"Mis Sokak sakinleri Silivri Belediyesi tarafından yüzüstü bırakıldı!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen bu akşam ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında Silivri Belediyesi’nin kentsel dönüşüm politikasını eleştirdi. “Silivri’de ciddi bir vizyon eksikliği var” diyen Başkan Esen, “Silivri Belediyesi, Mis Sokak’ta pasajı yıktı. Sonrada bir plan değişikliği yaparak orayı otopark haline getirdi ve insanları yüzüstü bıraktı. Otopark bir ihtiyaçtır, yeri gelirse böyle fonksiyon değişiklikleri yapılarak ilçeye kazandırılabilir fakat insanları yarı yolsa bırakırsanız hem onların kentsel dönüşüme bakış açısını değiştirirsiniz, hem de Silivri Belediyesi’ne olan itibarı zedelersiniz” şeklinde konuştu.

"Mis Sokak sakinleri Silivri Belediyesi tarafından yüzüstü bırakıldı!"
Editör: Yaz Dostum
20 Eylül 2021 - 22:39 - Güncelleme: 20 Eylül 2021 - 22:45
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür ile birlikte bu akşam ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında Silivri Belediyesi’nin Mis Sokak için aldığı ve hayata geçirdiği kentsel dönüşüm kararını eleştirdi.

“SİLİVRİ’DE CİDDİ BİR VİZYON EKSİKLİĞİ VAR”

Esen, konuyla ilgili şöyle konuştu:

Silivri’de ciddi bir vizyon eksikliği var, bir plansızlık var. Bugün Silivri’de 65 bin tane bina var. Bağımsız bölüm sayıları 150 bin. Hane ortalaması 3.8. 4’le çarptığımızda bugün 600 bin nüfusu barındıracak konut sayısına sahibiz ama tabi bu konutların %50’sinden fazlası resmi yapılar.

“VATANDAŞLAR KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BÜYÜK KAYGILAR TAŞIYOR”

Bugün kentsel dönüşümle alakalı en büyük sorun, yeniden yıkılıp yapılması noktasında. Zaten vatandaşlarımızın bu konuda büyük kaygıları var, kentsel dönüşüme önyargıyla yaklaşıyorlar.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPIP, İNSANLARI YARI YOLDA BIRAKTI!”

Belediyeleri bir liman olarak görüp sığınıyorlar. Peki Silivri Belediyesi ne yaptı? Mis Sokak’ta pasajı yıktı. Orada 2 yıldır süren bir süreç var. İnsanlar bir araya geldi, anlaştı ve kentsel dönüşümü yapılması noktasında yıkımı gerçekleştirildi. Bunlar yapılırken güzel, sonrasında Silivri Belediyesi ne yaptı? Bir plan değişikliği yaparak orayı otopark haline getirdi ve oradaki insanları yüzüstü bıraktı. Otopark bir ihtiyaçtır, yeri gelirse böyle fonksiyon değişiklikleri yapılarak ilçeye kazandırılabilir fakat burada insanları yarı yolsa bırakırsanız hem onların kentsel dönüşüme bakış açısını değiştirirsiniz, hem de Silivri Belediyesi’ne olan itibarı zedelersiniz.

“VARNALI KONUTLARINDA HALA SORU İŞARETLERİ VAR”

Varnalı Konutları ile alakalı vatandaşlarımız bize durumları aktarıyor fakat sürecin sekteye uğramaması adına konuyu bugüne kadar gündeme getirmedik yine getirmeyeceğiz çünkü inşaat faaliyetlerine başlandığını biliyoruz ama hala kafalarda soru işaretleri var. Orada da vatandaşların güveni, belediyeye karşı kaybedildi. Silivri Belediyesi bundan sonra yapacağı kentsel dönüşüm hamlelerinde hem kötü izlenim hem bu plansız hareketleriyle vatandaşların önyargılarının artmasına yardımcı olmuştur hem de belediyeye olan itibarı zedelemiştir.

Haber : Hazal BAŞARAN




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum