Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Nuri Çolakoğlu ve Silivrispor

30 Kasım 2023 - 20:36 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 20:45

Bugün slogan haline getirilen "Menfaatsiz Silivrispor" muhabbetinin altında yatan bazı gerçekleri derleyeceğim. 

20 yıl önce Silivri Belediyesi tarafından Silivrispor'a kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına otogar ve otopark gelirleri sağlandı. 2019 yılında Silivri Belediye Başkanlığı görevine seçilen Volkan Yılmaz ilk iş olarak takımın söz konusu gelir kapılarını ele aldı. Otogar ve otopark gelirlerini Silivri Belediyesi çatısı altında kendi kontrol edeceğini, toplanacak olan gelirin de yeniden takıma aktarılacağını söyledi. Ancak verilen sözler tutulmadı. O dönemde Taylan Güraslan'ın Başkanlığındaki Silivrispor, belediye tarafından uzunca bir süre yanlız bırakıldı. 

Maddi zorluklar içerisinde takımın ayakta durmasını sağlamaya çalışan Güraslan'ın yönetiminde şuanki Silivrispor Kulüp Başkanı Nuri Çolakoğlu da yer alıyordu. 

Çolakoğlu aynı zamanda servis işi yaptığından dolayı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile kötü olmamak ve ticaretinin önü kesilmemesi adına Güraslan'ı en sıkınlı olduğu dönemde yarı yolda bırakıp yönetimden istifa etti. 

Güraslan'ın Başkanlık görevini Akgün Duru'ya bırakmasının ardından Nuri Çolakoğlu yine geldi ve takımın yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldı.

O dönemde Akgün Duru ile Volkan Yılmaz arasında yaşananlara hepimiz şahit olduk. Otogar ve otopark mevzuları yeniden açıldı. Kulübe yeteri kadar gelir gelmediğini, zor durumda olduklarını sürekli dillendirdi Akgün Duru. Hatta tartışmalar öyle noktalara geldi ki, Volkan Yılmaz birbirleri arasında geçen WhatsApp yazışmalarını dahi meclis kürsüsünden okudu. Ama yinede takımın isteği olmadı. 

Tüm bu mücadeleler verilirken daha önce Taylan Güraslan'ı yarı yolda bırakan Çolakoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile bir kez daha kötü olan bir takımın parçası olmamak adına harekete geçti.

Akgün Duru gelir kapıları için mücadele etmeye devam ederken Çolakoğlu da kendi planlarını kurmaya başladı. Volkan Yılmaz'a sürekli ziyaretler yapıp başında kendisi olan yeni bir yönetim kurulu oluşturacağının sinyalini veriyordu. 

Takımın 3. Lig'e çıkmasının ardından beklenen oldu. Çolakoğlu Başkanlığını ilan etti. Beraber yol yürüdüğü ikinci bir kişiyi daha yarı yolda bıraktı. Akgün Duru her ne kadar kendi istifa etmiş gibi görünsede perde arkasındaki gerçeklerde Çolakoğlu'nun kurmuş olduğu planların tıkır tıkır işlediğini görmek hiçte zor değil.

Bugüne döndüğümüzde ise seçimlere yaklaşık 3 ay kaldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz halen Silivrispor'a karşı net olan tavrını sürdürüyor. Otogar ve otopark gelirlerinden vaad edilen destek halen takıma verilmemektedir. Buna rağmen Çolakoğlu da yanına aldığı bir kaç kişi ile birlikte Volkan Yılmaz'ı ziyaret ederek sanki tüm bu yaşananlara teşekkür edercesine eşine, çocuklarına ve kendisine özel forma yaptırıp hediye etti.

Benim gördüğüm pencerede Nuri Çolakoğlu'nun dik duruş sağlamadığını söyleyebilirim. Kendi çıkarlarına göre hareket ediyor. Hatta bu uğurda kendi yol arkadaşlarını bile bırakabiliyor. Ayrıca, takımın gelir ve giderleri hakkında şeffaf bir şekilde kamuoyunu aydınlatmıyor. Bunu sorduğumuzda da kendi sosyal medya hesabı üzerinden göndermeli yazılar yazıp, birilerinin gözü varmış gibi algı yapmaya çalışıyor.

Son olarak şunları belirtmeliyim ki, Silivrispor PR kapısı değildir. Takımın iyi gününde olduğu gibi kötü gününde de başında duran bir başkana ihtiyacı vardır. Menfaatsiz bir Silivrispor ancak bu şekilde sağlanır. 

Silivrispor HEPİMİZİN

Kalın sağlıcakla...

YORUMLAR

  • 0 Yorum