CHP'den AK Parti'ye: "Köylüye Biraz Da Batan Ekonomiden, Zamlardan Bahsedin!"

Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, bugün yapılan Aralık ayı meclis toplantısında İBB’ye bağlı İSKİ’yi su fiyatları üzerinden vatandaşa şikayet eden AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına yüklendi. “Köylerde gezip İSKİ’yi suçluyorsunuz. Geçen yıl mazotun litre fiyatı 5 lira 90 kuruştu şu anda 9.35 kuruş. Geçen sene 2.27 liraya aldığımız üre gübresi şu anda 14 TL. %600 zam yapıldı. Bence siz gübre, mazot fiyatlarıyla alakalı bir el ilanı bastırın. İSKİ’ye hassasiyet gösterdiğiniz kadar gübre, mazot fiyatlarına da hassasiyet gösterirseniz çiftçinin, köylünün hayrına olur” diyen Yıldız, “Dolar geçen yıl bu tarihte 8 lira, dün 14 lira. Yani Türk Lirası %80 oranında erimiş durumda. AK Parti sebep, yoksulluk sonuç” şeklinde konuştu ve sözlerine ekledi: “Berat bey ne demişti görevi bırakırken, “Allah sonumuzu hayır etsin!”

CHP'den AK Parti'ye: "Köylüye Biraz Da Batan Ekonomiden, Zamlardan Bahsedin!"
Editör: Yaz Dostum
06 Aralık 2021 - 17:19 - Güncelleme: 06 Aralık 2021 - 17:31
CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Silivri Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde köylere indirimli su verilmesinin kaldırılmasıyla ilgili toplantılar düzenleyen AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına tarımsal üretim maliyetlerindeki artışlardan örnekler vererek eleştirdi. “Şu anda devlet ekonomik kurtuluş savaşı değil ama gerçekten vatandaş geçim savaşı veriyor” diyen Yıldız, krizin tek sorumlusunun AK Parti’nin yanlış ekonomi politikaları olduğu çıkarımında bulundu ve iktidarın enflasyonu düşük gösterdiğini öne sürdü.

“ELEKTRİĞE %70, DOĞAL GAZA %60, GÜBREYE %600 ZAM YAPILIRKEN İSKİ’Yİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN ETMENİZ KOMİK”

Melih Yıldız, şöyle konuştu:


AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, köyleri gezerek bir el ilanı dağıtıyor. Bu el ilanında, “vatandaşın sırtından in İSKİ”, “biz sizin yanınızdayız” yazıyor. Kim köylünün yanında, kim vatandaşın sırtına binmiş size örneklerle ifade etmek istiyorum.

2019 yılı Haziran ayında Ekrem bey seçildikten sonra suya gelen zam sadece %6. Suya zam yapılmadan önce de gelir gelmez %40 gibi bir oranla suda indirim yapıldı. Buna istinaden baktığımızda elektriğe gelen zam %70, doğal gaza gelen zam %60. Böyle zamlarla karşı karşıyayken köylerde gezip “vatandaşın sırtından in İSKİ”, “biz sizin yanınızdayız” demeniz gerçekten gülünç. Mazota %60 zam yapıldı. Burada tek İSKİ’yi günah keçisi ilan etmeniz doğru değil. Biz buna itiraz ediyoruz.

Köylüye “yanınızdayız” diyorsunuz ya nasıl yanlarında olduğunuzu ben size ifade edeyim;
Geçen yıl mazotun litre fiyatı 5 lira 90 kuruş. Şu anda 9.35 kuruş. Geçen sene 2.27 liraya aldığımız üre gübresi şu anda 14 TL ve gübre yok! Oran %600. Nitrat gübresi geçen yıl 1.90 kuruştu, şu anda 8.50 TL. Gelen zam oranı %350. Köylü, çiftçi gübre alamıyor. Sıkıntının büyüğünü esas önümüzdeki yıl yaşayacağız. Gübre atmadığından dolayı rekolte düşüklüğünden yine dışa bağımlı olacağız. Gıda sıkıntısı yaşayacağız.

Köylerde gezip İSKİ’yi suçluyorsunuz. Bence siz gübre, mazot fiyatlarıyla alakalı bir el ilanı bastırın. İSKİ’ye hassasiyet gösterdiğiniz kadar gübre, mazot fiyatlarına da hassasiyet gösterirseniz çiftçinin, köylünün hayrına olur.

“YÜZÜNÜZÜ ÜRETİCİYE DÖNÜN”

Geçen yıl un çuvalı 180 TL’ymiş şu anda 360 TL. Yani artış %100. Yemin fiyatı geçen sene 80 liraymış şu anda 160 TL. Yine artış %100. Yüzünüzü ithalatçıya değil, bence üreticiye dönün arkadaşlar. Üretimden gerisi yalan.

“ASGARİ ÜCRET DOLARIN KARŞISINDA ERİDİ”

Ülkemizde asgari ücretlinin aldığı ücret dolar karşısında ne duruma düşmüş kısaca onu da size özetleyim;

Tarih 1 Ocak 2021. Dolar 7.37. Asgari ücret 383 dolar. / Tarih 1 Kasım 2021. Dolar 9.53. Asgari ücret 296 dolar. / Tarih 1 Aralık 2021 Dolar 13.30. Asgari ücret 212 dolar. Akşam baktığımda dolar 13.83 kuruş. Asgari ücret 204 dolar. Yani asgari ücretlinin aldığı ücret günden güne erir hale geldi. Dolar geçen yıl bu tarihte 8 lira, dün 14 lira. Yani Türk Lirası %80 oranında erimiş durumda.

“TÜİK ENFLASYONU %21, BAĞIMSIZ KURULUŞLAR %55 OLARAK AÇIKLIYOR”

Mazot ve güre borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse atıldı bu ülkede. Yani şu anda devlet ekonomik kurtuluş savaşı değil ama gerçekten vatandaş geçim savaşı veriyor.
Yeniden değerleme oranını devlet (vergi ve resmi harçlara getirilen oran) %36.20 olarak açıkladı. İşçiye ve emekliye geldiği zaman %10 enflasyon üzerinden değerleme yapılıyor. Kasım ayı enflasyonunu  TÜİK %21 açıkladı. Bağımsız kuruluşlar %55 açıklıyor. Vatandaşlar müşkül durumda. Bence 15 gün önce yaptığınız turu bir daha tekrarlayın. “Gübreye, mazota, yeme, ilaca gelen zammı biliyoruz, inşallah ileriki günlerde bunları çözeceğiz” diye bir el ilanı bastırın da hiç olmazsa köylünün gönlünü alın.

“İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR, SİZ BİR ŞEYLER DENİYORSUNUZ!"

Hal böyleyken AK Partili Milletvekilleri çıkıp, “2 kilo et yiyorsan yarım kilo ye”, “Domatesi 2 kilo alıyorsan 2 tane al”, “Kış sebzeleri sağlığa çok faydalı değil, yemesen de olur” diyor.
Milletvekillerinden biri çıkmış, “Biz ekonomiyle ilgili bir şey deniyoruz” diyor. Ya 84 milyon deneme tahtası mı? Ne deniyorsunuz insanların üstünde? İnsanlar açlıktan ölüyor, siz “bir şey deniyoruz” diyorsunuz!

Bir diğeri, “Paranız olmayabilir, başınızı kaldırın şu yolların güzelliğine bakın” diyor. Domates, et felan yemeyin diyorlar ya asfalt yiyeceğiz herhalde! “Zam yapılıyor ama mini mini yapılıyor”, “Peygamber efendimiz de midesinin üçte birini boş bırakırdı”, “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir.” Bunları söyleyen AK Partili Milletvekilleri… Bunlar ayıptır, bu vatandaşa günahtır!

“YOKSULLUĞUN SEBEBİ SİZSİNİZ”

Büyükşehir’de Hukuk Komisyon Başkanı Muhammet bey, Halk Ekmek kuyruğunda bekleyenler için, “Ekmek beklediğine emin misiniz?” diyor. Ya Halk Ekmek büfesinin önünde vatandaş ne bekleyebilir? Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. “Özgen bey fotoğraf çekmek için onları oraya dizdi” diyor bir de. Ayıptır arkadaşlar. Şu an ekmek 2,5 TL. Halk Ekmek’te 1.25 kuruş. Bu insanlar 1.25 kuruş için kuyruk bekliyor. Hiç olmazsa dalga geçmeyin. Bunun sebebi sizsiniz. AK Parti sebep, yoksulluk sonuç. AK Parti sebep, hayat pahalılığı sonuç. Berat bey ne demişti görevi bırakırken, “Allah sonumuzu hayır etsin.”
Haber : Hazal BAŞARAN


AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının "İSKİ" gündemli toplantısından;

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum