyle seçtiği başkanı kim olursa olsun ben ona destek vermeye devam edeceğim.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum