Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Ekrem Pamuk'a mektup...

28 Aralık 2023 - 17:43 - Güncelleme: 29 Aralık 2023 - 22:38

2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine doğru ilerlerken AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevine Parti Genel Merkezi tarafından asaleten atanan Ekrem Pamuk, yeni yönetim kurulu kadrosunu oluşturmaya başladı. Şimdi kendisi eminim ki, partiye oy getirebileceğini düşündüğü her ilden birer temsilciye yönetiminde yer verecektir. Hatta bu kadronun içerisinde siyasete yeni atılmış yeni isimleri de görebiliriz. Kendisine buradan açık bir şekilde söylemek istiyorum ki, yıllardır kanayan bir yaranız var. Eski üyeleri birleştiren güç siz olun. Ayrım gayrım olmasın birleşin.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimlerde 28. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Mutlu Bozoğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığını yapmış olduğu dönemde kendi yönetimini oluşturup siyasette yeni isimlere genel olarak ağırlık vermişti. Eski üyelerin bir çoğu Bozoğlu’nun bu davranışından rahatsız olarak “kendilerinin partide istenmediğini, kötü muamele ile karşı karşıya kaldıkları” yönünde sitemlerde oluyordu.
Kimisi bu söylediklerime “Dedikodu, yok öyle bir şey” diye atıflarda bulunsa da ben tarafsız bir bakış açısı ile bugüne dek gözlemlerimi sizlere aktarıyorum.

Sizde Bozoğlu’nun yönetim kurulu kadrosundaydınız. Kimlerin partiye küs olduğunu, partiye gelmekten dahi tereddüt ettiğini benim kadar sizde çok iyi biliyorsunuz.

2019 yılında Cumhur İttifakı Silivri’de bir seçim kazandı. Eski üyelerin katkıları da bu konudaki desteği çok büyük oldu. Teşkilatınızda eski parti hareketliliği yok! Yerel seçimlerde iktidar temsilcisi olmanıza rağmen enerjinizi kamuoyu göremiyor.

Genel siyasete bakıldığında Cumhur İttifakındaki ortaklık sağlam bir şekilde devam etse de Silivri’de MHP iş birliğiniz dikiş tutmadı. Ne iktidar oldunuz ne de muhalefet. Hatta birçok açıdan bakıldığında AK Parti’nin emeği büyük olmasına rağmen arka sıralara oturtuldunuz.

Geçen 5 yılda, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın size olan zararları da şöyle oldu;

Sizden hiçbir belediye başkan yardımcısı dahi göstermedi. Meclis Üyelerinizi alıp da proje çalışmalarınıza ortak etmedi. Kendi başına yol izleyip tek akıl ve fikir gayesiyle hareket etti. Silivri’ye yapılan bakanlık yatırımlarını da sadece kendi yaptırıyormuş gibi lanse edip emeği geçen sizleri ağıza dahi almadı.

Volkan Yılmaz’ın da partinizde küskünlükler oluşturduğunu göz ardı etmeyin. Meclis Üyesi adaylarınız dahi bu sebepten dolayı düştü. Geçen seçimde 150’ye yakın Meclis Üyesi Aday Adayı başvurularınız olmuştu. Şimdi bu sayı 37’lere kadar geriledi. Genel Seçimlerde sizler seçim çalışmaları yürütürken Volkan Yılmaz, 2-3 sivil toplum kuruluşu ziyareti haricinde hiçbir şekilde yanınızda olmadı. Ayrıca belediye elinde olmasına rağmen kendi partisinin oy oranlarını dahi düşürdü. Şu anda Meclis Üyesi Aday Adayları sayınızın da tüm bu yaşananlara istinaden gerilediğini ifade edebilirim. Daha önce belirttiğim gibi sadece el indirip, kaldıran bir meclis üyesi kimse olmak istemez.  

Partide şu anda bir küskünler ordusu var. Güç şu anda sizin elinizde birleşip tekrar hareketlenmek istiyorsanız, eski üyelere kadrolarınızda yer vermeniz şart. İyi siz olun, emin olun ondan sonra yıkılmaz dağ gibi olacaksınız. Meclis Üyesi kadrolarınızda da değişiklikler gerekli içlerine partiye emek vermiş oy potansiyelinizi ileriye taşıyacak isimleri dahil etmeniz size artı katacaktır.

Unutulmasın, Volkan Yılmaz’ın tekrar Silivri Belediye Başkan Adayı olacağı yönünde kulisler konuşuluyor. Bu olayın tekrar gerçekleşme durumu söz konusu olursa partiniz daha kötü durumlara düşecektir. Birlik ve beraberliğinizi perçinleyerek yol yürümeniz elzemdir. 

Şimdiden yeni yönetiminiz hayırlı olsun, gerçekleşecek olan yerel seçimlerde de başarılar dilerim.
 
Kalın sağlıcakla…   

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ersin bulut
    3 ay önce
    Ak partideki küskünler çoğunluk olarak yeniden Refah Partisi ne katılacakları söyleniyor.