Sami Barlas: Silivri Marina Projesinde süreci baltalayan CHP'li İBB yönetimidir!

AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, bugün yapılan Kasım ayı meclis toplantısında CHP İlçe Başkanı Berker Esen’in “Marina diye yola çıktınız, ortaklarınızla Gümüşyaka balıkçı barınağı deyip durdunuz. Elde var sıfır” beyanatına karşılık verdi. “Silivri Marina Projesinin ÇED raporuna İBB yönetimi, olumsuz kurum görüşü bildirip süreci baltalamıştır” diyen Barlas, “AK Parti İBB yönetimi zamanında CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin marina yapımı için bizler hiçbir problem çıkarmadan izin verdik. Halka hizmet böyle oluyor. Çok merak ediyorum sizler Silivri’mize, Silivrili hemşerilerimize hizmet gelmesin diye mi çaba sarf ediyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Sami Barlas: Silivri Marina Projesinde süreci baltalayan CHP'li İBB yönetimidir!
Editör: Yaz Dostum
07 Kasım 2022 - 18:15 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 18:58
Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşimi, bugün Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in, Cumhur İttifakı yönetimini eleştirirken balon çıktığını iddia ettiği “Silivri Marina Projesi” ve “Gümüşyaka Balıkçı Barınağı” vaatleri hakkında sert bir açıklama yaptı.

“SİLİVRİ MARİNA PROJESİNİN ÇED RAPORUNA İBB YÖNETİMİ, OLUMSUZ KURUM GÖRÜŞÜ BİLDİRİP SÜRECİ BALTALAMIŞTIR”

CHP Silivri ve CHP’li İBB Yönetimine yüklenen Barlas, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bir günde iki Marina Projesi açıkladınız. Üç yıl geçti başkan, hangisine karar kıldınız, projelerde bir gelişme var mı? Silivrilileri beklentiye sokuyorsunuz, sonra unutturup hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz! Marina diye yola çıktınız, ortaklarınızla Gümüşyaka balıkçı barınağı deyip durdunuz. Elde var sıfır. Ankara’dan gelen heyetlerle fotoğraflar çekilip durdunuz. Ne oldu Gümüşyaka Balıkçı Barınağına? Mutlu musunuz Gümüşyaka’lı hemşerilerimiz?” diyen CHP İlçe Başkanı ve yönetimine cevaben;

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve Belediye Başkanımız Volkan Bey gereken açıklamaları yaptı. Ben de görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Silivri Marina Projesinin ÇED raporuna İBB yönetimi, olumsuz kurum görüşü bildirip süreci baltalamıştır. Dip taraması ile ilave dolgu işleminin yapılmaması burada en çok dikkatimi çeken madde oldu.

“CHP YÖNETİMİ, SİLİVRİ’MİZİN KALKINMASINI İSTEMEDİĞİNİ BEYAN ETMİŞ OLDU”

Sayın CHP yönetimi, sizleri Silivri’mizin gelişmesini, esnafımızın gelirinin artmasını istemediğinizi bu ÇED raporuna olumsuz görüş vererek beyan etmiş oldunuz. Boğluca Deresinin ıslah çalışmalarında son gün birbirinize tapu devredip süreci sürümcemeye soktuğunuz gibi… Çok merak ediyorum sizler Silivri’mize, Silivrili hemşerilerimize hizmet gelmesin diye mi çaba sarf ediyorsunuz. AK Parti İBB yönetimi zamanında CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin marina yapımı için bizler hiçbir problem çıkarmadan izin verdik. Halka hizmet böyle oluyor.

“BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?”

Bu tarz beyanatlarda bulunacağınıza gidin, İBB yönetimi ile kurum görüşünün olumlu olması ve sürecin hızlanması için karınca misali de olsa yardımcı olun. Arkadaşlar İBB’nin kurum görüşünün olumsuz geldiğini bilerek mi böyle açıklama yaptılar yoksa bilmeyerek mi? Bilmiyorlarsa bu ne tezat, bu ne yaman çelişki. Silivrili hemşerilerimizin sürecin kimler tarafından engellendiğini anladığını düşünüyorum.

“GÜMÜŞYAKA BALIKÇI BARINAĞI İLE ALAKALI CHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZ DERSİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞ”

Gümüşyaka Balıkçı Barınağı ile alakalı CHP’li arkadaşlarımız dersine iyi çalışmamış veyahutta yanlış bilgilendirilmişler. Bir bölgeye balıkçı barınağı yapılabilmesi için ilk önce kooperatif kurulması gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bizler Cumhur İttifakı olarak bu işlere önayak olan çok değerli arkadaşlarımıza  kooperatif kurmaları noktasında Tarım İl Müdürlüğündeki arkadaşlarımızla görüştürerek yapmaları gereken konular hakkında bilgilendirdik. Su Ürünleri Kooperatifinin kurulduğu an süreç devam edecektir.

“İBB, 3,5 YILDIR GÜMÜŞYAKA’YA BİR KREŞ YAPAMADI”

Gümüşyakalı hemşerilerimiz merak etmesinler. Cumhur İttifakı Belediyemiz ve devletimiz, Gümüşyaka için gereğini yapıyor. Fakat İBB yönetimi, 3,5 yıldır bir kreş dahi yapamadı. Daha hala lağım suları denize akıyor.

“GÜMÜŞYAKALI HEMŞERİLERİMİZ CUMHUR İTTİFAKI’NA OLAN MEMNUNİYETİNİ 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE GÖSTERMİŞTİR”

Bizde mi soralım; Gümüşyakalı hemşerilerimiz, İBB hizmetlerinden mutlu musunuz? Gümüşyakalı hemşerilerimiz, Cumhur İttifakı’na olan memnuniyetini 2019 yerel seçimlerinde göstermiş olup ziyadesiyle bizleri destekleyerek seçim sonucunda bizleri 1. Parti olarak göstermiştir. Gümüşyakalı hemşerilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum