Yılmaz: "Kamunun Kaynaklarını Harcama Konusunda Cimri Bir Belediye Başkanıyım"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün "Koronavirüs(COVID-19) Salgını Sürecinde Yerel Yönetimler ve Artan Önemi" konulu söyleşi programı kapsamında  İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin konuğu oldu. “Biz Türkiye’de vaka görülmeden çalışmalara başladık. Çalışmalarımıza ekonomik, psikolojik ve sosyal boyutuyla yön verdik” diyen Yılmaz, “Allah’a şükürler olsun ki biz bütçemizi iyi yöneten bir belediyeyiz. Ekonomi kısmını çok rahat aştım” şeklinde konuştu.

Yılmaz: "Kamunun Kaynaklarını Harcama Konusunda Cimri Bir Belediye Başkanıyım"
Editör: Yaz Dostum
30 Nisan 2020 - 20:37 - Güncelleme: 30 Nisan 2020 - 21:20

"Koronavirüs(COVID-19) Salgını Sürecinde Yerel Yönetimler ve Artan Önemi" konulu söyleşi programı kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin canlı yayın konuğu olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gencay Karakaya’nın sorularını yanıtladı.

“BİZ HAZIRLIKLIYDIK”
 
Başkan Yılmaz, Gencay Karakaya’nın “salgın öncesi ve sonrası ihtiyaçlarla alakalı gözlemleriniz değişti mi? Bu durumdaki tespitleriniz nedir?” şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

"Bu süreçte hemen hemen bütün iş yerleri kapalı. Vatandaşın tek düşündüğü ailesinin karnını doyurabilmek, 3 öğün bir yemeği yiyebilmek ve kendini bu salgından koruyabilmek. Biz ülkede ilk vaka görülmeden önce hijyenle alakalı bütün programları yapmıştık. Herkes hazırlıksız yakalandı. Haşere ile mücadele İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinde. İlçe belediyelerin hiçbirisinin ilaçlama ekipleri yok. Dezenfektan otomasyonları, sokakları yıkayan araçları azdı. Biz ilk günden itibaren bunlara başladık.

“EKONOMİ AYAĞINDA İYİ BİR PERFORMANS SERGİLİYORUZ”

Biz çalışmaların başında bu işin ekonomik, psikolojik, sosyal boyutu var dedik. Ekonomik boyutuyla ilgili Allah’a şükürler olsun ki biz bütçemizi iyi yöneten bir belediyeyiz geldiğimiz günden beri. İyi bir performans sergiliyoruz. Kamunun kaynaklarını harcama konusunda cimri bir Belediye Başkanıyım. O kısmını çok rahat aştım. Benim ekonomik olarak şu anda bir şikayetim yok. Ayın 14’ünde bütün personelin maaşlarını, denge tazminatlarını, ikramiyelerini kuruşu kuruşuna ödedim. Bu ayın 14’ünde de ödeyeceğim. Onda bir sıkıntı yok.
 
“İLÇE BÜROKRASİSİYLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Sosyal boyutuyla alakalı bu işin sosyolojik olarak yönetilebilmesi için belediye başkanının, şehrin kaymakamının, ilçe sağlık müdürünün hepsinin sahada olması gerekiyor. Vatandaş sizi görmek istiyor. Vatandaş sizi bir moral olarak algılıyor. O konuda Sayın Kaymakamımızla ve ilçe bürokrasisiyle son derece uyum içinde ciddi bir çalışma yaptık.
 
“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA DÖNÜŞ YAPIYORUZ”

Psikolojik boyutuyla alakalı da bu süreçte psikologlarımızla, hekim arkadaşlarımızla telefonla vatandaşa hizmet veren bir ekip kurduk. Ciddi anlamda destek veriyoruz. Personel sayımızı da artırdık. 444 20 47’yi arayan hiç kimse ulaşamadım, bana hizmet verilmedi diyemez çünkü her gün bunların raporlarını alıp tek tek inceliyoruz. Herkese dönüş yapıyoruz.

“DEZAVANTAJLI KESİMİ MAĞDUR ETMEDİK”

65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar vatandaşlarımızın hepsinin ihtiyaçlarına koşarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.
 
“YEREL YÖNETİMİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK”

Bunu bir eleştiri veya başka mahiyette söylemiyorum; bakın ben Genel Sekreteri ve Ekrem beyi aradım; İSKİ, İGDAŞ, Engelli Koordinasyon Merkezi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hangi iştiraki varsa Silivri uzak bir bölge, enerjinizi buraya harcamayın, tamamını ben ilaçlıyorum dedim. Hepsini de yaptım, sonrasında geldiler. Bir koordinasyon içinde muhtarlardan başlayarak yerel yönetimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Silivri İstanbul’un 6’da biri. Köydeki bütün ihtiyaçları bizimle beraber muhtar arkadaşlarımız karşılıyorlar.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum