Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Volkan Yılmaz'ın metrobüs gönülsüzlüğü

12 Mart 2022 - 20:41 - Güncelleme: 12 Mart 2022 - 20:56

**
Başkan Volkan Yılmaz, 2023 Yolunda Silivri’ye 23 Dev Proje sözü vererek yapmış olduğu seçim propagandalarında ilçemize metrobüs ve hızlı tren ulaşım hizmetlerini kazandıracağını söylemişti. Bugün bakıldığında 3 yıldır görevde bulunan Yılmaz, katıldığı radyo ve televizyon programları ile birlikte İBB meclis toplantılarında da konuyu sık sık gündeme getirmeye başladı.


Yılmaz’ın bu konuyla alakalı yapmış olduğu bazı beyanatlarını sizler için değerlendirmeye aldım.

2019 seçimlerinde Başkan Volkan Yılmaz, Cumhur İttifakı ortaklarından Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’na kaptırmasından ardından ilk kez Aralık ayında Bengü Türk TV’de yayımlanan “Başkanlar Konuşuyor” programına konuk oldu.

Programda Silivri’deki ulaşım sıkıntısını gündeme getiren Yılmaz, metrobüs hakkında İBB’nin konuyla ilgilendiğini ve gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Yılmaz, o gün yapmış olduğu açıklamasında şunları aktardı:

“Evet ulaşım konusu bir problem. Üç vatandaştan ikisi bana, ‘Metrobüs, metro Silivri’ye ne zaman gelecek?’ diyor. Bununla ilgili yetki İBB’de. Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm yetkililere ilettik. Konuyu takip ediyoruz. Silivrili hemşerilerimizde bundan müsterih olsunlar, inşallah en kısa zamanında bu problem de çözülür diye düşünüyorum.”

Sayın Başkanın bu konuşmasının akabinde metrobüs konusu uzunca bir süre açılmadı. Ancak 2021 yılında beIN Sports kanalına verdiği demeçte, aslında Silivri’ye böyle bir hizmetin getirilmesinden pek de yana olmadığını ortaya koyan manidar ifadeler kaydetti.

Futbolun Şehirleri programına konuk olan Volkan Yılmaz, “Hemşerilerimiz ‘Silivri’ye metrobüs istiyoruz' diyorlardı. Bende onlara şunu söylemiştim; 'Siz metrobüsü aklınızdan çıkarın. İstanbul'da yaşayanlar metrobüsü arzulasınlar, Silivri'ye nasıl gidebiliriz diye” şeklinde konuştu.

Silivri’nin İstanbul’la bütünleşmesi aynı zamanda Silivri halkının gidecekleri noktalara daha hızlı, daha rahat ulaşma talebine yeterli önemi göstermemek, nüfus artışıyla birlikte artan ihtiyaçlara sırt çevirmek, çağdaş kent yönetimi ve yönetici vizyonu ile asla bağdaşmıyor açıkçası.

Vatandaşa bir nevi "istemezük" tavrı sergileyen Volkan Yılmaz, bir yandan muhalif duruş sergilemek adına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seçim vaadi Beylikdüzü-Silivri arası metro projesi üzerinden yükleniyor.

İyi hoş güzel de Sayın Başkan, hem vatandaşa ‘Metrobüsü aklınızdan çıkarın’ diyorsun, hem de diyorsun ki, ‘Bizim metrobüs nerede?’ Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu… : )

Açıklamaları bu kadarla sınırlı kalmadı. Sayın Başkan, geçtiğimiz günlerde bir radyo programına konuk oldu. Silivri için içinde ukte kalan en önemli projenin metrobüs hizmeti olduğunu söyledi.

Aynen şu açıklamayı yaptı:

“Biz 23 Dev Proje derken bir kısmını hükümetle, bir kısmını Cumhur ittifakı’nın belediye başkanı Binali Yıldırım’la, bir kısmını da Silivri Belediyesi olarak biz yapacağız demiştik çünkü 23 Dev Proje’de görev, yetki, sorumluluğumuza girmeyen konular vardı. Bunların bir tanesi de metrobüs ve hızlı trendi. İstanbul’la Silivri’nin kesintisiz bağlanması adına bu sözü vermiştik lakin İstanbullu Ekrem İmamoğlu’nu seçti. Sayın Başkanla da defaten Grup Başkan Vekili olarak Silivri’de yaşayan hemşerilerimizin sesi olduğumuzda metrobüs ve hızlı tren sorularımıza hiçbir şekilde cevap alamadık. En sonunda İBB tarafından Karayollarına verilen cevap burada bir metrobüs ve hızlı tren yapılamayacağı, yapılmayacağıydı. Dolayısıyla benim en fazla istediğim projelerden biri buydu çünkü vatandaştan gelen talep bu yöndeydi.”

Dikkat edin değerli okurlar! ‘En fazla istediğim projelerden biri metrobüstü’ diyor. Bunu da söylerken Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım seçilseydi söz konusu projeler hayata geçirilecekti ifadelerinde bulunuyor. Yani anlayacağınız topu taca atıyor. ‘İş benden çıktı. Ben yapacağımı yaptım. Onlar yapmadılar’ nidasıyla her şeyin müsebbibi olarak İBB’yi işaret ediyor.

Sizi makamınızda ziyaret ederek onurlandıran, bu görüşme esnasında Cumhur İttifakı ile belediye hizmetlerinin Silivri’ye yansıtılmasının çok önemli olduğunu söyleyen bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçeği varken, merkezi hükümet desteğini neden saf dışı bırakıyorsunuz?

Niyet olmayınca uğraş da verilmiyor anlaşılan.

Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında halk nezdinde görülen, konuşulan ve iz bırakan eserlere imza atmanız, toplumun siyasetten beklentileri arasında şüphesiz.

Silivri’mizin ekonomik ve sosyal gelişiminin arpa-saman dağıtımından öte daha büyük vizyonlara ve hedeflere muhtaç olduğu aşikar.

2024 seçimlerine hazırlanırken bunları da düşünmeyi elden bırakmayın derim Sayın Başkan...


 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Aynur arikan
    2 yıl önce
    Ist silivri ye 3aktarma gidiliyor eğer birde köylere gidcekseniz 4aktarma okadar zorlastirdilarki ulaşımı en kısa sürede metrobusun silivri ye gitmesi yada otobüslerin yeni bosnadan kalkmasi gerek