Aygüneş Rehabilitasyon Merkezi'nden 'Otizm Farkındalık Günü' Kutlaması

Silivri Aygüneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ münasebeti ile bugün veli ve öğrencilerine yönelik Kakiri Eğlence ve Cafe Park’ta anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Aygüneş Rehabilitasyon Merkezi'nden 'Otizm Farkındalık Günü' Kutlaması
Editör: Yaz Dostum
31 Mart 2023 - 20:37 - Güncelleme: 31 Mart 2023 - 21:22
Silivri Aygüneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün 2 Nisan Pazar gününe gelmesi sebebiyle bugün veli ve öğrencilerinin katılımı ile erken bir kutlama programı gerçekleştirdi.

Otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kurum Müdürü Hamide Sarıoğlu, Halkla İlişkiler Sorumlusu Türkan Acar ve beraberindeki eğitimcilerin ev sahipliğinde Kakiri Eğlence ve Cafe Park’ın sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, özel çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.



ÇELİKTAŞ: OTİZM BİR EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR

Toplum olarak otizmli bireylerin farklı olduklarını kabul etmenin, farkındalık adına ilk adım olduğunu ifade eden Özel Eğitim Öğretmeni Sevilay Çeliktaş, günün anlam ve önemine binen yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Sayın kurum müdürüm, sayın öğretmenlerimiz, sayın basın mensupları, değerli velilerimiz 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. 2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildi. Bu özel günde farkındalık yaratmak adına birkaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle otizm bir eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edeceğimize ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedeceğimize inanıyorum.



“HERKESİ OTİZMLİ BİREYLERİN VE AİLELERİNİN YANINDA OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Bu farkındalığa sahip olmak için otizmli bir yakınınızın olması gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenme ile otizmli bireylere karşı anlayışlı olmalı ve yanlarında durmalıyız.



“OTİZMİN GÖRÜLME SIKLIĞI GÜNÜMÜZDE ÇOK BÜYÜK BİR HIZLA ARTIYOR”

Amerika Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’nin 23 Mart 2023 tarihinde yayınladığı rapora göre Amerika’da her 36 çocuktan 1’inin otizmli olduğu tahmin ediliyor. Bu istatistikten otizmin görmezden gelinemez, yok sayılamaz bir gerçek olduğu sonucu çıkıyor.

“OTİZMLİ ÇOCUKLARIN KENDİNE ÖZGÜ ÖĞRENME GEREKSİNİMLERİ VE ÖZELLİKLERİ VARDIR”

Bu noktada eğitimciler olarak sadece farkında olmakla kalmıyor, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. ‘Her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda bazen farklı anda, bazen aynı yolla bazen farklı yolla’ düşüncesiyle ilerliyoruz.



“ÇOCUĞUNUZUN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK EN İYİ VE EN DOĞRU EĞİTİM İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Çocuklarımızın önce çocuk olduğunu, tanının daha sonra eşlik ettiğini unutmadan, çocuğa ve farklılıklara saygı ilkelerini benimsiyoruz. Sahada aktif rol alan eğitimciler olarak idealist bir şekilde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışmaktayız.



“DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN FARKINDAYIZ”

Değerli veliler, alanda uzman kişiler olarak otizm hakkında daha fazla bilgi sahibi olsak da çocuğunuzun uzmanları sizlersiniz. Farklılıklar bu dünyaya çok şey katacak yeter ki yanlarında olmayı bilelim. Daha güzel bir dünya için farkındayız, farklılıklarımızla bir aradayız.”



Çeliktaş’ın konuşmasının ardından günün anısına özel çocukların velilerine hediyeler verildi. Mekanın işletmecisi Ömer Faruk Bulut ve personellerine de ev sahipliği için teşekkür ifadesi olarak plaket takdim edildi. Etkinlik, özel çocuklar ve aileleri ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ve ikramlarla sona erdi.

Haber : Hazal BAŞARAN



YORUMLAR

  • 0 Yorum