Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Hüseyin Dertop'un Atletizmi Silivri'de Var Etme Mücadelesi

04 Kasım 2021 - 20:19 - Güncelleme: 04 Kasım 2021 - 21:19

Geçtiğimiz günlerde DSP Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop ile görüştük. Biliyorsunuz kendisi amatör atletizm koşucularındandır. İlçeyi temsilen yurt içerisinde maratonlara katılıyor. Siyasi kimliğinin yanı sıra spora olan ilgisi bence herkes için örnek oluşturuyor. Ülke genelinde yapılan yardımseverlik koşularının neredeyse tamamında görüyoruz Dertop'u, müthiş bir azimle ter döküyor toplum için…

Kendisiyle son görüşmemizde siyaset gündeminin dışında spor üzerine sohbet gerçekleştirdik. Bana katıldığı koşularla alakalı bilgiler verdi. Eylül ayı içerisinde yaptığı antrenmanlarla birlikte yaklaşık 150 km koştuğunu söyledi. Bu inanılmaz bir koşu kariyeri!

Dertop ile yaptığımız söyleşiyi kısa zamanda sizinle paylaşacağız. Kendisinin gençlerle ilgili planları var. Maratonlarda Silivri'den hiçbir gencin olmadığını söyleyen Dertop, ilçenin tanıtılması ve yeni nesil sporcuların yetiştirilmesi adına İBB tarafından yapılan etap koşularının Silivri'de de organize edilmesi için harekete geçtiğini söyledi. Silivri etabının ilçemizde düzenlenmesi halinde spor kulüplerinin de katkılarıyla yeni koşucuların ortaya çıkabileceğini ifade eden Dertop, 'Gençlerin atletizme teşvik edilmesi gerekiyor. İlçemizde düzenlenecek maratonlar ile birlikte gençler heveslenip koşu yapmaya başlayacaklar. Silivri'nin tanıtılması konusunda da büyük yarar sağlar bu tür organizasyonlar. Spor kulüpleri de bu maratonlar için yeni branşlar açıp sporcu yetiştirecekler. Bence bir an önce bu proje hayata geçirilmeli gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyorum’ dedi.

Dertop'un bu düşüncesi gerçekten çok güzel. Hayata geçirilmesi halinde yapılacak koşularla ilçemizin imajını geliştiririz ve daha geniş kitlelere tanıtmış oluruz. Kendisi etap koşusunun Çatalca ve Silivri ilçeleri arasında ortak yapılabileceğini de söyledi. Çok farklı düşüncelere sahip, gerekli birimlerin bence konuya önemle eğilmesi gerekiyor.

Bilindiği üzere gittiği her yerde derece üzerine derece kazanan Dertop, son katıldığı Beykoz'da düzenlenen MarmaRUN koşusunda 60-64 yaş kategorisinde 1'inci oldu. Haber sitemiz olarak konuyu gündeme taşıyıp duyurusunu yapmıştık. Şimdi de kendisi İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenecek olan N Kolay 43. İstanbul Maratonuna katılacak. Dünyanın kıtalar arası tek parkura sahip koşusu için hazırlıklarına başlayan Dertop, 7 Kasım 2021 Pazar günü yapılacak olan yarışta bir kez daha ilçemizi temsil edecek.

Derdi sadece Silivri olan ilçenin sayılı, belki de tek maraton koşucusu diyebileceğim Dertop'un vatandaşlardan bir de ricası var. Katıldığı yardımseverlik koşularında kendisine destek olunmasını istiyor. Dilerseniz kendisine sosyal medya hesabı üzerinden paylaşacağı linkler üzerinden destekte bulunabilirsiniz. Yardımseverlik koşularında bağışlar doğrudan doğruya söz konusu STK’nın ya da kurumun ilgili proje için açılan resmi banka hesabına yapılmakta, bunu da belirtmek isterim. Neden katkı sunmalıyım diye düşünenleriniz için cevap olacaktır.

Sporun temeli demekte beis görmediğim atletizmi Silivri'mizde var etme mücadelesi veren ve bölgemizi daha aktif bir kent haline getirmek isteyen Hüseyin Dertop’un bu çabası çoğu kimseler gibi, bende de hayranlık uyandırıyor...

Umarız bu mücadele yetkililerce kulak ardı edilmez ve Silivri gündeminde bol bol atletizmi konuşuruz...











 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Selma Kaynak
    2 yıl önce
    Haarikasınız Hüseyin bey.. Farkındalık ve duyarlılık işte budur.. Tebrik ediyorum ve canı gönülden kutluyorum sizi ve yaptığınız örnek davranışları.. Toplumdaki duyarlı kişilere örnek olması dileklerimle...