Berker Esen, Belediye Başkan adayı mı olacak?

CHP İlçe Başkanı Berker Esen’e bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu mudur?” diye soruldu. “CHP’nin Genel Başkanı doğal adayımızdır” diyen Başkan Esen’e bunun üzerine, “Bu mantıkla Belediye Başkan adayı da CHP İlçe Başkanı mıdır?” şeklinde soru yöneltildi. Olası bir adaylık için kapı aralayan Başkan Esen, bu soruya “Evet” diye cevap verdi ve ekledi: “Sonuçta Genel Başkanın görevi partisini Türkiye’de iktidar yapmak. İl Başkanının hedefi partisini Büyükşehir Belediyesinde iktidar yapmak. Aynı şekilde benim de misyonum, bana düşen görev CHP’yi yerelde tekrardan iktidar yapmak.”

Berker Esen, Belediye Başkan adayı mı olacak?
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2022 - 22:15 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 22:27
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bugün CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte yerel ve genel gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Başkan Esen’e, “Van’da düzenlenen Belediye Başkanları toplantısında Seyit Torun konuşmasını ‘Çankaya sizi bekliyor Genel Başkanım’ diye bitirdi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu mudur?" şeklinde bir soru yöneltildi.

“13. CUMHURBAŞKANI, MİLLET İTTİFAKI ADAYI OLACAK”

Esen, bu soruya şöyle cevap verdi:


"Bunu defalarca söylüyoruz, CHP’nin Genel Başkanı doğal adayımızdır. Bizim bugün bir Cumhurbaşkanlığı arayışımız yok. 6’lı Masa diye adlandırdığımız Liderler Buluşmasının dün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde dördüncüsü gerçekleştirildi. Bu masayı biz çok önemsiyoruz. Türkiye’nin geleceği, umudu bu masada. Liderler tabi ki bunu değerlendiriyor. Sonuçta adayımız ortak olacak. İddiamız şu; 13. Cumhurbaşkanı, Millet ittifakı adayı olacak. Farklı bir adaylaşma şu an için söz konusu değil. Ama elbette ki her siyasi partinin Genel Başkanı, doğal adayıdır. İYİ Parti’nin Genel Başkanı doğal Cumhurbaşkanı adayıdır. Aynı şekilde Demokrat Parti’nin de… Bu bizim için de geçerli bir durum.

“BİZİM DOĞAL ADAYIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR”

Genel Başkanımız bugün Türkiye’deki uzlaşmacı ortama ev sahipliği yapan, liderlik eden bir durumda. Bu anlamda bulunduğu pozisyon bizler için, CHP için çok kıymetli. Bizim amacımız parti meselesi değil, ülke meselesi. Ülkeyi aydınlık geleceğe kavuşturmak noktasında dostlarımızla beraber, ittifak ortaklarımızla beraber bu yol haritasını belirlemek. Dediğim gibi bizim doğal adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur ama yarın günün sonunda Genel Başkan kendisi aday olmayı tercih etmeyebilir o zaman kurullarıyla konuşur, karar alınır. Aynı masada olduğumuz siyasi partilerle de ki buna Demokrat Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi dahil konuşup ortak adayı belirlerler ve deklare ederler. Bizde çıkıp adayımızın arkasında çalışmalarımızı gerçekleştiririz.”

Başkan Esen’in bu açıklamalarına istinaden kendisine, “Bu mantıkla Belediye Başkan adayı da CHP İlçe Başkanı mıdır?” diye soruldu.

“İLÇE BAŞKANI OLARAK DOĞAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM”

Esen, bu soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Evet. Genel Başkan nasıl doğal Cumhurbaşkanı adayı ise İl Başkanları da her zaman doğal Büyükşehir Belediye Başkanı adayıdır, İlçe Başkanları da aynı şekilde… Sonuçta Genel Başkanın görevi partisini Türkiye’de iktidar yapmak. İl Başkanının hedefi partisini Büyükşehir Belediyesinde iktidar yapmak. Aynı şekilde benim de misyonum, bana düşen görev grubumuzla, yöneticilerimize, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, mahalle temsilcilerimizle CHP’yi yerelde tekrardan iktidar yapmak.

“CHP KİMİNLE SEÇİM KAZANIYORSA ONUNLA SEÇİM YARIŞINA GİRECEK”

Günün sonunda elbette ki gerekli kamuoyu yoklamaları yapılacak, gerekli çalışmalar yapılacak, fikirler alınacak. CHP kiminle seçim kazanıyorsa onunla beraber bu seçim yarışına girecek, emaneti de hep beraber geri alacak.”

Hazal BAŞARAN




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum