Bek'ten Yılmaz'a: Siyasilerin görevi sorun yaratmak değil, sorun çözmektir!

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında hem devletin hem de Silivri Belediyesi’nin kaçak yapı ile mücadele politikasını eleştirdi. Bek, “Sadece Çayırdere’den örnek vereyim. 2017 yılında çıkan yasa ile 2017 öncesine ait olan buradaki kaçak diye tabir edilen yapıların tümü aklandı. Onların hepsi tarım arazisi dışında kaldı. Onlar imar barışından faydalandırılıyor ama 2018’de yapılanlara “buralar yıkılacak” diyorsunuz. Silivri genelinde şu ana kadar 6 binin üstünde Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmiş bina var. Bunu söyleyen Silivri Belediyesindeki yetkili bir arkadaşımız. Yapı Kayıt Belgeleri iptal edilmeye devam ediyor. 2018’den bugüne kadar geliyor. Yani demek ki 6 bin küsur tane ev yıkacak Başkan. Allah yardımcısı olsun” dedi ve ekledi: “Siyasilerin görevleri sorun yaratmak değil, sorun çözmektir!”

Bek'ten Yılmaz'a: Siyasilerin görevi sorun yaratmak değil, sorun çözmektir!
Editör: Yaz Dostum
27 Kasım 2021 - 15:56 - Güncelleme: 28 Kasım 2021 - 20:37
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, önceki gün sabah düzenlediği basın toplantısında devleti ve Silivri Belediyesi’ni kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda eleştirdi.

“TARIM ARAZİSİ DEYİP YIKTIKLARI YERLERE KAPI NUMARASI VERİYORLAR”

Bek, şöyle konuştu:

Çayırdere’de 11.11.2021 tarihinde yapılan bir yıkım oldu. 15 tane yapı yıkıldı. Buralara tarım arazisi diyorlar. Burada belediye ya da muhtarlık neyse, hangisi yaptıysa yolu yapmış, sokak ismi vermiş, elektrik var, su var, doğal gaz var, kapı numarası var ama burası tarım arazisi! Türkiye’de yaptığımız en büyük yanlışlardan biri, yerler böyle plansız olarak gelişiyor sonra plan yapmaya çalışıyoruz.

“ÇAYIRDERE VE DİĞER KÖYLERDE EN SON 1970’DE PLAN YAPILMIŞ”

Çayırdere’de ve diğer köylerde en son yapılan plan 1970 yılında yapılmış. 1970’den beri bu köyler hiç büyümedi mi? Yerleşik alan en son 1970’de belirlenmiş. Yerleşik alanın dışında normalde her yer tarım arazisi. Ona bakarsanız Silivri’de 1977-1978’lerde biz E-5’in altı, Varnalı fabrikasının olduğu yerde kuş tutuyorduk, futbol oynuyorduk. Hasan Özvarnalı’nın olduğu yerde de kuş tutuyorduk. Hastanenin olduğu yerlerde de ağabeylerimiz ördek ve kaz vuruyordu.

“PLAN OLMAYINCA YAPILARIN HEPSİ KAÇAK OLDU”

1970’li yıllardan sonra Silivri gelişirken, planlanırken oraları da tarım arazileriydi. Köylerde büyüme ve gelişme yapılmayınca belediye sokak açtı, yol yaptı, elektriğini, doğal gazını getirdi ama plan olmayınca buraya yapılan yapıların hepsi kaçak oldu.

“2017 ÖNCESİNE AİT OLAN YAPILAR İMAR BARIŞI İLE AKLANDI”

Ben sadece Çayırdere örneğini vereyim. Çayırdere’de 1000 tane kaçak yapı diye tabir edilen, tarım arazisi diye nitelendirilen plansız alanlarda yapılan yapılar var. 2017 yılında çıkan yasa ile 2017 öncesine ait olan bütün buradaki yapılan hepsi aklandı. Onların hepsi tarım arazisi dışında kaldı.

“2018’DE YAPILAN YAPILARA YIKIM KARARI ÇIKARILIYOR”

2017 öncesine ait olan yapılar yıkılmıyor, onlar imar barışından faydalandırılıyor ama 2018’de yapılanlara “buralar yıkılacak” diyorsunuz. Yani burada vatandaşın suçu kadar maalesef devletin de yanlışı var. 1970’den beri köylerde yapılmayan imar çalışmaları yüzünden 2017 öncesi tarım alanında kalmıyor, aynı parseldeki bitişikteki komşu 2018’de yaptığı için tarım alanında kalıyor. Burada böyle bir sıkıntı var.

“SİLİVRİ’DE ŞU ANA KADAR 6 BİNİN ÜSTÜNDE YAPI KAYIT BELGESİ İPTAL EDİLMİŞ BİNA VAR”

Bizim evimiz yıkıldı. Allah kimsenin evini yıktırmasın. Silivri genelinde şu ana kadar 6 binin üstünde Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmiş bina var. Bunu söyleyen Silivri Belediyesindeki yetkili bir arkadaşımız.

“SİYASİLERİN GÖREVİ SORUN ÇÖZMEKTİR, SORUN YARATMAK DEĞİL”

Yapı Kayıt Belgeleri iptal edilmeye devam ediyor şu anda. 2018’den bugüne kadar geliyor. Yani demek ki 6 bin küsur tane ev yıkacak Başkan. Allah yardımcısı olsun. Siyasilerin görevleri sorun yaratmak değil, sorun çözmek!”

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum