Ercan Çalışkan: Personel giderimiz 450 Bin TL civarını buluyor

Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Mali Genel Kurul toplantısında personel giderleri ile alakalı bilgi veren Başkan Ercan Çalışkan, “6 tane personelimiz var, bütün yasal haklarını alıyorlar. Birisi emekli oldu, önümüzdeki ay tazminatını ödeyeceğiz. SSK giderlerimiz 115 Bin TL civarı. Personel giderimiz 450 Bin TL civarını buluyor. Hükümetimiz yılbaşında tekrar asgari ücretlere bir iyileştirme yapacaktır. Bunu da göz önüne alarak ödeyeceğimiz maaşlara 450 Bin TL gibi ortalama bir rakam çıkarıyoruz” dedi.

Ercan Çalışkan: Personel giderimiz 450 Bin TL civarını buluyor
Editör: Yaz Dostum
16 Mayıs 2022 - 21:51
Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Mali Genel Kurul toplantısı 15 Mayıs Pazar günü kaydedildi. Divan Başkanlığını Sultan Aşkın, Katip Üyeliği görevlerini Mehmet Aykanat ve Nihat Hatipoğlu üstlendi. Divan Kurulu'nun oluşturulmasının ardından kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Toplantıda Başkan Ercan Çalışkan, personel giderleri ile ilgili konuştu.

“6 PERSONELİMİZ TÜM YASAL HAKLARINI ALIYOR”

Çalışkan, şunları söyledi:

“6 tane personelimiz var. Bunlar tabi bütün yasal haklarını alıyorlar. Birisi geçen ay emekli oldu. Ona da önümüzdeki ay tazminatını ödeyeceğiz. SSK giderlerimiz 115 Bin TL civarı. Personel giderimiz 450 Bin TL civarını buluyor. Tabi biz bunları bugünkü şartlarda hesap ediyoruz ama şu anda 1 yıllık bütçe yapıyoruz. Yani bütçemiz 2023’ün Haziran ayına kadar. Hükümetimiz yılbaşında tekrar asgari ücretlere bir iyileştirme yapacaktır. Bunu da göz önüne alarak 450 Bin TL gibi ortalama bir rakam çıkarıyoruz, ödeyeceğimiz maaşlara.

“ELEKTRİK GİDERİMİZ YÜKSELDİ”

Elektrik giderleri maalesef çok yükseldi. Kış aylarında 6 Bin TL’ye yakın geliyor. Güvenlik kulübeleri ısınmayı soba ile sağlıyor. 2 tane güvenlik kulübemiz var. Bundan dolayı elektriğimiz biraz yüksek geliyor. Yaz günleri düşüyor ama ortalaması bu. Telefon, internet, güvenlik kulübemizin doğal gaz giderleri, genel kurul giderleri ve bunun gibi az önce anlattıklarım 767 Bin TL gider, 767 Bin TL gelir gibi.

“PARANIZI KULLANIRKEN ÇOK İNCE HESAP YAPIYORUM”

Şunu kesinlikle bilmenizi istiyorum, ben kendi dükkanımda bu kadar ince hesap yapmıyorum ama sizin paranızı kullanırken çok ince hesap yapıyorum. Bir kuruş sizin cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorum ama bu yapmak zorunda olduğumuz zam artık zaruri hale geldi. Onun için anlayışınıza sığınıyorum.”
Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum