Perinçek: "Bizim Sloganımız Atatürk'ün Sloganıdır, Üretici Baş Tacı"

Afganistan'da yönetimi ele geçiren radikal İslamcı örgüt lideri Taliban'ı Atatürk'e benzeten sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Silivri Değirmenköy Üretim Kurultayında yaptığı konuşmada, “Bizim sloganımız, üretici baş tacı. Bu slogan Atatürk'ün sloganıdır. -Bu memleketin efendisi üreticilerdir- diyor Atatürk. Yine söylüyoruz üretici baş tacıdır” dedi.

Perinçek: "Bizim Sloganımız Atatürk'ün Sloganıdır, Üretici Baş Tacı"
Editör: Yaz Dostum
23 Ağustos 2021 - 22:32 - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 - 22:43
Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından tertip edilen Silivri Değirmenköy Üretim Devrimi Kurultayı; 22 Ağustos Pazar günü Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’in katılımı ile gerçekleştirildi.  

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, geçtiğimiz günlerde Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında radikal İslamcı örgüt Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesini Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'na benzetmişti. Taliban'ın 20 yıldır emperyalizme karşı savaştığını söyleyen Perinçek, bunun Atatürk öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşı'yla benzeştiğini savunarak, "İstedikleri kadar beğenmesinler, aşağılasınlar, sövüp saysınlar, Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı’nı başardı" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili tartışma yaratan sözlerinin akabinde partisinin düzenlediği Silivri Değirmenköy Üretim Kurultayında konuşan Doğu Perinçek, Atatürk’ün ““köylü milletin efendisidir” sözünün esin kaynakları olduğunu söyledi. 

“TÜRKİYE İFLASTAN ÜRETİM DEVRİMİYLE ÇIKACAK”

Doğu Perinçek, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Zorluk varsa Vatan Partisi var. Zorluklardan çıkış yolu için kurulmuş bir partidir Vatan Partisi. Küçük ve orta sanayi çöktü. Türkiye yabancı ürünlerin istilası ile karşılaştı. Dış ticaret açığı borçlanmaya sebep oldu. Türkiye'yi 40 yıldır borçlandıran program iflas etti. Türkiye buradan Üretim Devrimiyle çıkacak.

“DEVLETİN KAYNAKLARINI ÜRETİCİYE YÖNLENDİRECEĞİZ”

Bizim sloganımız, üretici baş tacı. Bu slogan Atatürk'ün sloganıdır. -Bu memleketin efendisi üreticilerdir- diyor Atatürk. Yine söylüyoruz üretici baş tacıdır. Çiftçimizi destekleyeceğiz. Ucuz mazotla, gübreyle, faizsiz krediyle destekleyeceğiz. Devletin kaynaklarını üreticiye akıtacağız.

“VURGUNCULARIN ÇAĞI KAPANIYOR”

Amerika devri bitti. Asya çağı açılıyor. Mazlum halkların geleceklerini ellerine aldıkları bir çağ açılıyor. Vurguncuların çağı, batı medeniyeti dedikleri, o çürümekte olan medeniyetin sonu geldi. O bakımdan da Türkiye'nin önü açıktır.

“TÜRKİYE’NİN BAŞINA ÜRETİCİLERİ GETİRECEĞİZ”

Programımızın en önemli noktası şu, üretim yapacağız. Türkiye cesur kararlar alacak. Bu Üretim Devrimi Kurultaylarını yapmamızdaki en büyük amaç, halkın buraya yığılması, siyasette burada toplanması, doğru seçim yapmasıdır. Üreticileri Türkiye'nin başına getireceğiz. Vatan Partisi olarak biz size güveniyoruz.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum