Akıncı: "Odamız batıyormuş, gülmemek elde değil"

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın bugün gerçekleştirilen seçimli olağan kongresinde Başkan Adayı Recep Akıncı, rakibi Aliş Eren’in kendisine soru göndermelerinde bulunmasının ardından bir konuşma gerçekleştirerek şoför esnafında merak uyandıran konulara açıklık getirdi. Akıncı; “Aslında hiç cevap verme gereği duymadığım, ama seçim çalışmaları boyunca diğer aday arkadaş kulaktan dolma bilgilerle, sırf birkaç oy fazla alabilmek için çamur at izi kalsın siyaseti yaparak algı yaratmaya ve esnafımızı yanlış yönlendirmeye çalışmıştır. Her şeyden önce odamızın kapısı herkese açıktır. İsteyen istediği gibi cevabı benden belgelerle de dayanarak alabilir. Odamızın borca batık olduğunu, kirasını, elektrik parasını ödemediğini, neredeyse kapanmak üzere olduğunu söylüyor. Buna gülmemek gerçekten elde değil” dedi.

Akıncı: "Odamız batıyormuş, gülmemek elde değil"
Editör: Yaz Dostum
27 Mart 2022 - 17:32 - Güncelleme: 27 Mart 2022 - 17:44
Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın bugün Palmiye Düğün Salonu’nda seçimli olağan kongresi düzenlendi. Odanın Mevcut Başkanı Recep Akıncı, güven tazelemek isterken karşısına 30 yıllık şoför esnafı, 13 sene odaya emek veren, bunun 6 senesinde Başkan Vekilliği görevini yürüten, tanık olduğu hatalı işler neticesinde görevinden istifa ederek ayrılan Aliş Eren, rakip olarak çıktı.

2 listenin yarıştığı kongrede Başkan Adaylarından Aliş Eren, Akıncı’ya soru göndermeleri ile atıfta bulundu. Bunun üzerine kürsüye gelen Akıncı, Eren’in “Çamur at izi kalsın siyaseti” yaparak yol izlediğini belirtti ve şoför esnafını yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Akıncı, açıklamalarında şu detayları aktardı:

“ Değerli esnaf arkadaşlarım son olarak bazı konulara değinmek istiyorum. Aslında hiç cevap verme gereği duymadığım, ama seçim çalışmaları boyunca diğer aday arkadaş kulaktan dolma bilgilerle, sırf birkaç oy fazla alabilmek için çamur at izi kalsın siyaseti yaparak algı yaratmaya ve esnafımızı yanlış yönlendirmeye çalışmıştır.

“ODAMIZIN KAPISI HERKESE AÇIKTIR”

Her şeyden önce odamızın kapısı herkese açıktır. İsteyen istediği gibi cevabı benden belgelerle de dayanarak alabilir.  Odamızın borca batık olduğunu, kirasını, elektrik parasını ödemediğini, neredeyse kapanmak üzere olduğunu söylüyor. Buna gülmemek gerçekten elde değil, Bu büyük algı yatma çabasıdır. Batık odaya neden talip oluyorsunuz o zaman? Bizim 2005 yılında üye sayımız, şoförlerin oda kayıtlarının silinmesi ile 700’lere düşmüştür. O günlerden bu zamana kadar ekonomik olarak bizi sarsan bir süreçten bahsediyoruz. 2013 yılında eski oda binamız yıkılması karşılığı gelen ve diğer gelirlerimiz ile birlikte 375 Bin TL bütçemiz vardı. Uzun süre yeni bir hizmet binası aramamıza rağmen bütçemize uygun bir bina bulamadık. Bulduklarımızda bize uygun değildi. Gelirlerimizin de azalmasıyla elimizdeki paradan yeri geldiğinde personel maaşları ve diğer giderlerimiz için kullandık. Hizmet aracımız sel baskınında sele kapılmıştı ve sık sık arıza çıkarıyordu. Elimizdeki paranın da çar çur olmaması için onu yenileyelim dedik. Geçmiş dönemlerden birikmiş, birliğimize katılım paylarından borcumuz vardı. Göreve geldiğimizde ilk işimiz 50 Bin TL gibi bir borcu kapatmak oldu. Kendisiyle birlikte 9 kişi yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımız var. Bir yanlış varsa neden sadece kendisi istifa ediyor. Diğer arkadaşları neden uyarmıyor.

“AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEKTİR”

Ayrıca 2018 yılındaki genel kurulda ibra edilmiş bir dönem hakkında şimdi konuşarak algı yapıyorlar. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Odamızın yaklaşık 200 Bin TL civarında borcu vardır. Bunun büyük çoğunluğu yapılandırılmış ve taksitleri tıkır tıkır ödenmektedir. Bu ödenmeyecek bir borç değildir. Buna karşın alacaklarımızda vardır. Odamızdan emekli olan bir arkadaşımız oldu. Kıdem tazminatını odamızın parasıyla eksiksiz ödedik. Ayrıca yanımda 4 yıl Başkan Vekilliği yaptı. Maaşlarını eksiksiz aldı.

“ODAMIZIN BİR KURUŞUNA ZARAR VERMEDEN ESNAFIMIZA HİZMET ETMEKTEYİZ”

Personel maaşlarını, SGK, vergi, elektrik, su ve diğer giderlerini odamızın kendi imkanları ile ödemekteyiz. Odamızın bir kuruşuna zarar vermeden yıllardır odamızda esnafımıza kesintisiz hizmet etmekteyiz. Eski hizmet binamızdan çıkarken tamamı odamızın kendi parasıyla olmak üzere kiralarımızın hepsini ödedik ve çıkarken boyasını dahi yaptırarak teslim ettik. Yok oda kapanacaktı, yok oda battı bunlar boş muhabbetlerdir.

“ÇİÇEK GİBİ BİNAMIZ VAR”

Bu oda 2020 yılında denetim geçirdi. Müfettişlerin göremediği neyi görmüş acaba kendisi. Odamızın yeni hizmet binasını beğendiremiyoruz. Neymiş belediye başkanımız yardım etmiş. Ben Silivri’nin Şoförler Odası Başkanıyım. Odamızın menfaati için her kurumdan yardım isteyebilirim de yardım edebilirim de… Ayrıca kendisi geçen dönemli seçim konuşmasında odamıza yer tahsisi için belediyemizden talepte bulunacağını, gerekirse kapıda yatacağını belirtiyordu. Biz gerçekleştirdiğimiz için mi kötü oldu şimdi. Çiçek gibi binamız var çok şükür.

“ODAMIZIN 3 AVUKAT İLE SÖZLEŞME YAPACAK BÜTÇESİ YOKTUR”

Bu odanın 3 avukat ile sözleşme yapacak bir bütçesi yoktur. Esnafımızdan da avukat konusunda bir gelmemiştir. Avukatlık bir konu olduğunda birliğimizin avukatlarından destek alabiliyoruz. Yine de böyle bir talep gelirse avukat tahsis edilmesi için yardım edebiliriz. Benim telefonum gece gündüz açıktır. Uykumda hafiftir. Bugüne kadar beni gece yarısı dahi arayıp ulaşamayan yada yanına gitmediğim esnafımız olmamıştır.   

“ODAMIZ İNDİRİMLİ YAKIT KONUSUNDA SHELL İSTASYONLARI İLE ANLAŞMALI”

Birde indirimli mazot konusu var. Odamız zaten SHELL istasyonları ile indirimli yakıt konusunda anlaşma yapmıştır. İndirim karları odamızda mevcut olup, daha önce üyelerimize mesaj yoluyla bilgi verilmiştir.

“ADAY OLMAK BENİM ŞAHSİ FİKRİMDİR”

Aday olmayacağımı söyleyip aday olmuşum. Aday olmak için kendisinden izin mi akmam gerekiyor anlamadım. Ben esnafımızın gelen talep üzerine yeniden aday oldum. Bu benim şahsi irademdir. Esnafın arkasında oda yok, başkan yok yönetim yok diye söylüyor. Bir kere insanın aday olduğu odaya saygısı olur. Bunca yıl bu esnafa biz hizmet ettik. Odamızın yeri bellidir. Başkanı, yönetimi, çalışanları dimdik oradadır. Çalışanlarımızın emeğini, bizim emeğimizi yok saydırmayız.

“EREN’İN TEK DERDİ KOLTUK”

Kendisi oturmaya değil hizmet etmeye geliyormuş. Aksine tek derdi koltuk. Ben yokken makamımda çektirdiği bir fotoğrafı var. 6 yıldır sosyal medyadan bunu paylaşıyor. Bu makama saygısızlıktır. Allah’a şükür, veremeyecek hesabımız da yoktur. Gücümüzde başımızda asla düşmez. Biz hayal satmıyoruz. Bu oda, bu yönetim her zaman esnafının yanında olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Bize gösterdiğiniz saygı ve güven için sizlere çok teşekkür ederim. Önümüzdeki 4 yıl için ben ve ekip arkadaşlarım yeniden göreve talip olduğumuzu beyan ederek sizlerden değerli desteklerinizi bekliyoruz. 

“GENEL KURULUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Genel Kurulumuzun tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tekeriniz düz bassın. Bahtınız da, yolunuz da açık olsun. Barış içinde ve sağlıklı bir ömür dilerim. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah’a emanet olun.

İşte, Akıncı’nın listesindeki isimler;

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Ercan Usta (Kara Yolu Yük Taşımacılığı)

2-Salıh Güler (Minibüsçülük)

3-Gürkan Ölçer (Taksicilik)

4-İsmail Vardar (Minibüsçülük)

5-Dilaver Tunalı (Servis Aracı İşletmeciliği)

6-Güray Daylan (Otobüsçülük)

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1- Mümün Er (Taksicilik)

2- Erdoğan Elma (Servis Aracı İşletmeciliği)

3-Sami İbracık (Otobüsçülük)

4- Haşim Nail Turfan (Kara Yolu Yük Taşımacılığı)

5-Himmet Adıyaman (Servis Aracı İşletmeciliği)

6- Yekta Güreş (Oto Galerici)

7- Hikmet Mesoğlu (Servis Aracı İşletmeciliği)

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Erdal Karabıyık (Minibüsçülük)

2-Ercan Özcan (Minibüsçülük)

3-Doğan Kılıçarslan (Servis Aracı İşletmeciliği)

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Kadir Ulu (Minibüsçülük)

2- Erdoğan Kaptan (Minibüsçülük)

3- Erman Mutlu (Taksicilik)




Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum