"Türkiye'de Atatürk, Afganistan'da Taliban emperyalizmi kovdu"

Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın, “Taliban'ı Atatürk Yerine Koyan Doğu Perinçek Değirmenköy'e Geliyor” haberimize istinaden yaptığı açıklamada, “Bu açıklamadan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız pes doğrusu. Türkiye'nin yapmış olduğu emperyalizme karşı yürüttüğü savaş ile Afganistan'ın ABD işgaline karşı yürüttüğü savaş aynı işi yapmıştır ikisi de emperyalizmi kovmuştur” ifadelerini kaydetti.

"Türkiye'de Atatürk, Afganistan'da Taliban emperyalizmi kovdu"
Editör: Yaz Dostum
23 Ağustos 2021 - 21:55 - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 - 22:17
Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından tertip edilen Silivri Değirmenköy Üretim Devrimi Kurultayı; 22 Ağustos Pazar günü Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında Taliban’ı Mustafa Kemal Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı” diyen ve bu açıklamaları ile ülkede büyük bir kesimden tepki toplayan Perinçek'in bölgemizle ilgili temas hazırlığını, “Taliban'ı Atatürk Yerine Koyan Doğu Perinçek Değirmenköy'e Geliyor” ifadeleri ile duyurmuştuk. Bu haberimize Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın’dan yanıt gecikmedi.


Perinçek’in Taliban ile Mustafa Kemal Atatürk'ü bir tutmadığını savunan Latif Aydın, web sitemizde ilgili habere şu yorumu yazdı:

“Bu açıklamadan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız pes doğrusu. Türkiye’nin yapmış olduğu emperyalizme karşı yürüttüğü savaş ile Afganistan’ın ABD işgaline karşı yürüttüğü savaş aynı işi yapmıştır ikisi de emperyalizmi kovmuştur. Türkiye’den Atatürk, Afganistan’dan Taliban çıktı demenin Taliban ile Atatürk’ü eşdeğer tutan bir durum yoktur. Bu tamamen Amerikancı BİDEN tayfasının çarpıtması psikolojik harekat ile 50 yıldır Amerika’ya karşı mücadele eden Vatan Partisi’ne saldırıdır, bu kara propaganda tutmamıştır. Bumerang gibi dönüp kendilerine zarar verecektir. Milletimize güveniyoruz.”



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum