Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


AK Parti Silivri’de ne olur?

13 Eylül 2019 - 12:40

Sonuçları açısından çok önemli dersler barındıran 31 Mart-23 Haziran süreçlerinin ardından siyasetin yeniden şekillendiği bir döneme girdik.

 

Seçim sürecinin tamamlanmasının hemen akabinde başlatılan iç hesaplaşmayla birlikte AK Parti’de kongre takviminin işlemesine karar verildi.

 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda merakla beklenen kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 7. Olağan Kongre için sonbaharı işaret etti.

 

Olağan Kongre sürecinin sonbaharda başlayacağı müjdesi Silivri kulislerini de bir hayli hareketlendirdi. Silivri’de ilçe yönetiminin nasıl şekilleneceği büyük merak konusu!

 

Mutlu Bozoğlu ile bundan sonra yola beraber devam edilip edilmeyeceği siyaset kulislerinin en sıcak konusu olurken, genç İlçe Başkanı bazı yayın organlarınca uzun zamandır sistematik bir dizi duygusal saldırı ve yıpratma çabaları ile başarısız gösterilmeye çalışılıyor.

 

Bozoğlu genç yaşına karşın siyasette yol almış, halkım için ne yapabilirim düşüncesiyle hizmet aşkını birleştirmiş ve bu doğrultuda aktif hizmet eden bir isim… Kimdir Bozoğlu, yaşamı ve siyasi kariyeri hakkında hafızalarımızı tazeleyelim mi hep birlikte?

 

*1983 tarihinde Silivri Selimpaşa Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Selimpaşa’da tamamladı. Daha sonra Kumburgaz Mehmet Erçağ Ticaret Lisesi’nden mezun olarak ticaret hayatına atıldı. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Fakültesi’nde okuyan Mutlu Bozoğlu, 2001-2013 yıllarında telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösterdi. Aynı zamanda tarımla da ilgilenen Bozoğlu, ailesi ile birlikte Selimpaşa’da çiftçilikle de uğraşmaktadır. Bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Mutlu Bozoğlu; siyasi hayatına AK Parti’nin kuruluşunun ardından sırası ile 2002-2004 arası Ak Parti Selimpaşa Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı, 2004-2009 Selimpaşa teşkilat üyeliği, 2012 Selimpaşa Mahalle Gençlik Kolları Başkanlığı ,2013-2014 AK Parti Silivri Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeliği, 2014 -2018 Silivri Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. 8 Nisan 2018 günü gerçekleşen AK Parti Silivri 6. Olağan Kongre ile de AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini ifa etmeye başlamıştır ve halen sürdürmektedir.

 

Bozoğlu’nun Erdoğan’ın davasını dava bilip uzlaşma kültürüne dayalı kucaklayıcı birlik siyaseti izlemesi, hem geçen sürede kendi varlığını korudu, hem itibarına gölge düşürmedi, hem de ilçe teşkilatını ayakta tutmayı ve daha ileri noktaya taşımayı başardı. 31 Mart yerel seçimlerinde Bozoğlu’nun, ittifak ortağı MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın’la birlikte Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz’ın Silivri Belediye Başkanı seçilmesinde katkısı da yadsınamaz bir gerçektir. 

 

Bozoğlu’nu aşağıya çekmeye çalışan algı oyunları beyhude çabalardır. Zaten Bozoğlu, ortaya koyduğu siyasi performansıyla suni gündemleri boşa çıkarmayı bildi.   

 

Kongrede yüzde 50 ile 60 arasında bir değişim rüzgarının eseceği yazılıp çizile dursun, türlü zorluklara rağmen uzun bir süredir ilçede olumlu bir yönetim performansı göstererek gelecek seçimler için güvenilirlik oluşturma şansını elde eden Bozoğlu ile ilgili AK Parti’nin siyaset tecrübesinin böyle bir seçeneğin değerini bilecek düzeyde olduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum.

 

AK Parti’de büyük revizyon Silivri’yi nasıl etkileyecek bekleyip göreceğiz. Ben kongre sürecinin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını özellikle diliyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum