Silivri’ye Milliyetçi Başkan!

Batuhan Güçlü
ABONE OL

31 Mart 2019 yerel seçimi Silivri’de çok çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Halk ittifakı arasında nefes kesen yarıştan Cumhur İttifakı’nın MHP'li adayı Volkan Yılmaz galip çıktı. Silivri’ye 10 yıl boyunca Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Özcan Işıklar, görevini Yılmaz’a teslim etmeye hazırlanıyor.

 

CHP Silivri İlçe Başkanlığınca seçimde şaibeli durumlar tespit edildiği ileri sürülerek İlçe Seçim Kurulu’na sonuçlarla alakalı itirazda bulunulsa da aradaki 3 puanlık fark ve Işıklar’ın veda mektubu yayımlaması Yılmaz’ın Belediye Başkanlığına engel olunamayacağının göstergesi… Yılmaz’ın bu hafta içerisinde mazbatasını alması bekleniyor.

 

Yılmaz, seçimi nasıl kazandı?

 

Vatandaşlar Volkan Yılmaz’ın Kamilobalı olduğundan başka kişiliği, duruşu, siyasi görüşleri, tahlilleri ve söylemleriyle ilgili çok bir bilgiye sahip değildi. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde, Milliyetçi Hareket Partisi'nden İstanbul 3. Bölgede, 6'ncı sıradan milletvekili adayı olduğunda ismini net bir biçimde duyurmaya başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olan yakın teması kısa sürede tüm ilçe sakinlerinin dilindeydi.

 

Milletvekili olarak seçilemedi ancak Bahçeli’nin gözdesi, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak gösterildi. Sürpriz bir şekilde adaylığı açıklanan Yılmaz, AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatı ile birlikte harekete geçerek rakiplerinden önce seçim çalışmalarına başlama imkânı buldu.

 

CHP’de kim aday olacak sorusu uzun süre yanıt bulamadı, büyük tartışmalar sonucunda Özcan Işıklar’ın tekrar aday olarak gösterilmesi ise bazı çevrelerce kabullenilmedi.

 

DSP’den Belediye Başkan Aday Adayı olarak Özcan Işıklar’ın karşısına çıkan Selami Değirmenci, “Halkımıza alternatif sunmak istiyoruz” diyerek Belediye Başkanlığı için bastırdı. CHP’li küskünleri çatısında toplayan DSP, seçim yarışını üçüncü sırada tamamladı. DSP’nin CHP oylarında  erimeye neden olduğunu söylemek yanlış olmaz. 2009 ve 2014 seçimlerinde CHP'nin birinci parti olarak çıktığı Silivri'de bu kez MHP kazandı.

 

Sol’daki tartışmalar seçim sürecine yaklaşırken artarak devam ederken Yılmaz, kimseye göndermede bulunmadan nezaket çerçevesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

 

Sosyal medyada Işıklar ile ilgili sık sık yayımlanan kumar oynama ve kişiyi darp etme mevzuları CHP’nin ciddi kan kaybetmesine yol açtı.

 

Seçimlere gidildiğinde de çıkan sonuçlarda Sol’daki ayrılık gözler önüne serilirken, sağ kesimin birleşmesi Yılmaz’a başkanlığı getirdi. MHP’nin İstanbul’da kazandığı tek ilçe Silivri oldu...

 

Yeni Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ı canı gönülden kutluyor, sözlerimi Ziya Gökalp’in sözleriyle noktalamak istiyorum;

“Vatan Ne Türkiye’dir Türklere Ne de Türkistan, Vatan Büyük ve Müebbet Bir Ülkedir Turan!”

 

Sevgilerimle…