CHP, Yılmaz'ı "Bu ülkede tarafsız bir Cumhurbaşkanı yok!" sözleriyle vurdu!

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Başkanı Volkan Yılmaz’ın, orman yangınlarıyla ilgili, “Ben o günkü koşullarda cayır cayır ciğerlerimiz yanarken Cumhurbaşkanımız afet bölgesine hareket ettiğinde tüm muhalefet parti liderlerini Cumhurbaşkanımızın yanında görmek isterdim” sözlerini gündeme taşıdı. Erdoğan’ın orman yangınlarından etkilenen bölgeleri helikopterden incelediği görüntüleri, yangın felaketi sürerken halka otobüs üzerinden çay atmasını ekrana yansıtan Başkan Esen, ironi yaparak “Bizim Genel Başkanlarımız çay dağıtımına katılmadığı için Volkan Yılmaz’dan özür diliyoruz(!)” dedi. Öte yandan Volkan Yılmaz’ı kendi sözleriyle vurdu. Bu çerçevede Yılmaz’ın “Bakın arkadaşlar artık bu ülkede parlamenter sistemi yok dolayısıyla tarafsız bir Cumhurbaşkanı da yok. Partili bir Devlet Başkanı var artık” sözlerini hatırlatan Esen, "Biz de aynı şeyi söylüyoruz, partili Cumhurbaşkanının çalışmaları kendisini bağlar, bizi bağlamaz" ifadelerini kullandı.

CHP, Yılmaz'ı "Bu ülkede tarafsız bir Cumhurbaşkanı yok!" sözleriyle vurdu!
Editör: Yaz Dostum
20 Eylül 2021 - 23:32 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 00:00
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biraz genel siyasete girelim. Belediye Başkanı orman yangınlarıyla ilgili konuşarak, “Sayın Cumhurbaşkanının yanında muhalefet liderlerini görmek isterdik” dedi. Bir bakalım yangında Cumhurbaşkanı ne yapmış? (Bu esnada toplantı salonunda Erdoğan’ın orman yangınlarından etkilenen bölgeleri helikopterden incelediği görüntüler ile yangın felaketi sürerken halka otobüs üzerinden çay atması ekrana yansıtıldı.)

Bizim Genel Başkanlarımız çay dağıtımına katılmadığı için Volkan Yılmaz’dan özür diliyoruz(!)

Muhalefet neden Cumhurbaşkanının yanında değildi? Aslında cevabı kendisi veriyor. (Bu esnada Volkan Yılmaz'ın konuşması ekrana verildi)

Siz, 'Partili bir Cumhurbaşkanı olduğu için katılmadık' dediniz. Bakın arkadaşlar artık bu ülkede parlamenter sistemi yok dolayısıyla tarafsız bir Cumhurbaşkanı da yok! Partili bir Devlet Başkanı var artık. Onun için tarafsız Cumhurbaşkanı kelimesini kullanmanız son derece yanlış.

'Bugün ülkede tarafsız bir Cumhurbaşkanı yok ki, siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz' diyor. E biz de aynı şeyi söylüyoruz. Cumhurbaşkanının partili olmasının yanlış olduğu söylüyoruz. İnşallah Millet İttifakı iktidarında güçlendirilmiş, demokratik parlamenter sistemi bu ülkeye getirerek partili cumhurbaşkanını bir kenara atıp, devlet adamı Cumhurbaşkanı kavramını ortaya koyacağız. Cumhurbaşkanının partisi olmaz. Cumhurbaşkanı devlet adamıdır. Devlet adamı Cumhurbaşkanı olsaydı yanında olurduk ama partili Cumhurbaşkanı olduğu için onun çalışmaları kendini bağlar, bizi bağlamaz."

Başkan Esen, laf arasında bir de Başkan Yılmaz’a, “Ülke afeti yaşarken Sayın Bahçeli neredeydi?” sorusunu yöneltti. O esnada toplantı salonundaki ekrana, ulusal medyada terör örgütü PKK'yı öven yazar ve makalelerine yer verildi. Başkan Yılmaz’ın bu soruya cevap verip vermeyeceği ise merak uyandırdı.

İşte o görüntüler:



CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür ile birlikte bu akşam ilçe binasında tertip edilen toplantı ile basının ve kamuoyunun karşısına çıktı. 





Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum