Çizgi Koleji Anaokulunda otizm farkındalık günü etkinliklerle kutlandı

Çizgi Koleji Anaokulu öğrencileri, otizmin bir hastalık ya da eksiklik değil bir farklılık olduğunu kendilerine öğreten öğretmenlerinin rehberliğinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Çizgi Koleji Anaokulunda otizm farkındalık günü etkinliklerle kutlandı
Editör: Yaz Dostum
05 Nisan 2021 - 17:54

Çizgi Koleji Anaokulu öğrencileri, Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında ilan edilen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününü çeşitli etkinliklerle kutlayıp farkındalık oluşturdu. Okulun bahçe kısmında düzenlenen etkinlerde öğrenciler, boya kovalarına ellerini batırıp beyaz çarşaf üzerine baskı yaptı. Beyaz tişörtlerini de otizmin sembol rengi maviye boyayan öğrenciler ayrıca Tohum Otizm Vakfına minik harçlıkları ile katkı sağladı.

Öte yandan gökyüzüne mavi balon uçuran öğrenciler, öğretmenlerinin öncülüğünde gerçekleştirdikleri bu etkinliklerle Silivri özelinde bir meşale yakarak Türkiye’nin otizme bakışının dönüşmesine ve otizmli bireylerin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunurken bir diğer yandan da minik kalpleriyle herkesi otizm konusunda farkındalık elçisi olmaya davet etti.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum