Yılmaz: "Türkiye'de Belediyelerin Hz. Ömer'in Adaletiyle Yönetilmeye İhtiyacı Var"

“Türkiye’deki yerel yönetimler anlayışının kendini çek etmesi lazım” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Daha sağlıklı, ayakları sağlam basan, denk bütçeleri olan, kamunun kaynaklarının heba edilmediği, Hz. Ömer’in adaletiyle, garibin gurebanın yetimin yanında olan, kişilerin çıkar çevrelerinin baronların yanında olmayan, yalnız vatandaşın yanında olan yönetim anlayışıyla yönetilmeye ihtiyacı var Türkiye’de belediyelerin” şeklinde konuştu.

Yılmaz: "Türkiye'de Belediyelerin Hz. Ömer'in Adaletiyle Yönetilmeye İhtiyacı Var"
Editör: Yaz Dostum
30 Nisan 2020 - 21:04 - Güncelleme: 30 Nisan 2020 - 21:09
 
Bugün "Koronavirüs(COVID-19) Salgını Sürecinde Yerel Yönetimler ve Artan Önemi" konulu söyleşi programı kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin konuğu olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, canlı yayında önemli açıklamalara imza attı. Başkan Yılmaz, Gencay Karakaya’nın soruları doğrultusunda koronavirüsün Silivri özelinde etkisini ve yerel yönetimlerin önemini değerlendirdi.

“KORONAVİRÜSÜN, İNSANLIK ALEMİNİ TEHDİT EDEN CİDDİ BİR SALGIN”

Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Koronavirüsle insanlık çok farklı bir noktaya evriliyor. Daha önce çok büyük salgınlar yaşanmış dünyada; kolera, veba, İspanyol gribi… Ama küreselleşmenin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bu pandemi domino taşı gibi Çin’den başlayarak dünyanın diğer ucuna kadar çok hızlı bir şekilde yayıldı. İnsanlık alemini ciddi anlamda tehdit eden bir salgın. Yayılım hızı çok yüksek. Açmazları çok. Bilim Kurulu, tıp hekimleri birçok şeyi açıklayamıyor. Genç ölüm olabiliyor, çocuk ölüm rastlanabiliyor, 102 yaşında iyileşen hasta olabilir.
 
“KORONAVİRÜS, TARIMIN ÖNEMİNİ ORTAYA KOYDU”

Hani klasik, "Türkiye, dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biridir" tabiri var ya… Dünya genelinde bu tarafa doğru bir yönelim olacak. Çünkü herkes başka bir pandemide kendi kendine yetebilme hadisesini ön plana çıkarmak durumunda.
 
“TÜRKİYE, BU KRİZİ EN İYİ YÖNETEN ÜLKELERDEN”

Esasında ben Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Sağlık Bakanımıza, cephenin en önünde mücadele eden sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten cansiperane, hayatlarını öne koyarak bir çalışma sergiliyorlar. Ben koronavirüsün sosyal hayattan ekonomik hayata, milletler arenasında yeni yer almalara kadar birçok şeyi derinden etkileyeceğine inanıyorum. Ama şu da bir gerçek, Türkiye önündeki hadiselere bakıp çok hızlı bir şekilde pozisyon alıp bu krizi en iyi yöneten ülkelerden biri. “Biz Bize Yeteriz”, İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ve belediye marifetiyle şu ana kadar çok büyük sıkıntılar yaşamadan süreci idare edebiliyoruz.

“KORONAVİRÜSLE BİRLİKTE YEREL YÖNETİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU ANLAŞILDI"

Benden daha büyük belediyeciler, “Belediyeler o şehrin anneleridir” ifadelerini söylerler. Hep veren, koruyan, kollayan, esirgeyen, şefkat gösteren, kimin zor günü varsa koşan, mutlu günü varsa paylaşan kurumlar yerel yönetimler. Ben bundan mutluluk duyuyorum. Yerel yönetimlerde görev yapmak bir o kadar zorken, bir o kadar mutluluk verici. Yerel yönetimler hayır hasenat yapmanıza vesile olan, bunun kapısını aralayan kurumlar. Yerel yönetimler Türkiye’de birçok şeyi dengede tutabilen, vatandaşların her şekilde yanlarında olan mahalli idareler. Koronavirüs salgını yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduklarını, yaşatılması ve ayakta tutulması gerektiğini gösterdi.
 
“ÜLKEMİZDE BELEDİYELER, BARONLARIN DEĞİL VATANDAŞIN YANINDA OLAN YÖNETİM ANLAYIŞIYLA YÖNETİLMELİ”

Türkiye’deki yerel yönetimler anlayışının da kendini çek etmesi lazım. Daha sağlıklı, ayakları sağlam basan, denk bütçeleri olan, kamunun kaynaklarının heba edilmediği, Hz. Ömer’in adaletiyle, garibin gurebanın yetimin yanında olan, kişilerin çıkar çevrelerinin baronların yanında olmayan, yalnız vatandaşın yanında olan yönetim anlayışıyla yönetilmeye ihtiyacı var Türkiye’de belediyelerin.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum