"İşçisini bile mutlu etmekten uzak Belediye Başkanı, Silivri'yi mutlu edemez!"

MHP’li Silivri Belediyesi işçileri, maaşlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle grev başlattı. Volkan Yılmaz kendisini, “2019 yılında borç içinde yüzen bir belediye devir aldıktan sonra yanlış politikalar terk edilmiş, kaçakların, israfın önüne geçilmiş, mali yapı düzeltilmiş ve çalışanlarımıza da emeklerinin karşılığının ödenmesinde herhangi bir ötelemeye gidilmemiştir” söylemi ile savundu. Yılmaz’ın 10 yıllık dönemi hedef alan açıklamasına CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, kayıtsız kalmadı. Esen, “Bizim dönemimizde bir maaşla üç ay geçinebilen personel, şu anda bir maaşla 15 gün dahi geçinemiyor. İftira atan bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Her seferinde batık belediye cümlesi kullanan Volkan Yılmaz, Silivri kamuoyuna alenen yalan söylemekte ve gerçek bilgileri saptırmaktadır” dedi.

"İşçisini bile mutlu etmekten uzak Belediye Başkanı, Silivri'yi mutlu edemez!"
Editör: Yaz Dostum
23 Ağustos 2023 - 16:40 - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 16:45
“EMEKÇİLERİMİZİN YANINDA OLDUK”

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ithamlarına cevaben yayımladığı açıklama aynen şöyle:

“Silivri Belediye personelinin 23.08.2023 tarihinde gerçekleştirdikleri greve tüm örgütümüz ile birlikte katılım gösterdik. Emekçilerimizin dertlerini dinledik.

“GÜNLÜK YEMEK ÜCRETİ 65 TL OLARAK REVA GÖRÜLÜYOR”

Destek amaçlı ziyaretlerimizin ilkini Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerine gerçekleştirdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçesinde grev amaçlı toplanan belediye emekçilerine, emek ve hak arayışlarından kaynaklı grevlerine Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı olarak destek olacağımızı ifade ettik. 2023 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan 7346 no’lu Cumhurbaşkanı kararı ile açıklanan yemek ücreti 121 TL’dir. Ancak Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz ve yönetiminin çalışan emekçi kardeşlerimize reva gördüğü günlük yemek ücreti 65 TL’dir. Bu tutum hem yasal değil, hem insani değildir. Mutlu Silivri sloganı ile çalışan personeli mutlu etmek ve mutlu olan personelin iş gücünü arttırmak ancak mutlu bir çalışma temposuyla sağlanabilir.

“GREV HAKLARI YASALDIR”

Bunun yanı sıra, dertlerine kulak verdiğimiz emekçi kardeşlerimizin hem yasal, hem insani hak olarak kullandıkları grev hakları meşrudur ve yasaldır. Demokratik ve yasal haklarını kullanan personelin, eylem yaptıkları alanlarda suyunu ve ekmeğini kesmek insan dışı bir uygulamadır. Buna asla rıza göstermeyiz. Müsaade etmeyiz.

“PERSONELLERİNİ BİLE MUTLU EDEMİYOR”

Destek amaçlı ziyaretlerimizin ikinci kısmında ise Silivri Terminali’nde grev yapan belediye temizlik emekçilerimizde ziyaret ettik. Emekçilerimiz bizlere, aldıkları maaşlarının günümüz koşullarında kiralarını ödemeye dahi yetmediğini, resmi rakam olan açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ettiler. En basit örneği ile Silivri Belediyesi çalışanlarının bankalarda dahi hiçbir itibarlarının kalmadığını, bankaların Silivri Belediyesi personeline direkt batık gözüyle baktığını da dile getirdiler. Volkan Yılmaz halktan kopukluğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Personellerini bile mutlu etmekten uzak bir belediye başkanının Silivri’yi mutlu etmesini bekleyemeyiz, bu anlayıştan’ da bunu beklemiyoruz.

“BİZİM DÖNEMİMİZDE İŞÇİLER BİR MAAŞLA 3 AY GEÇİNİYORDU ŞİMDİ 15 GÜN YETMİYOR”

Her defasında 2009-2019 CHP Belediye Başkanlığı döneminden dem vuran Volkan Yılmaz ve yönetimi şunu iyi bilsin ki; bizim belediyelerde personel maaşları asgari ücret + %20 ile başlar. Bizim dönemimizde bir maaşla üç ay geçinebilen personel, şu anda bir maaşla 15 gün dahi geçinemiyor.

“VOLKAN YILMAZ, HALKA YALAN SÖYLÜYOR”

Buna mukabil her ortamda borç batağında bir belediye teslim aldıklarından dem vuran, işçi maaşlarından ödenmemesinden bahsederek iftira atan bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak politikamız emek ağırlıklı ve insan öncelikli politikadır. Her seferinde batık belediye cümlesi kullanan Volkan Yılmaz, Silivri kamuoyuna alenen yalan söylemekte ve gerçek bilgileri saptırmaktadır.

“BİZ 185 MİLYON TL ALACAK İLE DEVRETTİK”

2009-2019 Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Silivri Belediyesi’ne kazandırılan arsalar ve gayrimenkuller, Volkan Yılmaz döneminde ya satılmıştır, ya da borçlara mahsup edilmiştir.  Satılan arsa miktarları 150 milyon TL’nin üzerindedir. Bizim dönemimizde devrettiğimiz belediye alacaklarımız 185 milyon TL’dir ve bunun 160 milyon TL’si tahsil edilmiştir. Mahsup edilen arsa bedeli 50 milyon TL’ye yakındır. Bu kadar mahsuplaşma ve bu kadar arsa satışı gerçekleştirmenize rağmen nasıl oluyor da batık bir belediye teslim aldığınızı iddia ediyorsunuz. Gerçek olan miktar ve sayılar ortadadır. Bilinmesi gereken de budur.

“220 DÖNÜM YER SATIN ALDIK”

Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır idari birleşme ve değişim yaşanarak, sekiz tane belediye, 900 kilometre kareye yakın bir alan birleştirildi ve tek bir belediye ve tek bir ilçe haline getirildi. Dolayısı ile, geçmişe dönük 50-60 yıllık belediyeler tüm hak ve hukuku borç ve alacaklarıyla Silivri Belediyesi tüzel kişiliğine devredildi. Ardından ilçemizin tarihinde az görülecek bir sel felaketi ile o günkü tarihte dolar bazında 15 milyon $’a yakın bir zarar ziyan devlet tarafından ödenecek denilmesine rağmen ödenmeyerek, belediye tarafından ödenmiştir. 2014 yılında ise 13 tane köy birleştirilerek mahalle statüsüne dönüştürülmüş ve Silivri Belediyesi’ne bağlanmıştır. Köy tüzel kişiliklerine ait 220 dönüm yer Silivri Belediyesi’nce tutarı karşılığında satın alınmıştır. Bunlar 10 senede 9 seçim yapılan bir ilçe ekonomisinde yapılmıştır. Siz ne ile neyi karşılaştırıyorsunuz?

“BU ZALİM İTTİFAKIN SİLİVRİ’DEKİ TEMSİLCİLERİNİ SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN ARINDIRACAĞIZ”

Biz; CHP Silivri İlçe Başkanlığı olarak, kendi işçisine kaliteli bir öğünü bile çok gören bu zalim ittifakın Silivri’deki temsilcilerini Silivri Belediyesi’nden arındıracağız. Bugün bizlere derdini anlatan tüm işçi ve emekçi ağabeylerimize, kardeşlerimize sözümüzdür. Sizlere ve bu ilçeye sosyal demokrat belediyecilik hizmeti anlayışını getirmemize 7 ay gibi bir süre kaldı. Özlük haklarınızın, promosyonlarınızın, döktüğünüz alın terinin karşılığını insanca almanızın tezahürü yerelde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum