Lavanta Yağ Distilasyon Makinaları Ve Lavanta Bahçeleri Artık Kurfallı'da

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Mühendisleri ile birlikte Kurfallı Mahallesinde çiftçilik yapan Mehmet Davud Osman Tugay’a ait lavanta bahçesini ziyaret ederek lavanta yağı distilasyon makinalarını incelemelerde bulundu.

Lavanta Yağ Distilasyon Makinaları Ve Lavanta Bahçeleri Artık Kurfallı'da
Editör: Yaz Dostum
21 Haziran 2021 - 23:08
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Kurfallı Mahallesinde çiftçilik yapan Mehmet Davud Osman Tugay’a ait lavanta bahçesini ziyarette bulundu. İlçe müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri ile birlikte sevta polis ve hemus çeşitlerinden oluşan 2 yaşındaki lavanta fidelerini gözlemleyen Ertuğrul, üreticinin çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Öte yandan Tugay’a ait 250 kg kapasiteli, odun ile ısıtılan lavanta yağı distilasyon makinalarını incelemelerde bulunan Ertuğrul, diğer üreticilerinde bu makinalardan faydalana bilmeleri adına fikir alış verişi yapıldı.



Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün söz konusu ziyaret ile alakalı sosyal medya üzerinden kaydetmiş olduğu notlar şöyle;

*Üreticimiz lavanta fidanlarının 2 yaşındaki lavanta fidanlarından bu sene yapılacak hasatta iyi verim beklentisi olduğunu beyan etti. Üretecimiz tarafından Lavantayağı distilasyonu alınan 250 kg kapasiteli, odun ile ısıtılan distilasyon makinesi incelendi.

*Makine ile bölgemizdeki çiftçiler tarafından yetiştirilen lavanta yağı çıkarma taleplerinin karşılanabileceği beyan edildi.

*Üreticimiz Mehmet Davut Osman, lavanta yetiştiriciliği yanında Kurfallı Mahallesinin doğal güzelliklerini turizme kazandırma amaçlı çalışmalarının olduğu, amacının sadece lavanta yetiştiriciliğinin yanında İstanbul Halkının dikkatini çekerek mahallenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine katkı yapmak istediğini belirtti.

*Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreticimizin her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu belirterek çalışımlarında başarılar dileriz.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum