"İBB'ye Teşekkür Etmeniz Gerekir, Yapılanları Küçümseyerek Yanlış Yapıyorsunuz"

Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, bugün yapılan Haziran ayı meclis toplantısında Başkan Volkan Yılmaz’a yönelik, “Geçmiş aylarda da İBB Tarım Daire Başkanlığının ilçemizde yapmış olduğu desteklerle alakalı defaten meclis kürsüsünden bilgilendirmelerde bulunmuştum fakat ya ben anlatamadım ya sizler anlamadınız ya da anlamak istemiyorsunuz. İBB’nin tarım destekleriyle alakalı yapmış olduğu katkı, Belediye Başkanımız tarafından Büyükşehir Meclisinde alaycı ve küçümseyici bir tavırla eleştirilmiştir. Hatta Tarım Dairesi Başkanlığı ve bürokratlarına karşı tutunduğu suçlayıcı tavır bizler tarafından asla kabul edilmemekte ve doğru bulmadığımızı da ifade etmek isterim” ifadelerini kaydetti. Çiftçilerin zor günler geçirdiğini söyleyen CHP’li siyasetçi bu çerçevede İBB tarafından Silivri’de yapılan ve planlanan tarımsal desteklemeler hakkında bilgilendirmede de bulundu.

"İBB'ye Teşekkür Etmeniz Gerekir, Yapılanları Küçümseyerek Yanlış Yapıyorsunuz"
Editör: Yaz Dostum
07 Haziran 2021 - 23:22 - Güncelleme: 07 Haziran 2021 - 23:40

Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, bugün yapılan Haziran ayı meclis toplantısında Başkan Volkan Yılmaz’ın Büyükşehir Meclisinde yapmış olduğu konuşmalara karşılık verdi.

“İBB’NİN TARIMSAL DESTEKLERİNİ ALAYCI BİR TAVIRLA ELEŞTİRDİNİZ, BÜROKRATLAR İÇİN SUÇLAYICI TAVIR TAKINDINIZ”

Melih Yıldız, şöyle konuştu:

"Geçmiş aylarda da İBB Tarım Daire Başkanlığının ilçemizde yapmış olduğu desteklerle alakalı defaten meclis kürsüsünden bilgilendirmelerde bulunmuştum fakat ya ben anlatamadım ya sizler anlamadınız ya da anlamak istemiyorsunuz. İBB’nin tarım destekleriyle alakalı yapmış olduğu katkı, Belediye Başkanımız tarafından Büyükşehir Meclisinde alaycı ve küçümseyici bir tavırla eleştirilmiştir. Hatta Tarım Dairesi Başkanlığı ve bürokratlarına karşı tutunduğu suçlayıcı tavır bizler tarafından asla kabul edilmemekte ve doğru bulmadığımızı da ifade etmek isterim.

Bir kez daha özet olarak ifade etmemde fayda var diye düşünüyorum;

Büyükşehir’in İlçe tarımına, ilçemizde yaşayan üreticiye yapmış olduğu destekleri özetle paylaşmak isterim;

-Yazlık sebze fidesi dağıtımı ile başladık. Silivri’mizin 17 mahallesinde talepte bulunan 130 çiftçimize 780 bin civarında fide desteğinde bulunduk.

-Silivri’mizin 17 mahallesinde 47 çiftçimize 524 bin 663 adet kışlık fide desteğinde bulunacağız.

-Küçükbaş hayvan yemi desteği 168 yetiştiricimize 420 ton yem desteği sağlanacak. Talepleri toplandı, en yakın zamanda dağıtılacak.

-Geçtiğimiz günlerde büyükbaş hayvan süt yemi talebine çıktık. İşletme başına 2,5 ton yem desteği planlanmakta.

-En önemli konu Başkanımızın da Büyükşehir Meclisinde eleştirdiği silajlık mısır tohum desteği. Bakın bu silajlık mısır tohum desteğini İstanbul’un 9 ilçesinde 63 mahallede 234 üreticiye 1175 paket tohum desteği yapılarak 7 bin dekar alana ekilecek ve yaklaşık 60 bin ton silaj elde edilmiş olacak.

-Silivri’de talepte bulunan 41 üreticimize de 2 ton tohum dağıtılarak 700 dönüm arazi ekilerek toplamda 6 bin ton civarında silaj elde edilecektir. Bunu da 4’le çarptığımızda Silivri çiftçimize yaklaşık 2 milyon 400 bin TL gibi bir katkı sağlamış olacaktır.

“SİZDEN TEŞEKKÜR VE ÖNERİ BEKLERDİK”

Ben o gün Belediye Başkanımızın Büyükşehir’de ifade ettiği sözleri hayretle izledim çünkü kendisi her fırsatta tarıma değer verdiğini söylüyor. İBB’ye teşekkür etmesi gerekirken eleştirmesi hatta alaycı bir üslupla yapılan destekleri küçümsemesi inanın bizi yaralamıştır. Ben ondan teşekkür ve bu desteklerin artarak devam etmesi yolunda önerilerde bulunmasını beklerdim.

“BİZ SİLİVRİLİ ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN UYGULAMALARINIZI DESTEKLİYORUZ”

Biz Silivri Belediyemizin tarıma, çiftçiye yaptığı uygulamaları destekledik, bu destek kalemlerinin çeşitlenmesi gerektiğini ifade ettik.

-Bir diğer yandan İBB olarak balıkçılarımıza da desteklerimiz mevcut. Silivri’de 88 balıkçımıza macun, boya ve muşamba desteği sağlıyoruz.

-Seymen köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine makine ve ekipman desteğimiz mevcut. İBB Meclisinden geçirdiğimiz takdirde;

1 adet ağaç silkeleme makinesi,
1 adet turbo atomizer
1 adet ceviz soyma makinesi
1 adet ceviz kurutma makinesi
2 adet elektrikli budama makinesi
1 adet elektrikli römork
1 adet 8 tonlu su tankı kullanım maksadıyla Seymen köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine tahsis etmiş olacağız.

“EL BİRLİĞİYLE ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK VERMENİN YOLLARINI BULMALIYIZ”

Tarımla uğraşan üreticilerimizin gerçekten desteğe ihtiyacı var, bunu defalarca ifade ettik. Özellikle son dönemde girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı bu yapılan hizmetler üreticilerimiz tarafından önemli bir şekilde karşılık bulmakta. Silivri Belediyesi olarak da İBB olarak da bunları el birliğiyle artırmanın yollarını aramalıyız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum