Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Koçoğlu’nun Kafa Karıştıran Adaylığı

27 Ekim 2019 - 20:18

CHP Silivri İlçe Başkanlığı yarışında ‘ben de varım’ diyen ilk isim Mümün Koçoğlu oldu.

 

Koçoğlu, önceki akşam parti binasında tertip edilen tanıtım toplantısında adaylığını resmen ilan etti. Hayırlı olsun diyorum… Ancak toplantıda edindiğim izlenimleri, genel olarak gözlemlerimi ve hissiyatımı paylaşmak istiyorum. Bir de sorum olacak kendisine…

 

Öncelikle toplantı coşkulu bir atmosferde başladı. Partinin mevcut İlçe Başkanı Suna Göçengil’in hemen yanı başında yer alarak açılışı yapması, kongre süreciyle alakalı bilgilendirmede bulunması ardından sözü uzatmadan Koçoğlu’na bırakması, salondan ayrılmadan önce el sıkışıp başarılar dilemesi siyasi anlayış ve nezaket ortamı açısından fevkalade yerinde oldu.

 

Koçoğlu, örgüt mensuplarının ve basının önüne partinin taze kanı iki gençle çıktı: Şahin Dirik ve Nilay Öndül Kalaman… Siyasette ‘gençlere yer ve yetki verme’ kararlılığı ile gençleri siyasete girmeleri konusunda yüreklendiren, ‘Yapacak işi, söyleyecek sözü, yürüyecek yolu olan gençler, hadi… durmayın… yola çıkıyoruz… gelin yoldaşımız olun, gelin yokuşları aşalım, kalbimiz ve partimiz siz değerli gençlerimize ardına kadar açık’ ifadeleri umut vericiydi.

 

Duygu yüklü ‘hoş geldiniz’ konuşmasının ardından kendisini tanıtıp İlçe Başkan Adayı olma gerekçelerini sıralayan Koçoğlu’nun konuşmasında ‘temiz siyaset’,  barıştırmayı ve birleştirmeyi ön plana çıkartan ‘birlik siyaseti’ vurguları dikkat çekti.

 

‘Kökleri derinde olmayan, asla göklere ulaşamaz!’ diyen Koçoğlu, ‘Pamuktan iplik, iplikten kumaş, kumaştan da bilirsiniz ki elbise meydana gelir. Biz bu tarlanın pamuğundan yapılan elbiseyi sırtımıza giydik ve büyük Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği altı oklu rozeti yakamıza taktık, heyecanla yürümeye başladık. Sizlerden sorumluluk istiyoruz. Çıkmış olduğumuz bu yolda talip olduğumuz görevi layığıyla yapabileceğimize inancımız tam!” şeklinde konuştu.

 

“Ben kimsenin adayı değilim’ çıkışını da kayda geçelim. Elbette birilerine, bazı kesimlere verilen bir mesajdı bu. Kamuoyunda bu yönde dolaşan söylentileri reddeden Koçoğlu, “Geçmiş süreçle bugünkü süreci kimse karıştırmasın. Hiç kimseyi arkama alarak bugün karşınızda değilim!” dedi. Siyasetçi kalibresini etkileyen en önemli  konulardan biridir geçmiş… Böyle anılmaktan ya da hatırlatılmasından ne kadar hoşnut bilmiyoruz ama yaptığı bu göndermeyle; Selami Değirmenci’nin eski ekip arkadaşı olmasını, bunun siyasi geçmişinin ve kariyerinin en belirgin dönüm noktası olmasını akıllara getirdi.

 

Koçoğlu, son 10 yıldır aktif siyasetle uğraşmakla birlikte yerel ölçekte kendisine son 2-3 senedir yol çizmeye çalışıyor… 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapmıştı. Bizzat tanık olduğum süreçte amiyane tabirle etliye sütlüye karışmadı, akmadı da kokmadı da…  Mecliste etkin bir varlık gösteremedi.

 

Meclis üyeliği görevini bile isteksizce yapmışken önce CHP'nin 31 Mart 2019 sürecine yönelik Belediye Başkan Aday Adaylığı girişimi ardından çok geçmeden yapılan CHP Silivri İlçe Başkanlığı denemesi kafa karıştırıcı.

 

Mümün Koçoğlu, boş biri değil; özellikle eğitim kariyeri parlıyor ancak konumuz farklı. Siyasi donanım olarak düşündüren noktalar var. İnsan merak ediyor işte…

 

Ne oldu da içinizdeki bu siyaset aşkı depreşti?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum